Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[ Investigació ] Amenaces, grups clandestins i reconeixement del vandalisme
06 jul 2004
La revista Som, editada pel GAV, és un continu recull d’agressions on es relaten atemptats i els grups clandestins publiquen manifests
Equip dâinvestigació L'Avanç / València

Fa més dâun any el GAV va guanyar un judici on el Bloc els denunciava per âapologia del terrorismeâ?. Des dâaleshores les seues publicacions i els seus articles lluny dâacallar-se sâhan radicalitzat fins a tal punt que arriben a llençar amenaces signades i a reconeixer la seua participació en actes vandàlics.

Reconeiximent violent

Si alguna cosa cal reconèixer als activistes és la claredat i lâorgull que mostren respecte a les seues âaccionsâ?. Toni Rochina no es despentina per signar un comunicat oficial de les JJGAV al SOM de desembre del 2003 on literalment afirma, després de desvincular-se dels grups clandestins, que âentenem que tinguen por i que tremolen, no vullguerem trobar-nos en la seua situació, açò de ser objectiu del Col·lectiu Vinatea és cosa seria. Li recomanem al senyor Ferran XXXXX ( suposat dirigent nacionalista ) que es faça un segur dâaccidents... perquè, total, un segur de vida ell no lâha de gaudirâ? i continua âque cap dâells se nâanirà de buit, tenim âgalletesâ? per a totsâ?. Lâarticle conclou convidant la militància a un campament on hi haura âtallers dâacció per als quals estem comptant amb vertaders especialistes en les matèriesâ?. En lâagenda sâafirma que es tractaran âles nocions bàsiques i les més sofisticadesâ? amb âaplicacions pràctiquesâ?. Entre la quantitat dâarticles en to agressiu i vorejant la il·legalitat es troba un altre article que signa Angel Hernández, de lâorganització aragonesa FACAO, de lâoctubre del 2003 i que es titula âÃxit del contra-correllenguaâ?. Són tres les fotografies que lâilustren: les dues primeres mostren el Casal Jaume I de Fraga ple de pintades amb esprai i amb el seu rètol trencat, la tercera mostra a un grup dâuns set joves amb una pancarta de les joventuts del GAV. Però si bé és cert que tot açò no deixen de ser conjetures, lâautor és ben explícit a lâhora de relatar els fets. Hernández escriu: âes presentaren els joves del GAV (que els tenen ben posats)â? , âno venien per allò preparat sinó perquè els ho demanava el cosâ? , âestiguerem junts un temps i després es dedicaren a deixar constància de la seua presència: pegada múltiple de enganxines amb el text âno nos fareu catalansâ? i com a fermall final decoraren tota la façana del casal pancatalaniste Jaume I de Fraga amb esprai negre i texts de âfora dâacíâ?. Segueix: âNo les han pogut borrarâ? , âla decoració negra del Casalâ?. Celebra també que âel correllengua enguany lâhan fet reclosos dins del Casal, inclús lâacte dâentrega de premis als xiquets i familiars, guanyadors dels premis escolarsâ?. García Sentandreu també es caracteritza per la seua honradesa verbal i encara es recorden les declaracions al Levante-EMV en les quals va afirmar que lâatac al Micalet o les pintades contra polítics âno són violènciaâ?

