Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: ecologia
[Penedès] El Quart Cinturó i la Base de l'AVE.
09 jul 2004
EDITORIAL DEL "3 DE VUIT"
postal.png
Tot i que el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va assegurar fa menys d’un mes que mentre governi el tripartit no es farà el Quart Cinturó al Penedès, les reaccions a favor i en contra s’han anat succeint. La Cambra de Comerç de Barcelona va defensar aquest projecte argumentant la seva posició en la creació de llocs de treball, la reducció de la sinistralitat i el fet que ja s’hauria recuperat la inversió si l’obra s’hagués enllestit el 1996.

A més, proposa que aquest Quart Cinturó que és l’autovia orbital B-40, es converteixi en una autopista. És la visió de l’empresariat que analitza el projecte des d’una òptica global de tot Catalunya.

En canvi, al Penedès no hi ha cap agent social que s’hi hagi pronunciat a favor. Des de l’òptica penedesenca, la preservació del paisatge comarcal, esbudellat per totes bandes, les coses es veuen d’una altra manera.

La plataforma ciutadana “Salvem el Penedès� va néixer amb l’objectiu prioritari d’aturar aquest projecte, d’altres associacions, entitats i partits polítics també s’hi han pronunciat en contra, i aquesta setmana ha estat UVIPE, la patronal dels elaboradors de vi, qui també s’oposa a aquesta enèsima infrestructura viària. Els empresaris del sector vitivinícola penedesenc, doncs, divergeixen dels de la Cambra. Una vegada més, queda palès que els interessos nacionals s’han de bastir sobre els interessos territorials.

El que cal ara és saber l’opinió de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. El silenci acostuma a portar sorpreses sense via de retorn. UVIPE, a més, també es va mostrar en contra de la construcció de la Base de Muntatge de l’AVE per la pèrdua d’entre 20 i 30 hectàrees de vinya entre els termes de Vilafranca i la Granada.

En aquest sentit, la CUP acusa l’equip de govern vilafranquí de no actuar amb la suficient contundència per aturar les obres d’un equipament la necessitat i la finalitat del qual encara ningú no coneix en profunditat. Per què aquesta base també l’ha de patir el Penedès? Per què l’Ajuntament de Vilafranca no ha fet aturar aquestes obres? L’equip de govern vilafranquí coixeja en excés a l’hora de prendre decisions.

Molts temes importants, com aquest, que té sobre la taula s’eternitzen o reben el silenci administratiu com a resposta. Fecsa-Endesa no pot tirar endavant la construcció d’una subestació a Vilafranca -necessària per garantir el subministrament elèctric a la comarca- perquè l’alcaldia encara no li ha donat hora per parlar-ne. Els problemes s’han d’afrontar i, un cop afrontats, s’han de prendre decisions.

Deixar-los sobre la taula no és una solució, és una negligència.
Mira també:
http://www.el3devuit.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat