Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
[Vilafranca] Per una Festa Major de tothom i per a tothom
13 jul 2004
A iniciativa de diverses entitats de Vilafranca s’ha convocat una reunió el proper dijous 15 de juliol a les 21h. a l’Escorxador.
santFelix.jpg
Fa uns anys que la Festa Major de Vilafranca ha tingut una vessant no oficial que volia donar una alternativa a totes aquelles persones que volien gaudir de la festa d’una manera diferent. Des de diverses entitats s’havia aconseguit obrir espais que oferien una alternativa cultural i festiva que venia a ser un complement de la nostra Festa Major. Des d’aquests espais, s’havia aconseguit fer canviar la visió de la Festa Major a l’ajuntament i als/les corresponents administradors/es. Per exemple, és gràcies a aquests espais (com la antiga casa ocupada de Can Cellerot) que es van començar a fer concerts gratuïts veient la bona acollida que tenien aquests. En part, també és gràcies a aquests espais que cada vegada hi ha més concerts i actes lúdics al carrer.

La nostra intenció és seguir per aquest camí, per això aquest any ens vàrem reunir amb els i les administradores per tal de donar a conèixer les nostres intencions i treballar sense trepitjar-nos els uns/es als altres, fent alhora que totes les nostres activitats es puguin integrar en una millor i més participativa Festa Major. Recordem que les entitats socials i culturals de Vilafranca no hem tingut fins ara cabuda a la festa i ja és hora que ens hi fiquem i ajudem a fer una Festa Major popular i oberta.

Les reunions amb les i els administradors van ser profitoses, no així la resposta que vam rebre: l’ajuntament no cedia cap espai a les entitats excepte la zona oberta del pavelló de “la Gamba?.

Creiem que és un despropòsit voler arraconar les entitats vilafranquines als afores, ja que la Festa Major de Vilafranca es fa a Vilafranca, dins de la vila amb el poble. Tenint en compte que any rera any les entitats privades (bars, discoteques...) tenen permís per muntar els seus “xiringuitos? i carpes sense cap problema, ens sembla insultant que l’ajuntament ens vulgui deixar en un racó per no molestar gaire.

Per tot això us llancem una convocatòria de cara a decidir què podem fer.

Ens trobem el dijous 15 de juliol a les 21h a l´Escorxador.

Per l’autogestió de les entitats de Vilafranca!

Convoca: El Poble

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Vilafranca] Per una Festa Major de tothom i per a tothom
13 jul 2004
Quan us declareu municipi alliberat m'ho feu saber que hi vindré a viure ;)

Apa, seguiu lluitant i seguiu fent-ho així de bé !
Re: [Vilafranca] Per una Festa Major de tothom i per a tothom
13 jul 2004
jejejeje!!
Mare meva.. no queda pas poca feina a fer.
Però tossuts en som un rato llargs!
Per la FM de Vila.. totes les esglesies decorades!
13 jul 2004
vilaestelada1.jpg
vilaestelada3.jpg
No us la perdeu!!
Mira també:
http://www.festamajor.info
Sindicat Terrassa