Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
La Islamofobia en aumento
13 jul 2004
Una creciente ola de Islamofobia recorre Occidente
Un experto de las Naciones Unidas alertó hoy sobre el rápido aumento del fenómeno de la Islamofobia, que, en su opinión, personalidades del mundo del arte, la literatura y los medios de comunicación tratan de "legitimar intelectualmente" de manera cada vez más abierta.

El relator especial sobre el racismo y todas las formas modernas de discriminación, Doudou Diene, presentó a la Comisión de Derechos Humanos de la ONU su informe sobre la Islamofobia, en el que lamenta la "tolerancia que muestran muchos países" frente a la hostilidad de la que son víctimas árabes y musulmanes.

El recrudecimiento de este tipo de discriminación -señala el informe- es particularmente notorio en Estados Unidos, Canadá, Australia, Francia y Bélgica.

Tomando el caso francés, Diene sostiene que el "rechazo al Islam y sus adeptos se cristaliza en el debate sobre los signos de pertenencia religiosa", particularmente del velo femenino prohibido recientemente por el gobierno de París en las escuelas públicas.

"La percepción dominante es que detrás de la prohibición (...) se apunta al Islam", recalca el senegalés Diene.


El experto, encargado de investigar este fenómeno tras los atentados de Nueva York del 11-S, decidió incluir en su informe una invitación a los países de la Comisión de Derechos Humanos "a que reconozcan la realidad y gravedad de la Islamofobia" y desarrollen una estrategia intelectual para contrarrestarla.

Asimismo, recomienda la creación de un "observatorio de los fenómenos contemporáneos de racismo, antisemitismo e Islamofobia", que forme parte de la oficina del Alto Comisionado de los Derechos Humanos de la ONU.

El informe del relator recalca asimismo que "el debate sobre el laicismo ha revelado un doble riesgo, como el de estigmatizar una religión, una cultura o una comunidad, y la tendencia a brindar excesiva importancia a los signos religiosos exteriores", como el velo.

En ese sentido, el relator de la ONU afirma que la "condena de la Islamofobia debe estar acompañada, en favor de su credibilidad, de medidas legislativas y judiciales que repriman sus manifestaciones".

Como parte de las investigaciones que realizó durante el último año, Diene obtuvo información que señala que la situación de los musulmanes en Occidente y especialmente en Estados Unidos "ha continuado degradándose", y ha indicado que en este último país los actos antimusulmanes van en aumento.

"Se ha registrado en particular un fuerte aumento de la retórica islamofóbica en ciertos medios evangelistas, incluso de la parte de predicadores muy conocidos", anota el experto.

En el caso de Francia, el informe enumera una serie de incidentes ocurridos el año pasado, generalmente vinculados a ataques o degradación de mezquitas y otros lugares de culto islámico.

Asimismo, señala que en Bélgica se produjeron "varios crímenes racistas" relacionados con la Islamofobia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Islamofobia en aumento
13 jul 2004
Jo també sóc islamòfoba, cristianòfoba i feixistòfoba.
Re: La Islamofobia en aumento
13 jul 2004
I jo també.
M'agrada la llibertat, m'agrada pensar per mi mateix. No vull que un llibre anomenat sagrat (Biblia, Evangeli, Alcorà) em digui què he de pensar i què he de fer amb la meva vida.
No vull ni fogueres de la inquisició ni vels imposats a les dones.
vDON´T DRINK AND DRIVE, SMOKE AND FLY
13 jul 2004
en principi no tinc res en contra ni d la meca ni betlem, els vels o matusalem.
Tot i aixi em declaro antifunamentalista religios, tenint clar q la religio mes fanatica, poderosa, intolerant i violenta es la CATOLICA.
En quan a fills d puta fanatics i embojits pels DOGMAS no ens superen ni els moros.
Senyors, q al Vatica hi ha encara un paio dient QUE DEU LHA ESCOLLIT A ELL per ser linterlocutor d DEU a la terra. I a sobre ens amenassa o pressiona amb LO Q PODEM FER i lo QUE NO PODEM FER.
El budisme per exemple mola mes. es tolerant, no violent per naturalesa, no te dogmas divins per lo q ningun DEU et diu NOOOO AIXO NO HO POTS FER!! Simplement et recomana el cami...Ademes no fa falta fer cap cerimonia per entrar a la SECTA i salvarte del pecat original.

