Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Un dia a Palestina
14 jul 2004
Divendres passat el Tribunal Internacional de Justícia de l'Haia va dictaminar que el mur de separació que Israel construeix a Cisjordània és il·legal. Malgrat la sentència, l'estat israelià es va afanyar a declarar que no reconeix el tribunal i que continuarà la construcció de l'anomenat 'mur de seguretat'. Enmig dels estira-i-arronses entre Israel i el tribunal, dos corresponsals de la BBC a l'Orient Mitjà van rebre l'encàrrec de la cadena pública britànica de provar durant un dia el que representen en la vida quotidiana dels palestins els controls de seguretat establerts per Israel al llarg de les seves fronteres. I per fer la prova, va col·locar Matthew Price al nord de Cisjordània i James Reynolds al sud. Des d'allà els va encomanar la missió de recórrer, com més aviat millor, els 65 km que els separaven de la terrassa d'un cafè de la ciutat vella de Jerusalem, utilitzant sols mitjans de transport locals. La crònica dels dos corresponsals, plena d'aturades en controls de l'exèrcit i talls de carreteres, és ací.
Per cert, darrerament s'han penjat a la xarxa un parell de diaris personals en català sobre el dia a dia dels pobles palestins: l'un es Mushirapalestina.com, i l'altre és la pàgina de Quim Fuster i l'equip del documental Sin Piedras
Mira també:
http://www.vilaweb.com/

This work is in the public domain

Comentaris

tambe molt interesant
08 ago 2004
la relacio mur i demografia
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/105288/index.php
Re: Un dia a Palestina
10 ago 2004
Re: Un dia a Palestina
26 gen 2006
És el recurs fàcil però inútil del govern d'israel. Ens portem malament amb els palestins i ens ataquen doncs contrsuïm un mur de 8 metres d'alçada aviam sinó passen.
Sindicato Sindicat