Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els tres de gràcia no seran jutjats a Madrid
19 jul 2004
L’AUDIÈNCIA "NACIONAL" NO VEU CAP INDICI I ES DECLARA NO COMPETENT PER JUTJAR ELS 3 DE GRÀCIA
Rebutja i desautoritza per segon cop consecutiu les tesis del fiscal i els grups dâinformació policial i retorna la causa contra els joves a la justícia ordinària de BarcelonaEl Jutjat Central dâInstrucció número 2 estima que no hi ha âcap indiciâ? que els detinguts lâabril del 2002 pertanyin a âcap banda armadaâ?

BARCELONA/MADRID.- Els advocats dels tres de Gràcia sâhan assabentat aquest matí, a través dâuna resolució judicial emesa pel Jutjat dâInstrucció número 29 de Barcelona que lâAudiència "Nacional" ha declinat assumir el cas dels joves graciencs detinguts lâabril del 2002, tot declarant-se âno competentâ? i retornant el cas a la justícia ordinària.

En la resolució judicial del Jutjat Central dâInstrucció número 2, la titularitat del qual recau en el jutge Ismael Moreno, sâestima que âno hi ha cap indiciâ? que els detinguts i imputats pertanyessin a un grup armat organitzat, per la qual cosa no procedeix imputar-los cap delicte de terrorisme i, en conseqüència, lâAudiència no és competent per jutjar els suposats delictes.


Qüestió de competència al Tribunal Suprem
Malgrat tot, en la mateixa línia dâobsessió repressiva, el titular del Jutjat dâInstrucció de número 29 de Barcelona, Jordi Lluís de Prada, ha presentat una qüestió de competències al Tribunal Suprem espanyol, que haurà de resoldre-la. Paradoxalment, el mateix recurs al TS admet que els âtres de Gràciaâ? no entrarien en aquests supòsits i només lâaplica contra un quart imputat (amb lâúnic argument que el jove de 18 anys va afirmar en dependències policials que el seu objectiu era âalterar la pau púbicaâ?).

Tres de Gràcia
Quan el novembre passat es va fer públic que la causa contra els tres de Gràcia havia estat remesa a lâAudiència Nacional, es va constituir la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, que aplega entitats, colâ¢lectius i entitats de la Vila i que ha realitzat nombroses accions solidàries: concentracions, xerrades, la protesta al Fòrum davant Garzón el passat juny, recollida de 1.000 autoinculpacions judicials i multitud dâactivitats solidàries. Per al proper dijous 19 dâagost âen el marc de la Festa Major de Gràcia- una manifestació recorrerà els carrers del barri en suport als Tres de Gràcia.

Tots els partits ho van demanar
El darrer dâaquests posicionaments va ser el del Districte de Gràcia. Tots els grups polítics excepte el PP, van demanar al darrer ple municipal el retorn de la causa a la justícia ordinària, van exigir un procés just i es van solidaritzar amb els tres joves implicats en aquest barroer muntatge policial.

La Coordinadora es reunirà dâurgència aquesta vesprada per valorar la nova situació creada i el sever revés judicial a les tesis criminalitzadores del Grup VI de la Brigada d'Informació de Barcelona de la Policia espanyola, així com per estudiar noves accions solidàries en suport als tres de Gràcia.

No al judici a Madrid!
Absolució tres joves graciencs
Mira també:
http://www.tresdegracia.net
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

ACLARINT LA SITUACIÓ. GUIA DE L'ENRENOU JUDICIAL
19 jul 2004
De fet, avui, als advocats els hi han estat comunicades dues resolucions judicials.


<b>1) L'AUDIÈNCIA NACIONAL REBUTJA INSTRUIR I JUTJAR EL CAS.</b>

2) EL JUTJAT D'INSTRUCCIÓ NÚMERO 29, NO COMPARTINT AQUESTA DECISIÓ, PLANTEJA AL TRIBUNAL SUPREM (TS) UNA QÜESTIÓ DE COMPETÈNCIA ENTRE JUTJATS.

ARA SERÀ EL TRIBUNAL SUPREM QUI DICTAMINI ON SERAN JUTJATS.

1) L'AUDIÈNCIA NACIONAL REBUTJA INSTRUIR I JUTJAR EL CAS.
El Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audipencia Nacional respon negativament a la la petició del jutjat número 29 de Barcelona que el cas es jutji a Madrid com un cas de "terrorisme de baixa intensitat". Respon negativament, així, a la petició cursada el passat novembre pel Jutjat 29 de Barcelona d'inhibir-se en favor de l'Audiència Nacional. El jujtat número 29 es declara així no competent. Però al seu torn l'Audiència també es declara no competent.


2) EL JUTJAT D'INSTRUCCIÓ NÚMERO 29, NO COMPARTINT AQUESTA DECISIÓ, PLANTEJA AL TRIBUNAL SUPREM (TS)UNA QÜESTIÓ DE COMPETÈNCIA ENTRE JUTJATS. És a dir, planteja al órgan superior de la justícia espanyola que dictamini on s'ha de jutjat al cas: al tribunal d'excepció de l'Audiència Nacional o a la justícia ordinària. Això tenint en compte que, nou mesos després i com a element de força, l'Audiència Nacional ha dictaminat que no és competent.

ARA SERÀ EL TRIBUNAL SUPREM QUI DICTAMINI ON SERAN JUTJATS. La decissió es pot allargar entre 6 mesos i 3 anys.

La Coordinadora manté totes les iniciatives solidàries en marxa fins a la lliure absolució dels encausats.

LLibertat pels tres de Gràcia!
========

BREU CRONOLOGIA JUDICIAL

Abril 2002 · Operació policial i detencions. Per realitzar determinats escorcolls, la policia demana ordre a l'Audiència Nacional que les denega aduint que no es competent. La instrucció del cas s'atorga al Jujtat d'Instrucció número 29 de Barcelona.

Novembre 2003 · En una sorprenent decisió judical, 18 mesos després de la detenció, el jutge -a petició de la fiscalia i després de la presentació d'uns informes policials barroers- decideix inhibir-se "en favor de l'Audiència Nacional" sol·licitant que prenguin el cas. El jutjat número 929 es declara no competent davant d'uns suposats delictes equiparats amb el "terrorisme".

Juliol 2004 · L'Audiència Nacional respon que no es competent per jutjar el cas, que no troba indicis i dictamina que el cas torni a la justícia ordinària, és a dir, al Jutjat número 29 de Barcelona.

19 de juliol de 2004 · En una altra decisió sorprenent, es comunica als advocats que el titular del jutjat número 29, Jordi Lluis de Prada, ha interposat una "qüestió de competències" davant el Tribunal Suprem espanyol perquè resolgui on s'ha de jutjar el cas. Ara és el Tribunal Suprem qui té la pilota.

Tota la info a www.tresdegracia.net
Sindicat Terrassa