VIU I DEIXA VIURE
vDON´T DRINK AND DRIVE, SMOKE AND FLY
13 jul 2004
si lliurepensador pero el vel NO SIMPOSA a la dona NORMALMENT. A no ser es clar, q la dona visqui en una dictadura religiosa.
igual q no simposa als homes musulmans no afeitarse.
et recordo q fins a lany 1977 en el nostre CATOLIC pais una dona casada no podia obrir una conta al banc sense el consentiment del marit.
I les dones q matem a osties a casa jo diria q es una reminiscencia forsa cristiana tambe, o mho sembla a mi
vDON´T DRINK AND DRIVE, SMOKE AND FLY
13 jul 2004
a les escoles gabatxes SHA IMPOSAT A LES DONES d NO PODER portar VEL o el mocador del cap.
Tanmateix no diuen res d creuetes cristines penjades del coll, pulseres d Buddha, estrelles d David, Anticristos, Ganesh....svastiques...
vDON´T DRINK AND DRIVE, SMOKE AND FLY
Re: La Islamofobia en aumento
13 jul 2004
A l'escola pública francesa s'han prohibit els simbols religiosos ostentosos, és a dir, que siguin molt notoris. Es pot portar una creu petita al coll, però està prohibit portar una creu gran sobre el pit. Està prohibit portar vel, però sí que poden dur un símbol més discret, com una mà de Fàtima.

El vel islàmic és una imposició a la dona, és una mostra externa i visible de submissió de la dona. Igual que aquí s'ha prohibit l'ablació del clítoris (una pràctica africana d'origen preislàmic que per sort no existeix a la majoria de paisos musulmans), igual que s'ha prohibit l'ablació del clítoris, trobo bé prohibir portar vel en determinats llocs.

Si s'admet que les dones portin vel a l'escola perquè és la seva "cultura", també es podria admetre que les noies no vagin a classe de música (sembla que és pecat per alguns musulmans), i també es podria admetre que les noies no facin classe d'educació física... i per què no, admetre que no cal que les noies vagin a l'escola... total, el que han de fer és casar-se, obeir el marit i tenir fills.

