Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: pobles i cultures vs poder i estats
Contracultura?
14 jul 2004
Hi ha una tendència entre els subalterns i tots aquells que ni som responsables ni estem conformes amb el sistema en presentar-nos com a contrasocietat i afirmar que les nostres expressions son contraculturals. Es cert, el poder i les seues institucions no ens són pròpies en el sentit de que no representen les nostres aspiracions ni la forma de societat que desitgem. La societat, tanmateix, la conformem tots tant si ens agrada com si no. Actuem i ens expressem dins d'aquesta societat, la nostra cultura es un fet social tant com ho és la cultura oficial, la cultura dominant; que no siguem els directors privilegiats del fet social no vol dir que no moguem la societat ans el contrari, el nostre rebuig i la nostra lluita quotidiana són la base de la dinàmica social, el motor de la història com deia aquell barbut jueu que amb la seves teories va atemoritzar els poderosos(1) . La nostra forma de sentir i expressar les nostres idees i desitjos no és un fet aliè a la societat, és l' essència de tot canvi social pretèrit o futur. A la elit del poder ja els sembla bé que pensem que som contraculturals, que ens situem fora de la societat doncs prefereixen que ens creiem fora d' aquesta - a la que vulguem o no sempre hi estarem més o menys subjectes- que no pas prenguem consciència de que som societat. No hi ha res pitjor que tenir l' enemic a casa, ells ho saben.

----

(1) No home! Que no em referixo pas a Jesucrist sinó al filosof alemany Karl Marx
Mira també:
http://www.freeewbs.com/laketana

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Contracultura?
14 jul 2004
http://www.freewebs.com/laketania
Re: Contracultura?
14 jul 2004
No se trata de cultura. La cultura es la misma. Lo que depende son las manos en que se ponga. Lo que sí es o no dominante es la ideología. No se si me explico. lo que quiero decir es que lo revolucionario no tiene porque ser para nada contracultural, en tal caso será contra-oligárquico.
PD: muy bueno lo de cristo y marx, juasjuas, ambos barbudos, ambos judios y ambos (cada uno a su manera, en su tiempo y segun su practica social) revolucionarios.
Sindicato Sindicat