Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
17 jul 2004
Desconec a fons què vol dir i quina realitat hi ha en aquesta notícia que he sentit avui per la ràdio. En publico un trosset a veure si m'ho aclareu.
"Per tal de fomentar el lloguer, l'executiu espanyol preveu concedir ajudes de 240 euros al mes durant un màxim de dos anys i fins a un màxim de 2.880 euros, als joves menors de 35 anys. A més, els propietaris de vivendes rebran ajudes per rehabilitar-les i destinar-les a lloguer."


És cert? S'atorgarà a tothom, per sorteig...? A partir de quan? No m'ho acabo de creure. Necessito més info i algú amb les coses clares, que jo no les tinc. Gràcies.

http://www.catalunyainformacio.com/noticia/not154099771.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
17 jul 2004
sí, es també un dels titulars del periódico i de la vanguardia

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=5&idioma=CAS&idno=
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
17 jul 2004
Sí, però no hi ha res de nou. Tot el que diuen és la repetició de la informació del consell de ministres, que està a la pàgina web del govern. M'agradaria saber si això és una realitat, i si és així a partir de quan i a on m'haig de dirigir i quins cullons de requisits em demanaran. Però no ho sé. Algú sap algo més?
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
17 jul 2004
Si, però s'han de veure les contrapartides: augment del preu de la vivenda de protecció oficial, polítiques d'ofertes de sòl i no sé quines coses més. Res de nou...
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
18 jul 2004
No ho sé. Per això ho pregunto, però veig que ningú s'entera massa tampoc. Lo de "res de nou", em sembla una mica precipitat. Si m'ajuden a pagar el lloguer, i el lloguer no s'aument en 240€, per mi si que seria "algo nou".
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
18 jul 2004
Acabo de trobar més informació. A indyMadrid, que vaig penjar una notícia similar, y a elmundo-dinero (perdò per penjar un link d'El Mundo).
A veure si s'anima el debat, que això sembla un monòleg.

http://acp.sindominio.net/article.pl?sid=04/07/17/1838207&mode=thread&th

http://elmundodinero.elmundo.es/mundodinero/2004/07/16/Noti2004071615192
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
18 jul 2004
això i res serà el mateix... donarán ajudes als propietaris de pisos buits per a q els arreglin a condició de llogar-los... aquests els llogaran a 1000 euros al mes i continuaran buits i continuarà l'especulació...

Si volen augmentar el número de pisos de lloguer que comencin aplicant impostos directes als propietaris de pisos buits, q els surti més a compte llogar-los q tenir-los tancats. Y que per cada dues vivendes noves que se'n facin, se'n destini una a lloguer. I que s'estableixi un control dels preus.

Una limosna de 200 eur durant un temps determinat, només per a joves (fins a quina edat ets jove?) i a més per a gent que fins llavors visqui a casa dels papis, em sembla una merda.
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
18 jul 2004
Jo estic de lloguer i se ara se m'acaba el contracte, i res impedeix al propietari doblar-me el preu... per un pis q es cau a trossos. Porto 5 anys vivint-hi, ja no podré accedir als ajuts pel que he llegit, i a sobre el tiu aquest que te 50000 pisos en lloguer al barri rebrà 6.000 per pis per arreglar-los? Doncs el Ministeri de vivenda se'l poden fotre pel cul. Mamons.
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
19 jul 2004
Ja esta bé que ens donin una part del lloguer, pero aixo no es la solucio, s'han de para els augments del lloguer, perque a mi no em serveis de res que em donin 240€ si tinc que pagar un lloguer de 600€ per un pis de 50m2, per unaltre banda s'hauria de canviar i bastant el que ells entenen com a pisos de protecció...a uns amics els hi va tocar un d'aquest, i no el van poder agafar, ja que en menys de una setmana havies de apokinar 5kilos, i la resta "a comodos plazos" la manera es que peti aixo d'una puta vegada i que aquesta ciutat deixi de ser tant pija i que deixin d'explotar els barris, com la Barceloneta....on ha passat d'un suburvi (segons els que no hi viuen) a zona de luxe ja que per un pis de 28m2 et demanen entre 65 o 70 papers.Que arreglin d'arrel el problema i deixin de fotre parches.............
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
19 jul 2004
Si, començo a estar d'acord. Lo dels 240€ no és cap solució, només un petit parxe.
Pel que respecta al comentari de "un" que diu: "Una limosna de 200 eur durant un temps determinat, només per a joves i a més per a gent que fins llavors visqui a casa dels papis, em sembla una merda."

