Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La Generalitat aposta pel vot electrònic en la consulta sobre la Constitució europea
07 jul 2004
La Generalitat valora aprofitar la consulta sobre la Constitució europea per assajar el vot electrònic, segons que va dir ahir el secretari general de la Presidència, Ramon García-Bragado, que es va mostrar convençut que la llei electoral preveurà aquest nou tipus de sufragi.
IVAN VILA . Barcelona

García-Bragado va intervenir en la segona sessió de les jornades sobre governació electrònica, que es van celebrar ahir i dilluns a Barcelona, i va mostrar-se molt favorable a qualsevol proposta que fomenti el vot electrònic. En aquest sentit, va dir que el govern veu «amb molta simpatia i també interès» les iniciatives que arriben per aprofitar el futur referèndum sobre la Constitució europea, anunciat pel govern espanyol, per fer-ne «una prova pilot massiva». En la mateixa línia -sense mostrar iniciatives pròpies i concretes però sí un interès viu- es va manifestar quan un dels assistents li va preguntar si la futura llei electoral catalana farà alguna referència al vot electrònic. García-Bragado va explicar que en aquests moments les discussions que hi ha a l'entorn del futur text «no es refereixen a aquesta qüestió» sinó a temes de representació territorial i circumscripcions electorals, però es va mostrar convençut que el tema «emergirà amb força» quan s'hagi de redactar el projecte de llei.
García-Bragado també va anunciar una modernització en profunditat de l'administració de la Generalitat, comparable a la que al seu dia va aplicar l'Ajuntament de Barcelona, basada en la implantació de les noves tecnologies de la informació i en una reorganització en profunditat de l'estructura administrativa per tal d'establir «una relació especial i nova» amb els ciutadans. El representant institucional va comparar la situació actual de la Generalitat amb la de l'Ajuntament de Barcelona l'any 1993, quan el consistori va emprendre una renovació en profunditat del funcionament administratiu «per pura necessitat», segons que havia explicat l'alcalde, Joan Clos, en una intervenció prèvia. Per García-Bragado, o la Generalitat es transforma «en una màquina eficient o no sobreviurà».
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, també es va referir, en la cloenda de les jornades, a la urgència d'aquesta renovació. Maragall va dir que ara existeixen les con
dicions tecnològiques, econòmiques i polítiques per afrontar el repte d'«una societat en xarxa, en què els ciutadans puguin aportar i exigir»
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-867484.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Generalitat aposta pel vot electrònic en la consulta sobre la Constitució europea
07 jul 2004
la generalitat, la generalitat, deu ni dÓ
a pastar fang a
http://www.nitium.com/goglecat
Sindicat