Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Fòrum: les cultures no som un zoo!
07 jul 2004
traducció al català
Operació de màrqueting, front d'especulació immobiliària, aparador urbà de la "marca Barcelona", safareig de falses consciències, fira de mostres, albelló d'inversions, espai publicitari per a multinacionals depredadores, galeria de personatges famosos, pseudomuseu de la banalitat, circ-festival de teatre i música, reclam turístic, mirall de l'autocomplaença dels poders econòmicopolítics, negoci... Tot això, i més... al Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004.



Tot això, i menys... perquè ni és "Fòrum" ni "Universal" i tampoc és "de les Cultures". En l'única cosa que no menteix la tramposa convocatòria de l'esdeveniment és això de "Barcelona 2004", per raons evidents. Una bona mostra: El rimbombant títol original d'aquest muntatge es va quedar reduït a un concís "Fòrum Barcelona 2004". Passin i vegin!



Són tantes les visions, les veus i els matisos que han quedat fora del Fòrum... Uns per la "incomoditat" que suposen per als poders globalitzadors i globalitzants, uns altres perquè no tenen veu ni mai els han deixat parlar per si mateixos, i els que més, per no ser prou "importants" per als gestors de l'esdeveniment.



La "Diversitat Cultural" es proclama com un dels eixos principals del Fòrum, però les seves empreses patrocinadores s'exhibeixen sense vergonya ni autocrítica respecte les activitats que realitzen en extenses zones del món, explotant, destruint, saquejant, empobrint i exterminant "cultures" mil·lenàries.



Les cultures són reduïdes i simplificades fins a l'extrem de convertir-se en estrictes souvenirs turístics, a través de la disfressa folklòrica i el subministrament de gastronomies exòtiques per sadollar l’esnobisme benpensant que tolera la diferència sense qüestionar les causes del sofriment aliè. Aïllades de tot context, les circumscriuen a ser un producte més en el mercat de la societat de consum globalitzada.



Les cultures no som un Zoo! Som quelcom viu, que pul.lula pels carrers, que riu, sofreix, treballa i es diverteix. Som el que deixem enrere i el que construïm cap al futur, present en canvi continu, en permanent moviment... No som un experiment ni una atracció mediàtica: ho vulguin o no, la convivència en la diversitat exigeix l'assumpció de la diferència basada en la naturalitat de la indiferència. Deixeu-nos en pau! Davant del Fòrum, resistint la seva ànsia devoradora i la perversió conservacionista, Les Cultures Ens Quedem a Fora!

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

article orgininal
07 jul 2004
¿Fórum de las Culturas?    
per Ecuador Llaktakaru
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/93465/index.php
Sindicato Sindicat