La religió catòlica també tracta molt malament la dona. A una de les epístoles de Sant Pau, al Nou Testament, es diu (cito de memòria): "l'home és el cap de la dona com Crist és el cap de l'església". I també es diu (un altre cop cito de memòria): "una dona no pot parlar a l'església, si té un dubte ha de preguntar a casa seva al seu marit". Per sort a casa nostra ja fa temps que la majoria de la població passa olímpicament de religions i de fonamentalismes. Si el Nou Testament diu que l'home és el cap de la dona no fem ni cas (tret de casos patològics i de trista actualitat cada vegada que assessinen una dona). Voldria que els musulmans s'alliberessin de l'islam igual que la majoria de cristians ens hem alliberat del cristianisme.
vDON´T DRINK AND DRIVE, SMOKE AND FLY
13 jul 2004
si, pero no se don treus q els cristians ens hem aliberat delcristianisme o catolicisme (o funamentalisme) quan fa 4 dies teniem tota la plana major d ministres de lopus dei i el sr. bush sense anar mes lluny es tambe un iluminat violent cristia intolerant.
O la moguda q es lia quan hi han anuncis d condons o qualsevol conya daquestes.
vDON´T DRINK AND DRIVE, SMOKE AND FLY
vDON´T DRINK AND DRIVE, SMOKE AND FLY
13 jul 2004
no vulguis minimitzar el PODER q te´i exerceix LA SECTA CATOLICA al nostre pais.
Abans d criticar als teus veins d laltra cantonada preocupat del fill d puta d president descala q than posat.
vDON´T DRINK AND DRIVE, SMOKE AND FLY
Re: La Islamofobia en aumento
14 jul 2004
555: estem d'acord, però quan dius "abans de criticar els teus veins...", és que resulta que no cal fer primer una crítica i esperar un segle per fer després l'altra crítica, és que podem fer les dues crítiques al mateix temps. I sí, és veritat que aquí la secta catòlica encara té una influència perillosa, però molt menys que abans. Aquí jo puc dir que soc ateu i el govern, encara que tingui ministres de l'opus, no pot ficar-me a la presó. A la majoria de paisos musulmans és molt diferent. No crec que a la televisió del Marroc o d'Egipte deixin dir a ningú que és ateu. Aquesta és la diferència. No dic amb això que "nosaltres" siguem millors, de cap manera. El que dic és que tant feixista és l'islam com el catolicisme, i m'agradaria combatre una certa "simpatia" que sembla sorgir cap a l'islam en certs ambients d'esquerres. Una simpatia absurda i delirant.
Re: La Islamofobia en aumento
14 jul 2004
Soc filosòficament agnòstic i personalment ateu (no és ben be el mateix, per això faig la distinció); em repugnen totes les religions, que a més de falses són hipòcrites i sobretot estupiditzants en la seva totalitat; en particular la catòlica, així com el cristianisme en general, i no només pel seu nefast paper polític, sinó també per la seva ramplona i cursi filosofia : posar l'altra galta, el seu regne no és d'aquest món, al cèsar el que és del cèsar, penediments, contriccions, flagel·lacions, castedats, donar gràcies a déu mentre patim i s'ens mengen els cucs, dir xorrades concatenades sense sentit, anomenades oracions; manaments de déu -resumibles en dos : estimaràs a déu per sobre totes les coses (: però que s'ha cregut el paio déu aquest, quin egocentrisme dels collons !) i estimaràs al teu proïsme com a tu mateix (mira, jo m'estimo a mi mateix molt més del que pugui estimar a algú que no conec i que visqui a 5000 km o en una altra galàxia, només faltaria, això és humà i natural, i ja no us explico res si el proïsme es diu Aznar, PP, Falange, Bush, Blair, nazis, espanyolistes, neoliberals, OPUS, exèrcit, guàrdia civil, etc. i un molt més llarg etc.).

Doncs bé : la religió islàmica trobo que és molt pitjor. D'entrada manté allò dels "infidels" per a anomenar tots els que no creuen en les seves ximpleries, cosa que el cristianisme més o menys ha superat (no per si mateix, sinó per l'evolució de les societats que parasita). Intolerància no ja subtil i solapada, sinó explicita i doctrinal.

Ãs a dir, l'islamisme és xenòfob d'entrada, molt més que el cristianisme, que tampoc és âmoco de pavoâ?. A més, la fusió que practica entre política i religió (separades en gran mesura, encara no del tot, a còpia de molts esforços i revolucions, a Europa) fan de l'islamisme el germen potencial d'una de les dictadures més regressives, brutals i reaccionàries que es poden concebre. A lâAfganistan, Sudan, Iran ...en saben quelcom de tot això.

En aquesta religió un tipus d'esclau molt majoritari -les dones- estan la mar de contentes de posar-se elles mateixes les cadenes : el vel, l'ablació del clitoris, ...i la major part de les vegades no ho fan perquè les obliguin explícitament, sinó per lâideologia religiosa que han interioritzat (a còpia de pallisses, d'autoritarisme paternal, de pressió masclista o del que sigui, però ben interioritzat que ho porten, pobretes). Moltes encara ho justifiquen. Ãs com si un esclau justifiqués les cadenes ("lligat aquí estic més segur gràcies al meu amo") i el fuetejament de l'esclau que s'escapa ("és pel be de la seva ànima").

