Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
UVIPE s’oposa a la base de muntatge de l’AVE i al Quart Cinturó perquè malmeten el paisatge penedesenc
09 jul 2004
LA PATRONAL DEL VI... DISCREPA DE LA CAMBRA DE COMERÇ... JAJAJAJA!!!

NO AL QUART CINTURÓ!!!!!
assamblea.jpg
La preservació del paisatge vitivinícola del Penedès i el reforç de les accions de promoció dels vins adscrits a la DO Penedès van ser dos dels temes claus de l’assamblea general de la Unió Vinícola del Penedès (UVIPE) celebrada el dimarts de la setmana passada al Centre Àgora de Vilafranca amb la participació d’unes 25 empreses associades. La defensa de la integració urbanística a l’entorn ambiental del Penedès va ser el tema més important tractat en la darrera Assamblea d’UVIPE i la conclusió que se’n desprèn és l’oposició total a qualsevol projecte que signifiqui malmetre el paisatge del Penedès vitivinícola, en la seva consideració més àmplia. Així, l’assemblea va acordar el seu posicionament contrari a la instal·lació d’una central de reparació i manteniment de l’AVE que ocuparia entre 20 i 30 hectàrees de vinya situades entre Vilafranca i la Granada. En segon lloc, l’assemblea també es va mostrar contrària a la construcció del Quart Cinturó si, com és previst, ha de travessar el cor del territori vitivinícola del Penedès. Finalment, es va acordar el posicionament en contra del projecte d’instal·lació entre Barcelona i Tarragona d’una central de logística per subministrar serveis als ports marítims d’aquestes dues capitals.

Qualitat reconeguda

El president d’UVIPE, Miguel Torres, va destacar l’alta qualitat assolida pels vins del Penedès, una qualitat reconeguda no tan sols en l’àmbit nacional sinó també a nivell internacional. En aquest sentit, Torres va elogiar l’esforç de les empreses associades pel gran nombre de reconeixements aconseguits durant l’any 2003, però especialment pels que estan rebent al llarg dels primers mesos d’aquest any. No en va, des d’inicis del 2004 el palmarès de la DO Penedès compta amb una seixantena de guardons rebuts en diversos concursos de prestigi internacional i amb les més bones puntuacions concedides per importants crítics de vi com Robert Parker, Steven Spurrier o Carlos Delgado.

Reforçar la promoció genèrica de la DO Penedès

Torres va mostrar-se satisfet amb l’esforç de promoció que estan realitzant les empreses associades, un esforç que ha permès que els vins del Penedès es posicionin en els mercats internacionals competint amb els vins procedents del Nou Món els quals estan avançant cap al lideratge en l’escenari vinícola mundial. Tanmateix, el president d’UVIPE va voler posar de relleu que havia arribat el moment de reforçar la promoció genèrica de la DO Penedès amb l’objectiu de recuperar quota de mercat, especialment a Barcelona i la seva àrea metropolitana, un mercat que ha disminuït lleugerament el consum de vi pendesenc en els darrers mesos i on són més presents vins procedents de denomincacions no catalanes. Durant l’assamblea es van exposar les iniciatives promocionals previstes entre les quals es va avançar la realització des el Consell Regulador de la DO Penedès d’una campanya publicitària per reforçar la imatge genèrica dels vins penedesencs. Un altre projecte que hi ha sobre la taula és la realització d’una campanya d’imatge corporativa de la DO Penedès per a suports exteriors. Aquest pla d’imatge preveu instal·lar en diverses rotondes i punts amb alta freqüència de pas de visitants senyals que donin la benvinguda al Penedès identificant-lo amb el seu referent vitivinícola. Un dels altres punts forts de l’assemblea va ser la necessitat de consolidar el Penedès com a regió enoturística de referència, una tasca per a la qual cal coordinar els esforços dels agents implicats i en especial de les administracions locals i comarcals. Però, per poder disposar d’una oferta enoturística de qualitat, va remarcar Miguel Torres, és prioritari mantenir un entorn paisatgístic atractiu, cosa que únicament s’aconseguirà amb l’acceleració de l’estudi del Pla del Paisatge i arribant a disposar definitivament de la Carta del Paisatge i del Pla Director. En aquest sentit, l’assemblea va lamentar que en el seu moment no s’haguessin complert les actuacions en defensa de la integració paisatgística i es va informar que l’administració comarcal disposarà d’un pressupost important per dur a terme accions de preservació de l’entorn vitivinícola, un pressupost que s’hauria d’invertir prioritàriament en els polígons industrials, sobretot en els que troben en les principals vies de comunicació dins la regió vinícola penedesenca i, especialment, en punts estratègics en les rutes vinícoles. Concretament, l’assemblea va considerar urgent fer plantacions d’arbres i construir pantalles verdes als polígons de Can Bas, al municipi de Subirats; al de Domenys II, a Vilafranca, i al de Sant Pere Molanta, a Olèrdola. Com a contrapunt es va posar com a acció exemplar la duta a terme per iniciativa d’UVIPE al nou polígon de la Granada.
Mira també:
http://www.el3devuit.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: UVIPE s’oposa a la base de muntatge de l’AVE i al Quart Cinturó perquè malmeten el paisatge penedesenc
09 jul 2004
jejejeje, qui ens havia de dir que estariem en la mateixa línia que la patronal??
Sindicato Sindicat