Organitzacions clandestines

Sense dissimular un pèl, un comunicat del C. Vinatea omple la pàgina anterior. Però el vertaderament sorprenent i que mostra el seu grau dâimpunitat, és que el comunicat dels âclandestinsâ? reivindica el robatori de la flama del Correllengua i també la âvisitaâ? al Casal Jaume I de Fraga, on a uns centímetres de distància es relata com va ser realitzada aquesta âvisitaâ? per les joventuts del GAV. Els comunicats del C. Vinatea, responsable dels atacs violents, que SOM publica habitualment diuen coses com âlâúnic pont que es pot tendir és el dâargent a lâenemic que fuig, als altres selâs vola baix els peusâ?. âCombatre la violència amb la violènciaâ? , âeixe és el camí que han prés agrupacions com C.Vinatea o Maulets 1707â? afirmen els redactors de SOM. També en el conegut número del 25 aniversari es relataren fets històrics com lâincendi de la senyera a lâajuntament de València de la següent manera: âuns altres joves fabricaren un artilugi: una bola de plom, metxa de traca, una a., un retardament, un poc de pòlvora, un vell tirador i...fe, molta fe i entusiasme armat en la força raó contra la raó de la força del socialisme aberrantâ?, âun semicercle en el que també estaven Voro T., Juan J., Pepe A. que batia rècords arrencant màrfegues (senyeres quatribarrades) per tots els llocs. Paco M. âcremacosesâ?...â?. âUn rugit, alâunison, tornà a lâaire. Milers de mans aplaudint, milers dâulls plens de llàgrimes. No hi havia âmàrfegaâ? damunt del símbol sagratâ?. Però potser la clau ens la dona García Broch en un text dâoctubre del 2002: âJuan Cotino, delegat de policia, es portà amb mi com un amic, mâavisà que el 9 dâoctubre (1994) hi haurien incidentsâ? que efectivament es van produïr. Qui sap si lâantic delegat de govern no va poder evitar ser âtolerantâ? amb els amics dels seus amics?

+info: www.gav-valencianistes.com

Per a informació més extensa llegiu el reportatge d'investigació al periòdic L'Avanç
Mira també:
http://www.lavanc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [ Investigació ] Amenaces, grups clandestins i reconeixement del vandalisme
06 jul 2004
qué és aixó del GAV? i el col·lectiu vinatera?

agrairia unes línies amb una mica més informació, pels qui no ens enterem massa, si us plau.

Gràcies!
fotos
06 jul 2004
blaveros.jpg
blaveros1.jpg
blaveros3.jpg
fotos
Re: [ Investigació ] Amenaces, grups clandestins i reconeixement del vandalisme
06 jul 2004
GAV: Grup d'Acció Valencianista
Col·lectiu Vinatea: Grupuscul radical creat sota el nom d'un respectat valencià amb bones relacions amb l'ultradreta.
Maulets 1707: Res a veure amb l'organització de joves independentistes. Estan tan morts de rabia de que el nom de l'organització de joves independentistes sigui maulets que no s'han pogut estar de crear un grupuscul amb el mateix nom

De fet aquests col·lectius comparteixen militància, i són 4 gats i a sou. Funcionament idèntic al de la major partd e grupusculs de l'ultradrta, no en va en formen part. Discurs fortament demagogic, emparat en una suposada legitimació històrica que no accepta ningú més que ells i 4 tarats del cap ressentits com Els Blavers (la major part actualment al PP). Però semre hi ha grupusculs més radicals, doncs a l'estat l'interessa, així poden atacar sense que s'en culpi a la policia o els serveis d'inteligencia, senzillament ho han fet els que tenen contractats per aquesta finalitat.

Per cer q de clandestins poc en tenen doncs actuen sempre a cara descoberta i tothom sap qui són. fins i tot les autoritats polítiques amb les que mantenen bones relacions. O tb en mantenen amb en Garzon i altres xusmes.

Podeu trobar més informació a l'avanç. Però vaja de fet tc en cal molta més. Coneixes aquests tipus de grupusculs, doncs ja saps com sóm.

Per cert q gràcies a això i a una fortas campanya institucional amb el missatge de la por de la invasió catalana ha fet que els sectors més reaccionaris del País Valencià agafaren aquest discurs regionalista, apart de que surt a compte ser blaver: impunitat per fer le que vulguis...

Per cert quina diferencia hi ha entre aquests grupusculs i l'RNJ... cap ni una!
Re: [ Investigació ] Amenaces, grups clandestins i reconeixement del vandalisme
07 jul 2004
Gràcies!!!
Sindicat