Compte ! : que la reacció contra el racisme que pateixen les persones vingudes de països musulmans, no ens faci caure en l'error de voler veure-li un costat bo a lâislamisme, que sense cap mena de dubte cal combatre com a ideologia ultra reaccionària que és.
Re: La Islamofobia en aumento
14 jul 2004
les vostres ments buides que només pensen en consum i mercat son incapaces de veure que avui en dia l'islam es una forma de defensa contra l'imperi que vol convertir-ho tot en mercat i consum... p q es pitjor portar el vel q anar mig nus i nues pel carrer? Que es imposat i que no?
La publicitat, us sona? on és la llibertat en el capitallsme de consum? Hem abandonat els lligams de la tradició pels de la llei del mercat, no obligeuma a tothom a fer el mateix camí, q cadascú el decideixi.
Pregunta a los maricas egipcios...
15 jul 2004
..o a los saudis.Preguntales donde hay mas libertad.
Re: La Islamofobia en aumento
15 jul 2004
> l'islam es una forma de defensa contra l'imperi

es veu que ets defensor de la posició "l'enemic del meu enemic es el meu amic", fent aliances amb qui sigui, sense preocupar-te si els objectius son compatibles u oposats. perqué no directament amb els nazis, que fins i tot també son anti-americans i s'oposen al neoliberalisme? no veig res d'emanicipatiu en l'autoritarisme, l'homofobia o el paper de les dones en les societats islamiques.

perqué no't vas a un país amb regim islamista a tractar a difondre informació crítica amb el regim o certes aspectes del islam? sería interessant que ens contés les experiencies cuan tornis, si es que tornis ...
Re: La Islamofobia en aumento
15 jul 2004
I encara més: per aquesta lògica absurda i delirant del senyor "A cagarla", a la segona guerra mundial hauriem d'haver lluitat en el bàndol nazi, per allò de què s'oposaven al naixent imperi americà i als consolidats imperis colonials anglès i francès. A la fi absurd i delirant. L'islam és el feixisme dels paisos àrabs. Si dius a l'Arabia Saudí que ets ateu, et tallen el cap. Si intentes fer una manifestació gay a Egipte, vas a la presó. Prefereixo l'imperi americà que el medievalisme i oscurantisme de l'islam. No fotem.
vDON´T DRINK AND DRIVE, SMOKE AND FLY
16 jul 2004
Ya, o sigui q mesteu tornant a dir q es mes ¨salvatge¨ la religio musulmana q la catolica.

Anem a veure ¨la prueba del algodon¨. posemnos 500 anys enrera a la peninsula iberica on fins feia la ostia danys vivien en pau cristians, musulmans i jueus.
O ara no vols recordar q els funamentalistes cristians iberics, (culturalment i intelectual retrasats mentals, pero altament violents i fanatics )van dedicarse a matar i obligar a convertir o expulsar a qui no cregues com ells.

Tambe van ser els nostres paisans incults cristians ¨no massa fanatics¨ com dius tu, els q e van dedicar a fer campanyes militars mercenaries a lorient mitja i a matar penya q pensava diferent o pque eren simplement
ïnfidels¨

Jo no es q defensi els putos muslims a veure si mentens , pero em reventa la puta hipocresia catolica d dir q els altres son pitjors quan notros som uns grans fils d puta.

Jo estic amb Buddha q no te dogmas i no em menja la bola.

putos moros i cristians mateuvos basura
Re: La Islamofobia en aumento
16 jul 2004
Totes les religions monoteístes són iguals. De fet beuen de la mateixa font. Totes veneren un Déu únic que exclou els Déus dels altres. A partir d'això, qualsevol aberració és possible.

Tot i que de tot es pot aprendre -fins i tot de la maldat més perversa-, jo no crec en religions ni en Déus. En tot cas, crec en filosofies. Per exemple, posats a recomanar, en aquest camp recomano una aproximació -crítica és clar- al taoïsme... Una "religió" tan poc religiosa segons els paràmetres monoteístes que és titllada, despectivament, d'atea pels jerarques cristians.

salut
Sindicat Terrassa