Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : guerra
El Tribunal Superior de Justícia considera que el mur que Israel construeix a Cisjordània és il·legal i s'ha de demolir
09 jul 2004
La sentència sobre la legalitat del mur del tribunal de l'Haia no és vinculant
El Tribunal Internacional de Justícia de l'Haia ha de dictar sentència, avui a les 15.00, sobre la legalitat del mur que Israel dreça a Cisjordània. De totes maneres, el diari Ha'aretz ja n'avança que el mur és il·legal i que n'imposa la demolició. Aquest mur, que es va començar a construir el juny del 2002, el 2005 farà més de set-cents quilòmetres de llarg i annexionarà un 50% de Cisjordània a Israel, inclosos els territoris ocupats pel 98% dels colons israelians instal·lats als assentaments il·legals. El mur deixarà la població palestina fragmentada en cantons i zones militars; a més, el 16% dels palestins de Cisjordània es trobaran reclosos entre el mur i la línia verda que el 1967 van marcar les Nacions Unides, i dos-cents mil habitants de Jerusalem restaran aïllats de Cisjordània. Com si això no fos prou, el mur s'aixeca sobre les zones més fèrtils de Cisjordània i arrabassa terres i aqüífers. Des que el mur es va començar, tant la comunitat palestina com la internacional han fet campanyes de denúncia per vulneració dels drets humans. Arran de la sentència, Stop the Wall, que coordina les accions contra el mur, ha fet una crida de mobilització internacional per a avui i demà. El propòsit és de denunciar tant els efectes de la construcció del mur com que hagin calgut cinquanta anys d'opressió del poble palestí i aquest mur per portar Israel a un tribunal internacional.
----------

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Tribunal Superior de Justícia considera que el mur que Israel construeix a Cisjordània és il·legal i s'ha de demolir
09 jul 2004
A tots els nazi-sionistes que invaden aquesta pagina...Esteu més sols i desacreditats que Acebes donant el "parte" d'el PP.
Teniu un mur al cervell ¡fora de Palestina desgraciats !
Sindicato Sindicat