Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
LA CGT SIGNA UN ACORD EN AUTOBUSOS DE BARCELONA
17 jul 2004
Per fi i després d'haver hagut de recórrer als tribunals perquè un jutge obligués a Transports de Barcelona a complir l'acord a què es va arribar després de 6 dies de vaga al novembre del 2000, on es reconeix el dret dels treballadors d'autobusos a tenir 13 dies de festa els caps de setmana, i a més indica com deu fer-ho
Diu la sentència: "Estimar la demanda presentada per SATURN� MERCADER en nom de la CGT contra TRANSPORTS DE BARCELONA, CCOO, UGT, SINDICATO INDEPENDENTE i ACTUB i reconèixer el dret dels conductors de l’empresa a realitzar 13 caps de setmana sencers, amb independència dels dates concretes del període vacacional escollit o assignat, de manera que si coincideix algun dels caps de setmana sencer en aquets periode, els afectats tinguin dret a escollir o l’empresa a fixar uns altres caps de setmana entre els possibles del mateix any, condenant als demandants a estar i passar per aquest pronunciament".

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat ferm el dret, després del recurs que va presentar l'empresa.

LA NEGOCIACIÓ HA GIRAT ENTORN DE:

Temps passat (anys 2002/2003):

A Pesar de no dir res la sentència i a pesar de que en l'acord de 19/11/2001, firmat per UGT, SIT i CCOO es donava per regularitzat el sistema de descansos per als exercicis 2001 i 2002, amb l'acord que ara firmem es trenca allò que s'ha pactat per a l'any 2002, ja que també se li aplicarà allò que s'ha acordat per al 2003, és a dir 85€ per cada descans gaudit en laborable.

Present (any 2004):

S'acorda que a 31 d'octubre l'empresa haurà comunicat que data hem de gaudir l'o els caps de setmana pendent. Per a enguany s'acorda que els treballadors manifesten a través d'un comunicat especial si efectivament volen gaudir el 13è cap de setmana o prefereixen traslladar el seu descans a laborable, "l'empresa premiarà el seu gest amb 45 €".

Futur (any 2005 i següents):

Aplicació de la sentència en la seua generalitat, l'empresa garantirà el gaudi real dels 13 caps de setmana a l'any, a partir del 2005 no es podran canviar per diners.

La CGT hem firmat aquest acord perquè pensem que és un avanç per als drets dels treballadors, demostrem que coses positives per als treballadors són les que han de comptar amb el suport sindical, han de tancar la boca tots aquells que diuen que ni proposem, ni firmem res, la CGT sempre té proposades però no acceptem qualsevol contrapartida a canvi.

Després de quatre anys, per fi, els 13 caps de setmana són una realitat. Això sí, una realitat incompleta, ja que des de la signatura de l'últim conveni (UGT, SIT i CCOO) l'acord dels 13 caps de setmana està vedat a part de la plantilla (bus turístic i noves incorporacions).

CGT el que comencem no el deixem fins que l'acabem i açò no ha acabat encara, seguirem batallant per a acabar amb els sistemes de descans diferenciats i per a aplicar correctament els tres dies de qualitat (ponts) que portava l'acord dels caps de setmana.

El futur posarà a tot el món al seu lloc, nosaltres sabem on estarem, al costat dels treballadors i ara a seguir treballant per:

Els 13 caps de setmana per a tots els conductors/as de TB i per

els 3 dies de qualitat (ponts) inclosos en el calendari laboral anual

Barcelona 16 de juliol del 2004

This work is in the public domain

Comentaris

Re: LA CGT SIGNA UN ACORD EN AUTOBUSOS DE BARCELONA
17 jul 2004
endavant la lluita sindical, endavant els sindicats llibertaris i de clase!!!, enorabona pels companys de C.G.T. d´un company afiliat a la C.N.T.
Re: LA CGT SIGNA UN ACORD EN AUTOBUSOS DE BARCELONA
17 jul 2004
endavant en la lluita de la classe treballadora
Re: LA CGT SIGNA UN ACORD EN AUTOBUSOS DE BARCELONA
17 jul 2004
Estoy con los dos compañeros que me han precedido ¡viva la lucha de la clase obrera! Enhorabuena por la victoria y adelante
Re: LA CGT SIGNA UN ACORD EN AUTOBUSOS DE BARCELONA
17 jul 2004
MOLT BE.Endavant amb la lluita ke us resta i no oblideu, si pudeu, el tema del acos cronic kepatiu tots els trballadors.Jonny Anestessia,Xavi Cascat i d´altres elements segueixen el sistema Mercé Sala.Ho sabeu a TMB i a RENFE.ANIMS,SALUT I LLUITA
Sindicat Terrassa