Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Amanda declara ante el juez y ante el fascista Jose Luis Roberto, que anuncia mediadas legales contra la web Cartelera Libertaria. (València)
15 jul 2004
Amanda declara ante el juez y ante el fascista Jose Luis Roberto, que anuncia mediadas legales contra la web Cartelera Libertaria

x La Haine Valencia- agencias - [15.07.04 - 14:34]
Amanda, la joven anarquista que se encuentra en prisión acusada de enviar una carta bomba al partido fascista España 2000, ha declarado esta mañana ante el juez y ante José Luis Roberto. El líder neofascista se presenta como acusación particular en la causa contra Amanda y Edu. En el foro de la web del partido xenófobo España 2000, (http://www.espana2000.org/forum/forum.php ) el moderador anuncia una campaña legal o querella contra la web Cartelera Libertaria por su campaña de solidaridad con estos anarquistas.


del foro de España 200
Transcendencia de la declaracion de Amanda
escrito por Moderador (Antonio), 15.07.2004, 12:35

Ayer salimos en la televisión regional y hoy en Levante, Provincias, Diario de Valencia, El Mundo, El Pais, etc..
La personación de España 2000 como acusación particular evitará que haya ningun acuerdo en el pacto de la sentencia y que se llegue al juicio oral.
Esta "broma de mandar bombas" le va a resultar cara. El que lo ha hecho que lo pague.
Interesante el soporte de la CNT "Ateneo Libertario del Cabañal" y de la página cartelera libertaria dando soporte al terrorismo.
Vista la profusa documentación que se tiene sobre esta pagina esta pendiente de plantearles una denuncia en el juzgado de guardia.
Vamos a educar a los guarros de esta ciudad.
-----------------------------------------------------------
La anarquista que envió la carta-bomba de Correos declara que no quería hacer daño
xLevante

Amanda C. exculpó a su compañero y aseguró que sólo pretendía asustar a España 2000

Amanda C., la anarquista que permanece en prisión desde hace trece meses por enviar la carta-bomba que estalló en una sede de correos de Valencia el 25 de mayo de 2003, exculpó ayer al otro detenido por este caso, Eduardo A., y aseguró que no quería hacer daño a nadie. Su única intención, según declaró ante el juez, era dar un susto a los responsables de España 2000, partido de extrema derecha al que iba dirigido el artefacto.

Amanda C. prestó declaración ayer a petición propia ante el magistrado titular del Juzgado de Instrucción número 5 de Valencia, que instruye el caso. En contra de lo habitual, la joven declaró en los calabozos y al interrogatorio asistió por primera vez el letrado de España 2000, José Luis Roberto, que ejerce la acusación particular.

Al término del interrogatorio Roberto aseguró a la prensa que la detenida había «intentado exculpar a su novio inculpándose ella misma y diciendo que todo había sido una niñería». «Dice que no quería hacer daño a nadie, porque ella es una buena persona y sólo quería asustar a España 2000 en tiempo de elecciones», añadió el letrado con cierta ironía. También dijo, según Roberto, que «el material del explosivo le había costado 8 ó 9 euros y que lo había comprado en un ýtodo a ciený».

Por su parte, el abogado defensor de los dos funcionarios de Correos más afectados por la explosión, Ramón Algar, ratificó en lo básico las declaraciones de Roberto sobre la comparecencia de Amanda C. y añadió que ésta había dicho al juez que «envió la bomba pensando que iba a ser detectada por el escáner y que no llegaría a explotar».

Precisamente, Algar dijo que su única intención en este caso es aclarar las causas por las que esa carta-bomba no fue detectada por los servicios de seguridad de Correos. Para avanzar en este asunto también declararon ayer dos responsables del Centro de Tratamiento Automático de Quart de Poblet, donde se escanean todos los paquetes de más de 100 gramos de peso. A su juicio, esta bomba nunca debió estallar.

Finalmente, el abogado de Amanda C., Endika Zulueta, se negó a hacer declaraciones y sólo reveló que había pedido la libertad de su defendida con todas las medidas cautelares que el juez considere oportunas.

«La típica chica que se mete en líos sin querer»

Amanda C. encontró en el día de ayer un inesperado defensor en la persona de Ramón Algar, letrado de los dos funcionarios de correos que resultaron heridos por la carta-bomba que ella reconoce que envió. En declaraciones a la prensa, el letrado no dudó en calificar a la detenida como «la típica chica que se mete en líos sin querer». «Es una chica que se va de casa, que empieza con un contenedor y que acaba con cosas de esta, pero yo estoy convencido de que no quería hacer daño a nadie».

