Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
鈥淚ndy Cola鈥? la xispa del capitalisme
12 jul 2004
¿ És possible derrocar el sistema des del sistema i utilitzant el sistema? Els marxistes creuen que sí , els anarquistes –en general- diuen que no. La veritat però, és que el sistema genera suficients vàlvules d’escapament per a poder pair tot el que es mou en ell. Ho passarem a veure tot seguit.
Avui el sistema capitalista es troba en un moment que els teòrics del kaos anomenen un moment de â減anteigâ?. Aquesta teoria marxista suposa que cada vegada el capitalisme es recupera més malament de les crisis i, cada vegada ha de retallar més â渓â檈stat del benestarâ? per a mantenir la seva taxa de guanys en creixement. Ã塻 adir se suposa que en el procés dâ檃cumulació capitalista la taxa de guanys ha de créixer per damunt dels creixements dâ檃cumulació.

El postmarxisme ja no diu, dâ檜na manera determinista, que després del capitalisme ve inexorablement el comunisme. Avui , ja hi ha teòrics de la â渞evolucióâ? que parlen del post-capitalisme com a no comunista i com a no socialista. Es tractaria dâ檜na mena de feudalisme promogut per les transnacionals per damunt dels Estats i que adscriuria a empreses els ciutadans.

Algú es pot preguntar, perquè el títol dâ檃quest article Indy Cola. Durant molts anys el signe del capitalisme ha estat i és la Coca Cola. Bé els nous signes del capitalisme són avui la Indy Cola i les seves varietats Kaos Cola, etz. La pregunta és ¿Indymedia serveix als interessos del capital? La resposta és sí: El fet de que es creï la ilâ¢lusió -com abans ho van ser els PC , anarquistes , etc _ en la gent de que el que fan serveix per a canviar quelcom en la societat els converteix en Indy Cola â per lâ檃dicció que creen , perquè són consumisme barat de masses i a la fi serveixen per enriquir els amos del sistema.

Si algú em pregunta si sâ檋i pot fer alguna cosa, la veritat és que no ho contestaré: A la fi, a mi la Indy Cola ja em va bé , crec que en la democracia , el capitalisme i el liberalisme; per això la consumeixo. Moltes gràcies Indy Cola, si no existissis t'hauriem d'inventar ¿ O ja ho vam fer ? Però per a que hi hagi competencia necessitem el germanet petit toca-collons ( Kaos Cola ) i ja està també inventat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 鈥淚ndy Cola鈥? la xispa del capitalisme
12 jul 2004
Totes les qüestions son importants, per tant, la prioritat la marcarà qui mes lluitador i més unit estigui.

Ja pots anar dient.
Re: 鈥淚ndy Cola鈥? la xispa del capitalisme
12 jul 2004
jo prefereixo la nodo50-cola... és més dolça! :P
Re: 鈥淚ndy Cola鈥? la xispa del capitalisme
14 jul 2004
Indymedia i kaosenlared.net son eines que els moviments socials has d'utilitzar per acabar amb aquest sistema capitalista. Que ningú intenti crear mal rotllo entre les dues pàgines ... qui ho intenti ... si que és part del sistema capitalista i feixista ...
Sindicat Terrassa