Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Mataró 2005: sense pressupostos participatius
13 jul 2004
Mentre la ciutat és queixalada pels capitalistes el tripartit local retarda la promesa de pressupostos participatius...
PARTICIAPCIÃ, ARA!
Ajuntament de Mataró 2005: un any més sense participació!

El govern municipal de Mataró, el tripartit de PSC-ICV-ERC, ha anunciat que el pressupost del 2005 tampoc incorporarà cap fórmula de participació ciutadana. Ãs a dir, el segon pressupost del tripartit no compleix amb les promeses electorals dâendegar pressupostos participatius, les quals també formen part de lâactual acord de govern.
Fet i fet, el regidor i segon tinent dâalcalde, senyor Graupera, ha tornat a repetir la cantarella que ja va anunciar lâany passat, dient-nos que tot sâarreglaria âlâany que veâ?.

Davant dâaquesta situació, la Candidatura dâUnitat Popular (CUP) de Mataró considerem que el govern municipal està incomplint els seus propis compromisos i, encara més, està enganyant lâelectoral que el 2003 recolzà aquelles formacions polítiques que, com ICV, feren bandera de la democràcia participativa.

La participació ciutadana en la política municipal és pura comèdia, ja que els consells de participació, els plans integrals dels barris (Rocafonda-Palau i Cerdanyola) només recullen opinions selectives i que en cap cas són vinculants. La prova més clara dâaquesta nulâ¢la voluntat de facilitar la participació són els filtres polítics i burocràtics que té qualsevol ciutadana / ciutadà per formular precs o temes de debat al Ple de lâAjuntament.

La renúncia del Govern municipal a uns pressupostos participatius, se suma a la nulâ¢la voluntat dâafavorir la creació de canals dâinformació transparent, debat obert i de compromís deliberatiu. El més greu, però, és que tot just ara es pretengui impulsar un Programa dâActuació Urbanística, que dissenyarà el futur de Mataró en matèria dâequipaments, habitatges, serveis... Amb aquesta manera dâactuar, la ciutadania de Mataró es pregunta: âper què cal participar si ja ens ho donen tot pastat?â?

La CUP denuncia lâactitud hipòcrita del tripartit de Mataró, perquè durant els anys 2003, 2004 i 2005 ens ha venut el caramel de la participació i mentrestant ha planificat, i segueix planificant, un model de ciutat dâesquenes a la ciutadania. I, per moltes etiquetes que es posin, si res canvia de debò en matèria de participació, ja podem anticipar que el âcatalanisme dâesquerresâ? del tripartit només afavorirà els sectors benestants i els interessos econòmics privats damunt de les necessitats socials de la gent treballadora.

Oficina de premsa CUP
Mataró, 13 de juliol de 2004
Mira també:
http://www.cupmataro.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa