Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració : laboral
Per la pagesia Catalana, posem les coses al seu lloc. UNIÓ de PAGESOS EXPLOTADORS!
12 jul 2004
ALS CAMPS DE FRUITA S'EXPLOTA IMMIGRANTS!

Ja fa temps que als camps de fruita de Lleida es dóna una situació intolerable i que sempre s'ha intentat amagar. Es tracta de l'explotació que pateixen i les condicions en què viuen els i les immigrants.

En l'estudi que hem realitzat es demostra la culpabilitat que té Unió de Pagesos en tot això, des que es capten els i les immigrants en el seu país d'origen fins que arriben aquí.

En una gravació a la qual hem tingut accés, d'una xerrada que es va fer a Colòmbia als i les immigrants que havien de venir a treballar a Lleida, s'arriba a dir que aquí no hi ha classisme i que els seus patrons els tractaran d'igual a igual. Això xoca frontalment amb la realitat, ja que els i les immigrants estan en centres semi-tancats en els quals no poden circular en llibertat, evitant així, al màxim, que hi hagi contacte entre les persones nouvingudes i les que són d'aquí. A més, no només és inexistent el contacte amb els patrons, sinó que tenen uns representants d'aquests que els observen nit i dia.
Segons uns documents interns que ens han arribat, està demostrat que en aquests centres on s'allotgen els i les immigrants hi ha uns controladors pagats per Unió de Pagesos que els avaluen amb criteris no professionals sinó personals.

Alguns exemples que demostren la situació precària que pateixen els i les immigrants, són la retenció dels passaports com a mètode de dependència , els estrictes horaris als quals estan sotmesos o el control de la seua vida privada, amb qüestions com ara la higiene. Unió de Pagesos els examina les 24 hores del dia, sota l'amenaça que si no compleixen les normes imposades no tornaran a les campanyes següents. Per tant els i les immigrants no només tenen la pressió d'estar controlats/des a les hores de feina sinó també la resta del dia. Quan acaben la jornada laboral han de fer les activitats obligatòries que Unió de Pagesos creu convenient i amb tot això s'anul·la completament la llibertat individual dels i les immigrants, així com el seu temps lliure.

També cal destacar que per viure amuntegats i controlats han de pagar aproximadament 270 euros mensuals en concepte de dinar i dormir. No és estrany doncs que alguns mesos es quedin amb sous nets d'uns 90 euros.

Amb aquest panorama, pensem que ha arribat l'hora de destapar tot aquest entramat, que fa massa temps que dura. De la mateixa manera que no ens cansarem de dir que la campanya que hem presentat no va dirigida contra la pagesia catalana, al contrari, volem defensar-la de qui en el seu nom s'aprofita dels més febles de la societat per treure els màxims beneficis.

PER LA PAGESIA CATALANA, POSEM LES COSES AL SEU LLOC. UNIÓ DE PAGESOS EXPLOTADORS!

·Unió de Pagesos capta als i les immigrants al seu pais d’origen amb falses promeses.

.Unió de Pagesos allotja als i les immigrants en centres tancats i controlats permanentment com si es tractés d’una presó.

.Unió de Pagesos controla aquests immigrants les 24 hores del dia, fent informes del seu comportament i avaluat-los arbitràriament.

.Unió de Pagesos els cobra per menjar i dormir 9€ diaris.

.Unió de Pagesos amenaça als i les immigrants amb no tornar a contractar-los més si no compleixen les normes imposades.

.Unió de Pagesos enganya quan dóna una imatge de portaveu de la pagesia catalana.


Més informació:
http://www.endavant-ponent.cjb.net/
Mira també:
http://www.endavant-ponent.cjb.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per la pagesia Catalana, posem les coses al seu lloc. UNIÓ de PAGESOS EXPLOTADORS!
12 jul 2004
que radicals!

Us podria rebatre moltes coses de les que aquí s'afirmen. Però és clar, les elits del moviment ultrarevolucionari no estan acostumades que els rebatin cap plantejament, ja "ells" són els guies de la revolució (que durarà quant?).

En altres coses potser sí que encerten una crítica merescuda; però és com mirar la palla a l'ull del proïsme i no veure`s l'ull borni.
Re: Per la pagesia Catalana, posem les coses al seu lloc. UNIÓ de PAGESOS EXPLOTADORS!
12 jul 2004
Joder, tio.

No se què merdes dius ni de què parles. T'has empassat el Pompeu Fabra o que???

Pots dir alguna cosa que no sigui "podria dir-vos" "ells son els que"... les veritats absolutes no existeixen i menys encara sense arguments.

Si els tens, els exposes, si no, opina, però no declaris coses que s'aguanten a l'aire.

Endavant. Que se sàpiguen les veritats. Qui les pugui contrastar que ho faci. Qui vulgui només criticar, que sàpiga que "és com mirar la palla a l'ull del proïsme i no veure's l'ull borni"

Ale, va, que seré ruc per no entendre-ho, però tu ets tan clar@ com el marro del cafè.
Re: Per la pagesia Catalana, posem les coses al seu lloc. UNIÓ de PAGESOS EXPLOTADORS!
12 jul 2004
Yoques, no t´amoinis, en Ui és el classic, contratot i no en tinc ni idea però opino el contrari que tu, és a dir un dels molts imbècils de dues neurones que sovint passen per Indy.
Sense arguments, sense idees, sense donar la cara, típic!
Re: Per la pagesia Catalana, posem les coses al seu lloc. UNIÓ de PAGESOS EXPLOTADORS!
12 jul 2004
al marge del que es diu abans, els sindicats agraris han passat del lema "la terra per a qui la treballa" al "viure de la terra" en un sistema econòmic de mercat. Això té molte connotacions ja que "viure de la terra" pot significar explotar els inmigrants per a què uns quants propietaris visquin molt millor de la seva terra. Al camp també hi ha propietat privada i els canvis econòmics de la globalització també els hi afecten.
Re: Per la pagesia Catalana, posem les coses al seu lloc. UNIÓ de PAGESOS EXPLOTADORS!
13 jul 2004
jo entenc perfectament què vol dir l'Ui.

El cas és que Endavant ha estat propugnant la sectorial que aquí s'ataca irresponsablement. Portaven en Pep Riera arreu (que és un tio molt maco i honest del tot), sense fer propostes pròpies. Era com si la gent d'Endavant estiguessin il.luminats per UP quan sortia a la tele cantant el segadors i plantant cara a la policia, però sense analitzar la realitat del camp ni fer propostes polítiques serioses. I ara es troben que per una banda propugnen això i per un altre la seva gent de Ponent li surten amb aquest estirabot demagògic.

Bé, jo també conec gent que va d'ultrarevolucionària i després fan la vida impossible als seus treballadors de les botiguetes. O bé exploten directament els seus papás...
Re: Per la pagesia Catalana, posem les coses al seu lloc. UNIÓ de PAGESOS EXPLOTADORS!
13 jul 2004
Ei, que en Pep Riera ha marxat d'UP!
I UP no sempre ha estat el que és ara, ni a tot arrreu és igual ni tots els seus afiliats són iguals.
Re: Per la pagesia Catalana, posem les coses al seu lloc. UNIÓ de PAGESOS EXPLOTADORS!
14 jul 2004
Unió de pagesos ha denunciat La Intersindical-CSC per aquesta campanya (que fan també, a més d'Endavant i altres col.lectiusde Lleida).

Seria hora que la gent tingués una mícia de coherència, si CCOO s'ha convertit fa molt temps en un instrument infecte, UP va pel mateix camí, i com s'ha dit, els histporics més combatius n'estan marxant.

L'Important que es denuncia és la duríssima situació dels treballadors temporers de la fruita, senyor Ui, i encara ningú ha desmentit aquestes denúnices, és més, una extreballadora d'UP, encarregada de l'allotjament d'aquests immigrants, va explicar l'atre dia en una xerrada que es va fer a lleida com els tracten, que és inhumà.

En el cas de Lleida, el que està fent UP amb els immigrants és indigne, i em sembla collonut que algú ho denuncii, encara que es guanyi antpaties de la gent benpensant.
Re: Per la pagesia Catalana, posem les coses al seu lloc. UNIÓ de PAGESOS EXPLOTADORS!
14 jul 2004
"La xerrada és va desenvolupar amb normalitat i després de la presentació de la campanya per part d'un membre d'Endavant, va intervenir el Carles Sastre (CSC-Intersidical) que va parlar sobre les causes de la immigració i del tracte que reben els immigrants per part d'Unió de Pagesos un cop estan aquí per treballar com a temporers/es. Tot seguit parlà l'Anna Campanera (Ex-Treballadora d'Unió de Pagesos) que va explicar les seves experiències durant els mesos que va treballar en els allotjaments d'UP, de la seva intervenció cal destacar el fet de que corroborà el que diem en el dossier sobre la retenció que fa UP dels passaports dels immigrants, com a mesura per tenir-los/-les lligats/des. Per acabar va intervenir una representant de l'Assemblea Pagesa que ens va donar la seva visió sobre el tema, afegint nous arguments contra la manera de fer d'UP.

La xerrada va durar dues hores i compta amb la presència d'una seixantena de persones. "
Sindicat Terrassa