Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La Plataforma contra l'Especulació vol enquestar el veïnat de les Cases Barates de Bon Pastor
06 jul 2004
de "Ciutat Nord - Sant Andreu", Juliol-Agost 2004
p. 8


LA PLATAFORMA CONTRA L'ESPECULACIÓ VOL ENQUESTAR EL VE�NAT DE LES CASES BARATES
David Forniès

La Plataforma Veïnal contra l'Especulació està decidida a "dur a terme una investigació independent" per conèixer l'opinió del veïnat de les Cases Barates sobre la reforma del barri, va explicar a "Ciutat Nord" un membre d'aquesta associació. La plataforma proposa visitar porta per porta els veïns i saber què opinen de l'enderroc de les cases i de les condicions dels nous pisos. "Seran entrevistes llargues i gravades perquè es pugui fer una cosa el menys manipulable possible", explica el membre de la plataforma.
El traball d'investigació s'hauria de dur a terme durant l'estiu i durarà uns dos mesos.
L'associació de Veïns del Bon Pastor està assebentada de la iniciativa de la plataforma però no entra a valorar-la. La presidenta de l'AVV, Paquita Delgado, senzillament recorda: "La votació la va guanyar el 'sì' per una majoria arrassadora; cal respectar les 429 persones que van votar afirmativament". Igualment, Delgado assegura que l'entitat no es planteja repetir la votació: "Serìa el cuento de nunca acabar", assegura.

Lluita fins al final
D'altra banda, el membre d'Avis del Barri José María Manzano ha anunciat que la seva entitat està disposada a anara "al Tribunal Constitucional i, si cal, al d'Estrasburg" per evitar que es pugui aplicar l'acord entre Generalitat, Ajuntament i associació de veïns. "Si hi ha democràcia, hauran de demonstrar-ho", assenyala Manzano. Per la seva banda, Delgado creu que cadascú pot fer el que cregui convenient, però insisteix a assenyalar: "És necessari assumir allò que la majoría desitja".

Ocupació polèmica
L'ocupació d'una de les cases que va tenir lloc a principis de juny i que va estar a punt de provocar una baralla continua arrossegant polèmica. Juan Hernández, membre d'Avis del Barri, ha acusat de "terrorisme psicològic" l'AVV del Bon Pastor pel comunicat que aquesta va emetre, en què l'entitat assegurava que Avis del Barri afavoria l'arribada d'ocupants de fora del barri. La presidenta de l'AVV assegura que la seva entitat "no vol entrar en el joc" de les declaracions altisonants i assenyala que el mecanisme per adjudicar cases per a les persones necessitades són les llistes del Patronat. "Així, la darrera adjudicació que s'ha fet, per a un jubilat del mateix barri", diu Delgado.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat