Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[cupvila] L’Ajuntament no està interposant mesures legals contundents per aturar la base de muntatge del TGV
06 jul 2004
Des de la CUP creiem que s'esta permeten que el projecte avanci a través de la via dels fets consumats.
http://www.cupvila.org

Tot i que des de l’equip de govern s’ha optat per un suposat posicionament contrari a la base de muntatge del TGV, el resultat de les gestions que l’ajuntament de Vilafranca ha realitzat per paralitzar el procés, sembla que de moment ha estat, de zero, perquè:

- Després de més de mig any no es disposa dels estudis d’impacte ambiental i del projecte constructiu.

- No s’ha provocat l’endarreriment de l’ocupació de les 17 hectàrees afectades.

- No s’ha aturat la base de muntatge i no sabem si l’equip de govern disposa de cap informació al respecte.

- Al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) del passat mes de març es va anunciar la licitació del control i del seguiment de les obres d’aquesta base de muntatge i el passat mes de juny, també a través del BOE, es van obrir les proposicions econòmiques del control de les obres. El projecte avança i en canvi desconeixem les accions legals empreses per l’ajuntament.

- Les accions suposadament realitzades per l’equip de govern careixen de transparència degut a que no sabem ni què s’ha fet, ni quan, ni amb quina insistència.

- Des de la CUP ens preguntem què espera l’equip de govern per realitzar actuacions més contundents que facin aturar el procés administratiu. Al gener el BOE licitava el projecte constructiu de la base de muntatge i al març ja programaven el control d’obres. No veiem que s’estigui treballant per aturar el projecte perquè no tenim constància de que l’equip de govern hagi interposat ni tants sols un recurs administratiu que permeti més endavant, la possibilitat d’interposar un contenciós administratiu.

Des de la CUP hi ha altres preguntes que s’ha quedat sense cap resposta, com són:

- Com és que després de la signatura de la cobertura de les vies, surt a la llum pública la imposició de la construcció de la base de muntatge del TGV a Vilafranca per part del GIF (Gestor d’infrastructures Ferroviàries) i no a la inversa després d’un llarg procés de negociació i d’estudi del pas del TGV pel municipi ?

- Com és que va haver de ser la CUP qui presentés una moció al ple per demanar una oposició rotunda i sense condicions al projecte?

- Com és que l'equip de govern està fent una oposició d’aparador i deixa passar el temps?

Des de la CUP creiem que l’equip de govern està deixant passar el temps per a justificar després l’execució del projecte a través de la política dels fets consumats. Per tot això, emplacem a l’equip de govern per a que plantegi un recurs administratiu o una impugnació contra el projecte per tal de que vagi esgotant totes les vies administratives fins a arribar al contenciós administratiu, per tal de salvar aquestes 17 hectàrees de sòl agrari, que el nostre Pla General protegeix, de la seva urbanització.

I volem fer arribar a totes les vilafranquines i penedesenques que des de la CUP no volem:

- Que el PSC-ERC-IC busquin altres compensacions a canvi d'expropiar aquest sòl agrícola.

- Que canviïn hectàrees de vinyes per infrastructures o per polígons i que les vinyes, l’entorn natural i rural siguin canvi de moneda per noves ocupacions de sòl.

- Que no volem processos de negociació sota taula, emmascarats sota la bandera de la preservació dels espais naturals.

- Que volem preservar l’espai agrícola de gran valor paisatgístic que separa els municipis de la Granada i de Vilafranca.

- Que ens neguem a viure en una gran àrea industrial envoltada per la variant de la C-15, la base de muntatge del TGV, el polígon industrial de la Granada, i noves zones urbanes. Tot fa pensar que l’objectiu final es crear un gran continu urbà entre Avinyonet, St. Cugat, La Granada, Les Cabanyes, Vilafranca, Moja, Monjos i La Ràpita.

- Que no volem que ens tornin a manipular i que es devori el paisatge sense tenir en compte Carta del Paisatge. Rebutgem perdre la nostra identitat col·lectiva en benefici de l'àrea metropolitana de Barcelona.

La CUP treballa per aconseguir una ciutat sostenible, en connexió amb l’entorn natural i lluitant sense complexos davant d'aquesta realitat especulativa que ens envaeix i ens despersonalitza com a ciutat i com a comarca.

Candidatura d’Unitat Popular
5 de juliol de 2004
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Comentaris

Cap a una Assemblea Popular Intercomarcal
06 jul 2004
asspop.jpg
http://www.free365.info/intercomarcal/index.html
Mira també:
http://www.free365.info/intercomarcal/index.html
http://www.cupvila.org
Sindicato Sindicat