Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[Penedès] El Quart Cinturó i la Base de l'AVE.
09 jul 2004
EDITORIAL DEL "3 DE VUIT"
postal.png
Tot i que el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va assegurar fa menys dâun mes que mentre governi el tripartit no es farà el Quart Cinturó al Penedès, les reaccions a favor i en contra sâhan anat succeint. La Cambra de Comerç de Barcelona va defensar aquest projecte argumentant la seva posició en la creació de llocs de treball, la reducció de la sinistralitat i el fet que ja sâhauria recuperat la inversió si lâobra sâhagués enllestit el 1996.

A més, proposa que aquest Quart Cinturó que és lâautovia orbital B-40, es converteixi en una autopista. Ãs la visió de lâempresariat que analitza el projecte des dâuna òptica global de tot Catalunya.

En canvi, al Penedès no hi ha cap agent social que sâhi hagi pronunciat a favor. Des de lâòptica penedesenca, la preservació del paisatge comarcal, esbudellat per totes bandes, les coses es veuen dâuna altra manera.

La plataforma ciutadana âSalvem el Penedèsâ? va néixer amb lâobjectiu prioritari dâaturar aquest projecte, dâaltres associacions, entitats i partits polítics també sâhi han pronunciat en contra, i aquesta setmana ha estat UVIPE, la patronal dels elaboradors de vi, qui també sâoposa a aquesta enèsima infrestructura viària. Els empresaris del sector vitivinícola penedesenc, doncs, divergeixen dels de la Cambra. Una vegada més, queda palès que els interessos nacionals sâhan de bastir sobre els interessos territorials.

El que cal ara és saber lâopinió de lâAjuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de lâAlt Penedès. El silenci acostuma a portar sorpreses sense via de retorn. UVIPE, a més, també es va mostrar en contra de la construcció de la Base de Muntatge de lâAVE per la pèrdua dâentre 20 i 30 hectàrees de vinya entre els termes de Vilafranca i la Granada.

En aquest sentit, la CUP acusa lâequip de govern vilafranquí de no actuar amb la suficient contundència per aturar les obres dâun equipament la necessitat i la finalitat del qual encara ningú no coneix en profunditat. Per què aquesta base també lâha de patir el Penedès? Per què lâAjuntament de Vilafranca no ha fet aturar aquestes obres? Lâequip de govern vilafranquí coixeja en excés a lâhora de prendre decisions.

Molts temes importants, com aquest, que té sobre la taula sâeternitzen o reben el silenci administratiu com a resposta. Fecsa-Endesa no pot tirar endavant la construcció dâuna subestació a Vilafranca -necessària per garantir el subministrament elèctric a la comarca- perquè lâalcaldia encara no li ha donat hora per parlar-ne. Els problemes sâhan dâafrontar i, un cop afrontats, sâhan de prendre decisions.

Deixar-los sobre la taula no és una solució, és una negligència.
Mira també:
http://www.el3devuit.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat