Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: ecologia
Les mentides del Pp per justificar el PHN
07 jul 2004
Darrere de la gran mentida del PP.
El govern de la Generalitat Valenciana ha encetat una campanya a favor del transvasament de l’Ebre amb els diners de tots i totes les contribuents, sabent que la majoria de valencianes i valencians amb dret a vot no els votà a les passades eleccions autonòmiques i que som moltíssimes les persones que ens oposem als grans transvasaments, ja sigue de l’Ebre, el Xúquer, el Segura, el Tajo, el Roine... En un vídeo que emeteixen les televisions properes al PP es poden copsar tot un seguit de mentides, on la més grossa de totes és la que fa referència a que l’aigua de l’Ebre es llança a la mar. Senyors i senyores del PP, encara no us heu adonat que les nostres platges s’alimenten dels sediments que baixen per l’Ebre? que la nostra pesca viu bàsicament dels nutrients que ens aporta l’Ebre? Sabeu que el Delta està en regressió? Es veritat que els aqüifers de Vinaròs alimentarien la manca d’aigua que s’extrauria de l’Ebre? I els nostres llagostins, que seria d’ells sense l’aigua de l’Ebre? Amb el transvasament de l’Ebre Vinaròs i tota la comarca perilla.

Nosaltres estem per una nova cultura de l’aigua, o el que és el mateix, estem pel reciclatge i reutilització de l’aigua. A Vinaròs per exemple fa temps que existeix la demanda popular d’una depuradora. A l’hivern cada habitant del nostre poble gasta diàriament una mitja de més de 300 litres d’aigua dolça, i tota ella va recte a la mar. Aquesta és l’aigua que es perd a la mar. Lluitem doncs per a evitar-ho.

Senyors del PP; ens mentireu amb l’enfonsament del Prestige quan negàveu que existís una marea negra, ens mentireu quan asseguràveu que la repercussió sobre la flora i la fauna seria mínima, ens mentireu quan parlàveu de l’existència d’armes de destrucció massiva a l’Irak; i que dir sobre l’autoria dels atemptats del tristíssim 11-M, encara és ETA la principal línia d’investigació? Amb el PHN no podia ser menys, ens mentireu. Ens mentireu amagant les conclusions de molts científics que desaconsellaven el transvasament de l’Ebre. I és que el negoci estava en perill. Aquesta és la veritat que s’amaga darrera de les vostres mentides l’afany de fer diners, molts diners.

Tot i que això supose una gran catàstrofe ecològica. O cal tornar a dir que amb la construcció de la presa de Aswan, al riu Nil, la pesca de sardina disminuí en un 95% (en concret va disminuir de 18.000 tones el 1962 a 460 i 600 tones el 1968 i 1969 respectivament) o que la pesca de gambes també descendí considerablement de 8.300 tones el 1963 a 1.128 tones el 1969. Senyors del PP amb aquests exemples continueu dient que l’aigua de l’Ebre es perd al mar?
El PP vol fer el transvasament per 3 raons, la Primera raó és fer asfaltar amb macrourbanitzacions i parcs temàtics tot el litoral valencià, la segona perquè els terrenys de Múrcia i Almeria que ara són de secà, amb l’aigua de l’Ebre (i dels aqüífers de Vinaròs) passaran a ser de regadiu incrementant el seu valor notablement (curiosament en aquestes terres dona el cas que hi ha una concentració de la propietat dels terrenys en unes poques mans). I la tercera la trobem en el la construcció d’aquest macrocanal que donarà sucosos beneficis als clients empresaris del PP.

Resumint, el PP pretén amb el transvasament de l’Ebre fer el negoci del segle a pesar que això supose la destrucció del nostre territori i la mort de la nostra mar. Per això, no ho anem a permetre!

Plataforma en Defensa de l’Ebre de Vinaròs
-----------------------------------------------
noticia apareguda i recollida d´Indymedia La Plana

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat