Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Article surrealista, poca feina que té la gent
12 jul 2004
És de contrastant.net
La nit al dia també ens fa espanyols

Contrastant

Estem convençuts que en aquest país hi ha moltes persones i institucions que proclamen el nacionalisme català i practiquen el nacionalisme banal espanyol. És cert que encara n'hi ha més que defensen el no-nacionalisme però practiquen el nacionalisme banal espanyol. I són molt pocs els que defensen el no-nacionalisme i practiquen el nacionalisme banal català, perquè això tan sols es pot donar en una situació de normalitat nacional. Aquest és el comportament més generalitzat entre els ciutadans i les institucions de les nacions amb estat. Entre els qui es proclamen no-nacionalistes però practiquen el nacionalisme banal espanyol hi ha molts polítics i simpatitzants del PSC, el Fòrum Babel i molts periodistes. Dins la primera categoria, la dels qui proclamen el nacionalisme català i practiquen el nacionalisme banal espanyol, hi situem la majoria dels polítics i simpatizants de CiU i alguns periodistes. No sabríem dir si Mònica Terribas, directora i conductora del programa del Canal 33 La nit al dia, es considera nacionalista catalana o no-nacionalista, però el que és indubtable és que molt sovint situa els espectadors del programa dins d'un marc nacional espanyol. El dia 25 de febrer, per exemple, Terribas va dir: "Avui s'han jugat dos partits més de la Lliga de Campions. La Reial Societat ha perdut a casa amb l'Olimpic de Lió i el Depor ha guanyat la Juventus de Torí". Tot seguit, descobrim que a més d'aquests dos partits, se n'han disputat uns quants més que Terribas ha ignorat. La periodista ha informat dels resultats dels seus equips, és a dir, dels equips espanyols, i ha considerat, a més, que bascos i gallecs són espanyols igual que els catalans. Això és fer nacionalisme banal espanyol.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Article surrealista, poca feina que té la gent
12 jul 2004
Terribas es de la Intersindical, us diu alguna cosa aixó?
surrealisme?
12 jul 2004
L'article és surrealista? O més aviat les actituds?

Jo crec que el problema que denuncia l'article és una altra demostració de com d'endins portem posat (interioritzat) el marc espanyol, a força de premsa, educació, ... De la mateixa manera que en col·lectius alternatius, en algunes ocasions, podem trobar actituds que denoten el que es podria anomenal 'capitalisme banal', és a dir, una traslació d'actituds capitalistes en aspectes quotidians. Òbviament, cal filar ben prim, per no caure en els paranys lingüístics inconscients de les actituds que no desitgem.
Re: Article surrealista, poca feina que té la gent
12 jul 2004
En la frase "Avui s'han jugat dos partits més de la Lliga de Campions. La Reial Societat ha perdut a casa amb l'Olimpic de Lió i el Depor ha guanyat la Juventus de Torí" on és el nacionalisme banal espanyol?
!
12 jul 2004
Doncs el nacionalisme banal espanyol no està en la frase que la Terricabres diu, sinó en la realitat que no diu. De partits no hi havien només els de la Real Societat-Olimpic de Lió i Depor-Juve, sinó que també hi havíen dos partits on jugaven A contra B i C contra D que sembla ser que -segons la terricabres- no interessen al televident de TV3 pel simple fet que A, B, C i D resulta que no són espanyols.
euzkaraz !!!
12 jul 2004
ich habe keine alnung !

en tedesco, per favore !!!

(danke)
Re: Article surrealista, poca feina que té la gent
12 jul 2004
Es que estan gilipolles del cul aquests indepes extremistes de merda o que???

Pareu de tocar les pilotes, collons!!!

Recloeu-me en Era Val d'Aran quan sigueu Països Catalans, però de mentres deixeu de donar pel cul!!!

Per gent com vosaltres em penedeixo de la gent que vota a ERC o Estat Català. Sou una puta deshonra que no aporta res més que crítica destructiva.

Digueu què han de fer, llavors:

"L'increible partit entre L'Hospitalet C y el Badalona C ha acabat amb 3 gols pels del país (no importa quí, mentre sigui del país).

Cal recordar que a Pepet el Carnisser de Ca la Conxita se'l volen emportar a l'extranger, res meñs que a la llunyana Sòria a jugar al Numància D"

I primeres planes a "l'Avui" i a "El Periòdic, versió exclusiva en català".

Es que carden cada dia més pena aquesta gent.

Visca Catalunya Lliure. Mort als feixistes, inclosos els de "La Terra Ferma" que volen nà del pal i dictar el que es pot dir i el que no.
Re: Article surrealista, poca feina que té la gent
12 jul 2004
T´HAS GUANYAT UNES RISES
per ? i Santi
13 jul 2004
Ho veieu com ho tenim tant integrat que ja ni ens n'adonem ? A altres estats europeus s'havien jugat molts altres partits de la champions, però com que no són l'espanyol, se suposa que no ens importa, perquè , com a catalans, som directament espanyols (o això diu la ideologia nacional espanyola).

per cert, gràcies Santi per penjar l'article i confirmar el què en ell hi podem llegir ja que a mi no em sembla gens surrealista, és claríssim i gens complicat d'entendre i a més, ens diu com d'integrada tenim la "nació espanyola" que fins i tot una periodista que passa per "nacionalista catalana" fa servir referències exclusivament espanyoles i ignora les que no ho són.
Re: Article surrealista, poca feina que té la gent
13 jul 2004
Yoques, diga'm extremista: a un camp de reeducació antisexista i anti homòfob t'enviaria jo...i si no, quina culpa en tenen el gremi de prostitutes, del teu cabreig? I encara no saps que a bona part de la població els agrada, això del sexe anal? I que més de la meitat de la població no tenim cromosoma Y, i per tant, tampoc collons/pilotes...? Ai ai ai, que t'has deixat penetrar per la ideologia del sistema... i no només en l'ús del llenguatge, em temo...
Re: Article surrealista, poca feina que té la gent
13 jul 2004
Tot va en el mateix paquet "españolismo torero carajillero cortinglés". En Yoques n'és un bon exemple.
Re: Article surrealista, poca feina que té la gent
13 jul 2004
"españolismo torero carajillero cortinglés".
me parece una buena definición, hay gente que sólo piensa en poner palos en las ruedas, i yo creo que no se para ni a mirar en qué rueda
Sindicat