Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
Manifest dels veïns del C/ Robador, 29 
12 jul 2004
Els veïns de Robador, 29 estem cansats, deprimits, cremats, després de 20 mesos de lluita perquè no ens facin fora de casa nostra.
mosaic.jpg
Els veïns de Robador, 29 estem cansats, deprimits, cremats, després de 20 mesos de lluita perquè no ens facin fora de casa nostra. Els nostres recursos són pocs perquè la majoria som grans i tenim unes pagues al voltant de 300 € mensuals, que poc ens ajuden a guarir els nostres mals físics, ni a viure amb dignitat amb els preus d'avui dia, ni molt menys a escalfar els nostres cors.
Els nostres pisos s'han venut 4 vegades en tan sols 24 mesos i mai ens han comunicat res. Tant el primer com el segon cop tots els hauríem pogut comprar però ara són massa cars perquè el preu s'ha més que triplicat.
En la primera venda es van falsificar documents públics, com ara inscriure al registre de la Propietat núm.3 de Barcelona, sota signatura notarial, que l'edifici era "lliure d'arrendataris", o sigui, que encara que uns quants tenim prop de 80 anys, l'agost de 2001 no existíem. Van fer la divisió horitzontal "de facto", van posar una hipoteca per la que responia cada pis, oferta generosament per una apoderada de la Caixa Laietana, per uns pisos on, suposadament, no hi vivíem. I sense escombrar gaire l'escala, els pisos s'han tornat a vendre 3 vegades més, la darrera el juliol de 2003.
En aquesta darrera venda hem aparegut miraculosament com si fóssim xampinyons. També han retirat l'hipoteca, han canviat les "lindes" o límits... Vaja, paperassa que hem hagut d'anar descobrint a poc a poc i amb tots els entrebancs possibles, per començar del Registre de la Propietat núm.3 de Barcelona.
Tots sabem que el carrer Robador sempre ha estat un desastre en molts aspectes, però nosaltres hi podíem viure fins que l'Ajuntament va decidir començar l'operació especulativa de l'Illa Robador. Nosaltres no necessitem un Hotel de Luxe, ni un Pàrking (patim el trànsit com a conductors passius) i molt menys que ara ens expulsin de casa nostra per realitzar un somni de Megalòpoli i d'encanteri turístic.
Nosaltres necessitem més aviat que ens ajudin i no que ens omplin els pisos de rates o que ens tallin l'aigua, o ens inundin, o ens tallin l'antena de la tele, o que no ens cobrin els lloguers i haver de fer múltpiles gestions, o haver d'aguantar unes obres que han començat fa poc i els arranjaments de les quals no els fruirem nosaltres.
A nivell judicial tenim poca cosa a fer perquè tot i que un veí (el que comptava amb més mitjans i és més jove), després de caçar-los, ha guanyat la propietat del pis en 1ª Instància, la resta estem completament perduts perquè no tenim diners, ni sabem ben bé com fer les coses. Per posar-vos un exemple, us comentarem que el dia 15/06/04 la Magistrada-Jutge Mireia Borguñó Ventura, titular del Jutjat de 1ª Instància núm.54 de Barcelona, no va voler ajornar el judici de desnonament de Máximo Cuesta encara que l'advocat d'ofici no es va presentar; que tampoc va acceptar uns papers del Registre de la Propietat que en Máximo li va presentar com a prova, on es veia que els tercers propietaris, que eren els qui havien començat el procediment judicial, continuaven fent constar que als pisos no hi vivia ningú; i que el mateix dia emetia una sentència favorable al desnonament.
Són tantes les coses per denunciar i per fer que ens perdem i sovint ens guanya la mala llet i perdem el son.
L'Ajuntament, després de provocar aquesta situació, amaga la mà i no vol participar com a a acusació en cap procés judicial. Tampoc ens vol reallotjar en pisos de Protecció Oficial a uns preus raonables. La seva resposta és dir que ens hem de buscar pisos barats o pensions al mercat lliure i que ens ajudarà pel trasllat i també un cert temps que no especifica.

Nosaltres no volem acabar com el Manuel Vicario, que vivia al 4t 3ª i que per 900 € se'l van treure de sobre. Fa dues setmanes el Manuel vivia al carrer i el Máximo l'ha recollit a casa seva.
L'Ajuntament ens ha robat cada cop que ha cobrat els seus impostos per aquestes vendes, com és ara la revalorització del sòl. L'Ajuntament ens roba quan parla de millorar el barri i ens expulsen, també quan es carreguen unes Instal·lacions Olímpiques (les Piscines Folch i Torres) que no tenen intenció de refer.
Demanem a l'Ajuntament que ens reallotgi en pisos de Protecció Oficial que, per l'edat que tenim, segurament no ocuparem gaire temps.
No pensàvem que ens veuríem abocats a aquesta situació amb aquest edat, però la pela i la corrupció ens han fet veure per on trontolla, encara, aquesta democràcia. No tolerem per més temps aquesta situació que ens està matant a poc a poc i demanem una mica de vergonya a cada un dels polítics que són tant al Govern Municipal com al de la Generalitat (se suposa que tots dos d'esquerres) perquè facin pressió sobre el Sr.Clos i aquesta situació s'arregli d'una manera decent.
Gràcies per haver vingut, sabem que no estem sols i això ens reconforta. esperem el vostre suport, el suport de la gent del carrer que encara té una certa sensibilitat i que es mou cada dia amb l'escalfor arrapada al cor.
Si algú vol posar-se en contacte amb nosaltres ho pot fer mitjançant la "Coordinadora Contra l'Especulació del Raval", que es reuneix a l'Ateneu del Xino, c/Robador, 25.
www.coordinadoraraval.org
coordinadora-raval ARROBA ravalnet.org
Mira també:
http://www.coordinadoraraval.org/denuncia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest dels veïns del C/ Robador, 29 
12 jul 2004
ara si::

http://www.coordinadoraraval.org/denuncia.html
Re: Manifest dels veïns del C/ Robador, 29 
12 jul 2004
Tota la colla de polítics fan fàstic. I ells i elles al Fòrum 2004. Aquests si que són uns terroristes.

Ràbia, ràbia i ràbia és el que ens queda, desitjo que arribi el dia de poder-la treure i veure com tots i totes els polítics rebenten.

Per tots els mitjans: canya al capital!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more