Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
SOLIDARITAT JOANAL
13 jul 2004
banner_joanal_1.gif
absolució.gif
JUDICI A UN INDEPENDENTISTA DE PONENT

El proper dimarts, dia 20 de juliol, la “justícia� espanyola portarà un jove de Bellmunt d’Urgell (La Noguera) als tribunals. Els fets es remunten a la Diada del 2001, quan el Joan Albert , militant de l’esquerra independentista, va traslladar-se a Barcelona des de Lleida en un autocar muntat per col•lectius i organitzacions de Ponent per tal d’assistir als actes de l’11 de setembre . Un cop acabada la manifestació, quan el noi tornava a la Plaça de Catalunya, des d’on marxava l’autocar, uns individus encaputxats van abordar-lo enmig de les corredisses entre joves i policies, i se li van llançar a sobre, moment en què els antidisturbis del cos espanyol el van detenir violentament, provocant-li un trau al cap. Ja a dins de la furgona, els agents es van dedicar a fer tombs per la ciutat, aturant-se diverses vegades pel camí i propinant-li cops de porra al mateix trau. Les humiliacions i els insults a la seva llengua i cultura van ser constants.
Ara, gairebé tres anys després, el jove s’enfronta a una petició de prop de dos anys i mig de presó , acusat de provocar danys a entitats bancàries i d’aixecar barricades. A més, se li demana més de 8.000 euros de multa, així com més de 3.000 euros d’indemnització, a més d’haver de costejar el procés judicial i pagar una fiança d’uns 3.000 euros més en espera del judici.

Som conscients que aquest no és un cas aïllat, sinó que s’emmarca, una vegada més, en el setge i criminalització que pateix l’independentisme combatiu. És per això que els companys i companyes del Joan Albert demanem la mobilització i la solidaritat d’aquells que es rebel•len contra les injustícies i que planten cara a l’Estat espanyol i a la seva repressió. Una repressió que, amb muntatges com aquest, busca que els militants defugin la lluita. Perseguint-nos un dia aquí i un dia allà, sobretot de manera individual, pretenen anul•lar-nos políticament, però només si organitzem una resposta col•lectiva podrem fer-los front .

Així, fem una crida a fer costat al nostre company, que ho és de tots i totes, el dia del judici, dimarts al matí als Jutjats de Barcelona i a difondre el màxim possible la convocatòria.

PROU REPRESSIÓ A L’INDEPENDENTISME!

Per aquest motiu us demanem ajuda, feu la màxima difusió a la web

www.llibertat.com/espenta

trobareu un arxiu de solidaritat amb textes, banners, flash, plantilles per esprai ... per ajudar-nos !!!

www.alertasolidaria.org

MERCI PER ENDAVANT !!!! //*//

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat