Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Un centenar de treballadors d'Expert Polymeres Industries en l'Arboç es concentren contra l'expedient de regulació d'ocupació.
18 jul 2004
Un centenar de treballadors de la companyia Expert Polymeres Industries, dedicada a la fabricació de components per a automòbils, de la planta de l'Arboç (Tarragona) es van concentrar aquesta matinada fins a primera hora del matí en senyal de protesta per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat ahir per l'empresa per raons econòmiques.
La concentració, convocada pel sindicat CGT, es va iniciar a les 5.20 hores a la porta de la fàbrica i va concloure a les 9.15 hores. Segons van precisar des del sindicat que l'empresa "pretén que es treballi el dissabte i el diumenge amb persones d'empreses de treball temporal".

El representant de CGT, Joaquín Marín, va explicar a Europa Press que l'empresa "havia amenaçat d'enviar un autocar amb treballadors d'ETT, però, al final, no han vingut", al mateix temps que va aclarir que "mentre hi hagi ERO, els treballadors d'ETT no poden venir, ja que en aquest sentit, hi ha un buit legal. Així li vam comunicar ahir a les Empreses de Treball Temporal", va dir. CGT va presentar ahir una denúncia en la inspecció de treball per "la utilització de treballadors d'ETT, havent-hi un ERO que persegueix l'extinció total e l'empresa". Segons CGT, la plantilla d'Arboç està formada per 117 persones, dels que 81 estan contractats a través d'ETT, encara que treballen tot l'any, i 36 són empleats fixos.

La decisió es produeix després que la companyia, que fabrica components per a les marques Opel i Porsche, hagi decidit vendre la seva divisió d'injecció de plàstics de la planta d'Arboç a l'empresa austríaca Werplast Automotive, que s'ha compromès a incorporar en la seva plantilla els 31 treballadors que fins ara treballaven en aquesta secció, segons CGT.

Quant a noves mobilitzacions, Marín va assenyalar que "de moment, romandrem vigilants perquè no es porten res de la fàbrica". Va ressaltar que durant el cap de setmana els operaris que treballen aquests dies realitzaran concentracions com la d'avui. "I en el moment que vegin un moviment estrany, ens vindrem tots per a aquí", va dir.

No obstant això, el representant de CGT va anunciar que per a dimarts que ve a les 10.00 hores es produirà la primera reunió entre representants sindicals i la direcció de l'empresa. "Del que sorgeixi en aquesta reunió es decidirà si continuem o no amb les mobilitzacions", va concloure.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa