Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : immigració : pobles i cultures vs poder i estats
Diàlegs a l'estació de Sants.
17 jul 2004
Per a l'estranger de pell fosca és molt perillòs moure's en aquesta ciutat fora d'aquell recinte o camp de concentració o zoo humà mal anomenat "Fòrum de les cultures 2004". Però la notícia poc te a veure amb el malavingut esdeveniment de moda.
Aviat, massa aviat diria, l'estació de Sants serà notícia per la gran reforma que hi faràn i que patirà el barri. Però ara, qui la pateix, és l'usuari que amb la sobre-seguretat (sobre-segurates) de l'estació, passa per sospitòs i sobretot, si és de pell fosca i estranger, pitjor.

L'insensibilitat general de la població es desenten de coses com l'emplaçament desmesurat de tanques de control de bitllets que obstaculitzen el ritme de marxa de l'usuari en les estacions; fins fa ben poc el control del bitllet nomès corria a càrrec del revisor que viatja en el tren (fa pocs anys que no hi havien aquestes tanques en les estacions de rodalies); el revisor no nomès controla si no que ha d'oferir un servei d'atenció al viatger durant el trajecte i per tant una vegada que s'arriba al destí resulta exagerat trobar-se un nou control que barra el pas físicament i que al mínim error, altres controladors, en aquest cas segurates armats, s'asseguren que no et coles, res més.
La notícia o l'anècdota és que avui dissabte cap a les sis de la tarda he pogut ser testimoni d'una situació d'error per part d'una família que no havia marcat correctament el bitllet. Bé, hi havien dos errors, el primer, de no haver cancel.lat el bitllet correctament en la màquina (havien pagat el viatge) i l'altre és que eren magrebins "moros". Quan un dels segurates s'ha donat compte de l'error ha evitat la discussió emprenent-la sobtadament a cops contra un dels membres de la família. En la batussa s'hi han afegit cinc o sis segurates més fins que l'aparició de la policia nacional ha aturat l'atac. Entre tots, segurates i Nacionals els han arraconat hi els hi han demanat els papers. Es podia percebre la cara de satisfacció dels Nacionals identificant-los, però resulta que tenien tots els papers en regla i a més volíen denunciar al segurata agressor que aprofitant el merder s'havia tret el número d'identificació. En l'estació mateixa, de Sants, hi ha una centraleta permanent de la policia Nacional i de res ha servit ja que els agents amb males maneres els han recomanat que marxessin i posesin la denúncia en alguna comisaria fora d'allí, si no, hauríen de pagar una multa per no haver cancel.lat correctament el bitllet; en cap moment la policia no els hi ha volgut facilitar el número d'identificació de l'agressor.
Imagineu l'escena, una família en un racó de l'estació envoltada de gent armada i altres usuaris passant de llarg o bé comentant la jugada i com ovelles perdudes, de cop i volta per no buscar problemes (son blancs hi per tant en aquest cas no tindrien gaires problemes per ser simplement testimonis de l'acció), continuen ràpidament el seu camí.
La cosa no acaba aquí; quan la família doblement humiliada i impotent marxava, ha deixat anar un comentari sobre no se què de "racistes", no he pogut sentir la frase sencera, però com a final quedava bé i era la justa (des de l'impotència més absoluta i pels fets succeits); desgraciadament els Nacionals l'han sentit i llavors sí, això no ho podíen permetre. S'han endut a dos membres de la família entre els crits de desesperació de la mare que facilment ha estat aplacada pels segurates, cap a unes oficines del pis superior de l'estació i allà impunement i sense cap mena de testimoni, els han amenaçat i estomacat (segons el que ells mateixos desprès, al preguntar jo mateix, m'han volgut explicar); i han seguit el seu camí...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Diàlegs a l'estació de Sants.
18 jul 2004
Gràcies per explicar-ho i no passar de llarg!
Sindicat Terrassa