Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
ERC dóna suport a les aventures imperialistes espanyoles
08 jul 2004
Quan encara no s´han apagat les nefastes conseqüències de la intervenció de l´Exèrcit espanyol al costat dels invasors de l´Iraq, ara resulta que el govern espanyol desitja col.laborar en l´ocupació de l´Afganistan.
El que sorprèn tanmateix és el següent: què fa un partit presumptament independentista com ERC donant suport al militarisme espanyol en la tasca d´esclafament d´un poble llunyà?.

Recordem els temps en què els catalans es rebel.laren en contra de les lleves per a la "Guerra d´Àfrica" durant la Setmana Tràgica. Els anys 20, Francesc Macià contactà a París amb enviats del líder Abdulkrim al-Khattabi per coordinar un aixecament simultani contra l´ocupació espanyola a Catalunya i el Rif.

De ben segur que les Forces Armades d´una República Catalana independent mai no participarien en la invasió i la submissió de països com la que fa tres segles que vivim nosaltres.

Que responguin de llur vergonyosa postura els Puigcercós, Carod i companyia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ERC dóna suport a les aventures imperialistes espanyoles
08 jul 2004
Una festa de comissió

Si algú creia en la bona fe de la condició humana -és a dir, si algú creia en la bona conducta de les parts davant una comissió d'investigació parlamentària-, avui hauria d'encomanar-se al beat Rousseau perquè l'esborri de la llista.

La comissió parlamentària que investiga l'atemptat de Madrid de l'11-M és una autèntica festa en què socialistes i populars estan fent servir les respectives màquines de guerra i d'intoxicació per desacreditar-se els uns als altres.

Era ben esperable.

La majoria dels electors va decidir tres dies després de l'atac als trens que el govern de José María Aznar havia tergiversat els fets i havia mentit amb l'esperança d'ajornar, almenys, els resultats d'una investigació que n'exculpava ETA des del primer moment.

Afirma el PP que això només va ser una "impressió" conseqüència d'una "manipulació socialista".

Una "impressió" potser, però majoritària. Si Aznar vol salvar el seu nom a base de renecs feixistoides, que peli fulla. I si el PP pretén convèncer ara l'opinió pública, no li caldria una comissió sinó tot el santoral miracler.


El cronista intueix, emportat pel vent de l'apriorisme i el prejudici -he he-, tal com es va començar a constatar ahir, que els populars ho tindran més que magre a l'hora de demostrar que el gargòlic Acebes no va fer servir la informació reservada per a ajornar allò que ni tot l'Olimp podia ajornar.

Però, mentrestant, els dos grans partits no nacionalistes ells podrien quedar-ne ben mocats i tocats, perquè la imatge que estan donant a l'opinió pública que diuen servir, els uns i els altres, és de plorar.


Per acompanyar el decorat de la sarsuela, ahir la premsa amiga dels dos bàndols va tornar a interpretar els fets com si els pretesos professionals que segueixen la informació haguessin estat destacats en guerres diferents.

Per a El País, per exemple, "el primer testimoni declara que la policia només li va mostrar fotos d'àrabs".

El Mundo, en canvi, considera aquest primer testimoni un distorsionat perillós i afirma: "El porter contradiu la policia després de ser contactat pel PSOE".

Això de "contactar" és una brillant aportació a la història de la lexicografia periodística.

La Razón remata amb alegria la versió aznariana dels fets i acusa en primera plana: "Un diputat del PSOE va trucar al primer testimoni de l'11-M abans de comparèixer".

Entre els uns i els altres marejaran els testimonis fins al deliri.

Haurien de tancar la comissió, donar vacances als periodistes i parar una timba.
Les CUP donaríen suport a una invasió imperialista de l'Alguer?
08 jul 2004
"De ben segur que les Forces Armades d´una República Catalana independent mai no participarien en la invasió i la submissió de països com la que fa tres segles que vivim nosaltres."

Aquesta és la xorrada més impressionant que he llegit en temps. Juajjaiuauauauauaua :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Re: ERC dóna suport a les aventures imperialistes espanyoles
08 jul 2004
Aquest missatge té tota la pinta de provenir del sector "sobiranista" de CiU. Ay la oposició, el que fa fer...
Re: ERC dóna suport a les aventures imperialistes espanyoles
08 jul 2004
republica catalana, però sense exèrcit com a Costa Rica. Desmilitaritzem-nos
Re: ERC dóna suport a les aventures imperialistes espanyoles
09 jul 2004
burguessos a la caçola!
Banderes a la foguera!
Re: ERC dóna suport a les aventures imperialistes espanyoles
09 jul 2004
Ke pasa, ke toda la gente ke apoyó a ERC se está dando cuenta ke con estos tampoco se llega a ninguna parte ? Nadie contesta al artículo directamente o ke ? Donde estais ahora los defensores de Carod y toda su legión de impresentables políticos profesionales ? Ya han llegado al poder, ya tienen lo ke kerían, ahora ke les den a los votantes y sus aspiraciones...
Re: ERC dóna suport a les aventures imperialistes espanyoles
09 jul 2004
ERC apoya a los chavales violentos de Endavant-AJG de Gracia por ser unos patanes y ahora apoya la ocupacion militar en Afganistan y Haiti. ICV-EUA apoya a los chavales de Endavant-AJG y apoya la ocupación militar en Haiti. El PSC-PSOE apoya a los chavales violentos de ENdavant-AJG Gracia y manda militares a AFganistan y Haiti.
PSC-PSOE, ERC, IC-EUA, CIU.....callan y apoyan la muerte de presos políticos bascos a milis de kilometros de sus seres cercanos en una fria celda.
Un saludo Juanra.
Sindicato Sindicat