Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Valoració de la sentència contra 4 joves de Mataró
12 jul 2004
maresme ARROBA maulets.org
horta ARROBA maulets.org
www.maulets.org

Comunicat de premsa


> Valoració de la sentència contra 4 joves de Mataró >

> Maulets presenta un recurs contra la sentència >


Maulets considera injusta la sentència i presentarà un recurs en contra d’ella. Al mateix temps, exigeix responsabilitats polítiques al PSC, manté una roda de contactes amb diverses entitats i prepara un acte de denúncia.

El 14 de juny foren jutjats 4 joves de Mataró, 3 d’ells militants de Maulets, pels fets succeïts el 6 de desembre del 2000, quant 9 agents de la policia municipal, van impedir per la força, que es pintés un mural contra la constitució espanyola i per la llibertat dels Països Catalans. Davant la sentència emesa per la jutgessa, en que condemna als 4 joves, a 1 any de presó, 7 caps de setmana d’arrest domiciliari i unes multes valorades en més de 1200 euros, Maulets ho valorem de la següent manera:

> No acceptem la sentència, ja que entenem que l’única sentència possible és l’absolució dels 4 joves de Mataró.

> Els testimonis dels agents del servei municipal de policia de Mataró, incoherents i allunyats del que va passar aquell dia, ha siguts els únics que ha tingut en compte la jutgessa per emetre el veredicte, queden ben patent el paper repressor que té la justícia espanyola envers a l’esquerra independentista.

> La responsabilitat política de que 4 joves, hagin de patir penes de presó i desorbitades multes econòmiques per intentar fer és de la llibertat d’expressió, és del partit que governava en solitari a Mataró aquell 6 de desembre del 2000 i en l’actualitat continua governant la ciutat, dins la versió local del tripartit. Dins d’aquesta responsabilitat és pot visualitzar una figura, Joan Antoni Barón, que el dia en que succeïren els fets era el regidor de Via pública, àrea encarregada de la policia municipal i actual alcalde de Mataró.

> Maulets està mantenint reunions amb diverses entitats i partits polítics de Mataró, per informar dels cas i demanar la seva solidaritat.

> La cooperativa d’advocats que porta la defensa dels 4 joves de Mataró, presentarà un recurs en contra la sentència.

> Maulets prepara un acte de denúncia contra la persecució policial i repressió que pateix l’esquerra independentista, no solament a Mataró, sinó a llocs com a Gràcia, Olot o la ciutat de València.

[>Absolució pels 4 joves de Mataró>
>La constitució espanyola no és democràcia>]
Esperem que en féu la màxima difusió possible : [+info : 651 47 92 80]

http://www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Valoració de la sentència contra 4 joves de Mataró
12 jul 2004
Que la gent tingui present, que ja ho té, que CiU, ERC, PSOE, PP i ICV no són més que cinc clubs d'amics, que aquests amics i amiguets són parents i col·legues, que viuen als mateixos barris, estiuegen als mateixos indrets, van als mateixos col·legis, universitats, es mouen en els mateixos ambients i ho controlen tot. Hi ha una càrrega feixuga imponent que pesa damunt el poble català per mantindre tota aquesta colla i per mantindre els seus lacais que no surten, ja us ho dic, gaire bé de preu.
Així que, efectivament, els diumenges electorals són dies de lleure, de restar a casa, de sortir al camp o de fer volar estels. Però la resta dels dies de l'any són dies de lluita contra aquests venuts ratifica-constitucions-anticatalanes i aquesta pifia progre-piha o neoliberal-de-saló que ens ha tocat de casta mandarina.
Ja n'hi ha prou. Ni metafísica ni clavells. La gent ja no suporta més com aquests mandarins de vida assegurada ho té tot i ho té a base de buidar-nos l'ànima, la ment i el cos. Veus els seus rostres somrients, la terrible superposició dels rostres idèntics de Mas-Maragall-Carod-Piqué-Saura, i a hom li ve al cap l'escena final d'Animal Farm de George Orwell. I llavors què? Què fer? No ho sé. L'únic que sé és que d'aquestes Esters ja no podem esperar res de res. El luxe les ha corrompudes.
Sindicat Terrassa