Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Més prestacions per al Firefox
12 jul 2004
Jaume Pla (laMalla.net) Bloqueig de les finestres emergents no sol·licitades (els molestos pop-ups), connectors per a motors de cerca de recursos en català o administrador de contrasenyes són algunes de les prestacions que ja estan disponibles a la darrera versió del navegador de codi obert Mozilla Firefox, la 0.9.2, que ja està disponible en català. La feina de traducció i adaptació d'aquest programari, que inclou també el client de correu Mozilla Thunderbird 0.7.2, ha estat, com de costum, obra de Softcatalà, des d'on us el podeu descarregar de manera gratuïta.
El Firefox es consolida com a principal alternativa per als internautes que volen navegar en català però no desitgen fer servir l'Internet Explorer de Microsoft. El navegador incorpora l'útil prestació de bloqueig de les finestres emergents no sol·licitades, que ens evitarà haver de tancar les múltiples pantalles que s'obren en entrar a determinats llocs web, i que alenteixen considerablement la navegació.

També inclou pestanyes separades per a cada web que es visita -cosa que evita haver d'obrir finestres separades per a cada lloc al què entrem-, una barra d'eines personalitzable i un administrador de contrasenyes. Mozilla Firefox és, així mateix, més ràpid que altres navegadors, i consumeix menys recursos, segons fonts de Softcatalà.

Cal fer esment de les utilitats incloses en les extensions, que són un dels punts forts del programa. Inclouen, per exemple, la propietat Recupera-ho tot (Get All Mail), que permet afegir una icona a la barra d'eines del Mozilla Thunderbird per baixar els nous missatges de tots aquells comptes que estiguin configurats.

Una altra de les extensions destacades és la possibilitat d'incloure vincles a motors de cerca de recursos en català, com ara Google en català, Yahoo! en català o l'Hiperenciclopèdia d'Enciclopèdia catalana.

El paquet de prestacions contempla també la darrera versió de l'Enigmail, la 0.84.2, un programari de xifratge de missatges, imprescindible per assegurar la privadesa dels nostres correus electrònics. L'Enigmail xifra amb algorismes criptogràfics els e-mails que enviem amb el Thunderbird, que és el client de correu de Mozilla.

El Thunderbird, del qual se'n allibera ara la versió 0.7.2, presenta la major part de les característiques de clients de correu de codi propietari, com ara el Microsoft Outlook. I no li té res que envejar: filtres de missatges, gestió del correu brossa amb autoaprenentatge, cerca de missatges o una llibreta d'adreces personal.

Tant el Firefox com el Thunderbird són fruit del projecte col·lectiu Mozilla, dedicat a desenvolupar aplicacions informàtiques de lliure distribució per a Internet, i que Softcatalà tradueix i adapta al nostre país. Cal dir que la versió catalana d'aquests dos programes estava disponible el passat divendres, el mateix dia que l'original en anglès.
Mira també:
http://lamalla.net/canal/digitalia/bitsel_lania/article.asp?id=152951

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més prestacions per al Firefox
12 jul 2004
Si parla el Mar, dieu SPAM.
Si parla Kaos, dieu SPAM.
Si parla CUP, dieu SPAM.

Però aquest "geek" no fa SPAM, oi?

Qui diu "qué si" o "qué no" a IMC_BCN?
Re: Més prestacions per al Firefox
13 jul 2004
suposo que spam es omplir la columna dreta d'indymedia com si fos nomes d'un usuari, informacions utils d'aquesta mena contribueixen a donar un nivell mes alt als contigunts d'aquesta pagina, gràcies geek
d'altra banda sento que t'hagin birlat el nick per fer spam provocatiu i que la gent s'ho hagi cregut
Re: Més prestacions per al Firefox
13 jul 2004
Gent com en geek és la que val la pena en aquest tipus de webs de contrainformació.
Jo vaig fer un article semblant ahir, però sembla que la gent no l'interessa tant la "lluita" en la informàtica.

Canya contra l'internet explorer
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/104834/index.php

Salut!
Re: Més prestacions per al Firefox
13 jul 2004
geek és un exemple pel que fa a l´utilització de l´eina de publicació oberta. És cert que publica quasi diàriament, però sempre informacions molt útils pel que fa al software lliure, transgènics. Prefereixo cent notícies d´en geek a un sol comentari d´algun troll o alguna poca-soltada que es publica com a notícia.

P.S. El mozilla firefox és una meravella!

Endavant geek!
Sindicat Terrassa