Ramón Algar, que estuvo presente en el interrogatorio de Amanda C. y posteriormente de los dos funcionarios de correos, no quiso pronunciarse sobre la petición de libertad para la detenida. Según dijo, ese asunto no le preocupa, como tampoco le había preocupado que el 25 de junio pasado quedara en libertad provisional bajo fianza el otro acusado, Eduardo A.
Mira també:
http://www.lahaine.org/b2/articulo.php?p=3875&more=1&c=1

This work is in the public domain

Comentaris

Amanda declara davant el jutge i davant el feixista Jose Luis Roberto, que anuncia intervingudes legals contra la web Cartellera Llibertària
15 jul 2004
Modificat: 02:25:46
Amanda declara davant el jutge i davant el feixista Jose Luis Roberto, que anuncia intervingudes legals contra la web Cartellera Llibertària



x La *Haine València- agències - [15.07.04 - 14:34]

Amanda, la jove anarquista que es troba a la presó acusada d'enviar una carta bomba al partit feixista Espanya 2000, ha declarat aquest matí davant el jutge i davant José Luis Roberto. El líder neofeixista es presenta com acusació particular en la causa contra Amanda i Edu. En el fòrum de la web del partit xenòfob Espanya 2000, (*http://www.*espana2000.*org/*forum/*forum.*php ) el moderador anuncia una campanya legal o querella contra la web Cartellera Llibertària per la seva campanya de solidaritat amb aquests anarquistes.





del fòrum d'Espanya 200

Transcendència de la declaració d'Amanda

escrit per Moderador (Antonio), 15.07.2004, 12:35.



Ahir sortim en la televisió regional i avui en Levante, Províncias, Diario de Valencia, El Mundo, El Pais, etc..

La personificació d'Espanya 2000 com acusació particular evitarà que hagi ningun acord en el pacte de la sentència i que s'arribi al judici oral.

Aquesta "broma de manar bombes" li va a resultar cara. El qual ho ha fet que ho pagui.

Interessant el suport de la CNT "Ateneu Llibertari del Cabanyal" i de la pàgina cartellera llibertària donant suport al terrorisme.

Vista la profusa documentació que es té sobre aquesta pàgina aquesta arracada de plantejar-los una denúncia en el jutjat de guàrdia.

Anem a educar als guarros d'aquesta ciutat.

-----------------------------------------------------------

L'anarquista que va enviar la carta-bomba de Correus declara que no volia fer mal

xLevante



Amanda C. va exculpar al seu company i va assegurar que només pretenia espantar a Espanya 2000.



Amanda C., l'anarquista que roman a la presó des de fa tretze mesos per enviar la carta-bomba que va esclatar en una seu de correus de València el 25 de maig de 2003, va exculpar ahir a l'altre detingut per aquest cas, Eduardo A., i va assegurar que no volia fer mal a ningú. La seva única intenció, segons va declarar davant el jutge, era donar un esglai als responsables d'Espanya 2000, partit d'extrema dreta al que anava dirigit l'artefacte.



Amanda C. va prestar declaració ahir a petició pròpia davant el magistrat titular del Jutjat d'Instrucció nombre 5 de València, que instrueix el cas. En contra de l'habitual, la jove va declarar en els calabossos i a l'interrogatori va assistir per primera vegada el lletrat d'Espanya 2000, José Luis Roberto, que exerceix l'acusació particular.



AL terme de l'interrogatori Roberto va assegurar a la premsa que la detinguda havia «intentat exculpar al seu nuvi inculpant-se ella mateixa i dient que tot havia estat una bretolada». «Diu que no volia fer mal a ningú, perquè ella és una bona persona i només volia espantar a Espanya 2000 en temps d'eleccions», va afegir el lletrat amb certa ironia. També va dir, segons Roberto, que «el material de l'explosiu li havia costat 8 o 9 euros i que ho havia comprat en un tot a cent».



Per la seva banda, l'advocat defensor dels dos funcionaris de Correus més afectats per l'explosió, Ramón Algar, va ratificar en el bàsic les declaracions de Roberto sobre la compareixença d'Amanda C. i va afegir que aquesta havia dit al jutge que «va enviar la bomba pensant que anava a ser detectada per l'escàner i que no arribaria a explotar».



Precisament, Algar va dir que la seva única intenció en aquest cas és aclarir les causes per les quals aquesta carta-bomba no va ser detectada pels serveis de seguretat de Correus. Per a avançar en aquest assumpte també van declarar ahir dos responsables del Centre de Tractament Automàtic de Quart de Poblet, on s'escanegen tots els paquets de més de 100 grams de pes. AL seu judici, aquesta bomba mai va deure esclatar.



Finalment, l'advocat d'Amanda C., Endika Zulueta, es va negar a fer declaracions i només va revelar que havia demanat la llibertat de la seva defensada amb totes les mesures cautelars que el jutge consideri oportunes.



«La típica noia que es fica en embolics sense voler»



Amanda C. va trobar en el dia d'ahir un inesperat defensor en la persona de Ramón Algar, lletrat dels dos funcionaris de correus que van resultar ferits per la carta-bomba que ella reconeix que va enviar. En declaracions a la premsa, el lletrat no va dubtar a qualificar a la detinguda com «la típica noia que es fica en embolics sense voler». «És una noia que es va de casa, que comença amb un contenidor i que acaba amb coses d'aquesta, però jo estic convençut que no volia fer mal a ningú».



Ramón Algar, que va estar present en l'interrogatori d'Amanda C. i posteriorment dels dos funcionaris de correus, no va voler pronunciar-se sobre la petició de llibertat per a la detinguda. Segons va dir, aquest assumpte no li preocupa, com tampoc li havia preocupat que el 25 de juny passat quedés en llibertat provisional sota fiança l'altre acusat, Eduardo A.
Mira també:
http://www.carteleralibertaria.org/articulo.php?p=916&more=1&c=1
http://www.lahaine.org/b2/articulo.php?p=3875&more=1&c=1
Sindicato Sindicat