Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Campanya islamofòbica a la Gran Bretanya
11 jul 2004
Nova acció del lobby sionista britànic
Des del passat dijous 8 de juliol, una de les més prominents figures del pensament i el coneixement islàmics contemporanis, l´egipci Iússuf Qardawi, ha iniciat una gira docent a la Gran Bretanya.

Això no significaria res de nou ni destacable, si no hagués estat acompanyada d´una intensa campanya de difamacions i atacs contra l´esmentada personalitat.
L´any passat, qui és president del Consell Europeu de Recerca Islàmica, amb seu a Dublín, va concloure en una "fàtua" (edicte de jurisprudència) que els atacs armats contra l´ocupació sionista a Palestina eren del tot legítims per als musulmans, alhora que diferenciava clarament entre enemic israelià i els jueus, a qui els musulmans deuen respecte.

Diverses entitats prosionistes han intentat que li fos denegada l´entrada al Regne Unit. Qardawi s´ha guanyat amb els anys un crèdit arreu per les seves postures moderades i ponderació.

Louise Ellman, diputada per Liverpool i capdavantera del grup "Amics Laboristes d´Israel" presentà un dossier culpabilitzant-lo d´"apologia del terrorisme". Ella mateix ha intentat també la il.legalització d´una de les entitats islàmiques més representatives del país, la MAB (Associació de Musulmans Britànics).

Ken Livingston, alcalde de Londres i portaveu de l´ala esquerra del laborisme, ha volgut rebre
Qardawi davant de la campanya mediàtica de desprestigi.

És convenient remarcar que des de la invasió angloamericana de l´Iraq, la criminalització dels musulmans britànics ha augmentat des dels mitjans de comunicació més propers al sionisme. El govern de Toni Blair ha fet seva aquesta directriu mediàtica.

La comunitat musulmana al Regne Unit ha sortit unànimement en defensa del pensador egipci, alhora que ha evidenciat el caràcter islamofòbic d´aitals atacs.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Campanya islamofòbica a la Gran Bretanya
12 jul 2004
No se d'on has tret aquesta informacio, pero jo visc a la Gran Bretanya i aqui ningu ataca l'Islam gaire mes que a qualsevol altre pais com ara Catalunya.

El personatge al que et refereixes a fet comentaris com ara dir que "els que cometen atemptats suicides son martirs", i es nega a condemnar l'assassinat de nens i dones israelianes.

Aquest personatge tambe dona suport a la pena de mort per als homosexuals o com a mal menor l'empresonament.

No se de quin sionisme parles, jo no soc jueu, i espero que el facin fora d'aqui aviat. O ets un ignorant o un intoxicador.
Sindicat Terrassa