Això de casa dels papis, perquè ho dius? No t'entenc. Jo ja no hi visc, però no vaig poder marxar fins fa poc (25 anys). Si hagués sigut per mi, als 16 anys hagués fotut el camp. Però no sabia ni com ni on. Que no rebran ajuda els que ja estan pagant lloguer?
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
19 jul 2004
Pel que tinc entès, no. Almenys si funcionen com els ajuts que vol donar la Gene:

"19/03/04
La Generalitat de Catalunya està estudiant subvencionar fins el 50% del lloguer als joves d’entre 25 i 32 anys que tinguin un sou inferior a 3,5 cops el mínim interprofessional durant els tres primers anys fora de la llar familiar. Així ho va anunciar el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, en un acte a la seu del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC). Aquesta iniciativa afavoreix el lloguer per sobre la compra. Així, doncs, l’ajuda màxima que es donarà serà de 240 euros per pagar part del lloguer.
Paral·lelament, el govern impulsarà crèdits específics per als joves de la mateixa franja d’edat perquè puguin fer realitat els seus projectes empresarials, completar els estudis o facilitar l’accés a l’habitatge mitjançant uns crèdits tous de fins a 30.000 euros."

Font: Barcelonesjove.net

http://www.barcelonesjove.net/crhabitatge/enews.php?var=1692

A la resta, els que ens hem hagut de buscar la vida fins ara, que ens donguin... i als majors de 32... i els menors de 25... per no parlar dels pensionistes que viuen en la miseria i pateixen el mobbing immobiliari. I dubto que els de madrid vulguin anar massa més enllà que els de la Gene.
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
02 ago 2004
A ver, con mi sueldo de mierda, 240€ es un pastón que te cagas. Coño que son 20000 pts, a mi me cuesta una casi una semana de curro ganarlas. Parche o no, esa ayuda me va de coña.
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
02 ago 2004
Mierda, no dice nada para los que estamos alquilando, una mierda de ayuda. Joder, los de mi quinta, treintañeros hemos tenido los 8 años del PP y nadie nos compensa por todas las putadas y sacrificios que hemos tenido que sufrir. Nadie me va a devolver la pasta de la carrera (Que por cierto, no curro de eso), ni las becas que no me concedieron gracias al PePe, ni la pasta que he tenido que soltar...

Mierda
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
04 ago 2004
A mi personalment de primeres m' ha donat una alegria,pro al no trobar cap espacificació de la zona on resideixo, crec que seguirem destinant mes de la mitat del nostre sou a la vivenda de lloguer.És un robo que no porta a enlloc; nomès que els joves d' avui en dia no poguem estalviar per poder invertir en cap propietat.Jo pago 60.000ptes per un estudi que no té res de l'altre món i a més a més sembla que visquis en una caixa de mistus, i que no en podràs sortir mai, si la societat no provoca un canvi de millora.
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
16 ago 2004
Ja s'en poden anar a la merda, ja veig que cadascu es queixa de la seva situació... No se on anirem a parar. Jo desde que tinc 19 anys m'envaig anar de casa compartint pis pagant 600e. al mes entre 4. He trobat parella i ara paguem entre les dues 600e. Que ve, no? Comptant que cobro 700 i he tingut que pagar a hisenda 500. com tinc 22 anys no puc optar a l'ajuda. Que s'en vagin a la merda.
Re: Ajudes pel lloguer? 240€/mes?
03 mar 2005
soc pensionista per invalidez y no tinc pis y estic buscant cla y no trove res perque tot es moll car sis us plau , que he de fer per consiguer uns pis y tinc ingresos baxos moltes gracies
Sindicat Terrassa