Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
05 jul 2004
La Generalitat va establir com objectiu desenvolupar les noves tecnologíes, de fet hi ha conctituït un fantasmal Institu Català de Nanotecnologia. Nanotecnologia i transgènia estan en la base de les principals apostes de la investigació pùblica a Catalunya, ja sigui l'Aliança Biomèdica, ja sigui el projecte de sincrotro.
El grup de recerca més potent en aquest camp, el CREBEC del Parc Cientific de Barcelona PCB (http://www.pcb.ub.es) te com principal interès la nonobiotecnologia, un camp on es tracta de trovar l'interface entre el viu i el no viu, logrant que elements biològics fagin la feina que desitgen els interessos corporatius (interessos que dominene el Parc Cientìfic de Barcelona), en aquests moments ja estan entrat al mercat els primers prototipus de DDS (sistemes d'administració de fàrmacs), sistemes d'anàlisi en un txip i s'està treballant en nanobiosensors, els experiments amb virus i bacteries artificialitzats, que es conegui, son encara experiments, però s'està invertint molts recursos en ells i és segur que el pùblic i la major part dels científics no en tenen noticia puntual.

El CREBEC, después d'obtenir el reconeixement europeu de formar part de la xarxa d'exel·lencia NANO2LIFE (http://www.Nano2life.org) dins del marc del VI Programa, i davant les expectatives obertes per el futur Institut Eurpeu de Nanotecnologia (diners i poder a controlar) a començat a anar de la maneta del germans grans francessos i s'han organitzat les Jornades Franco-Catalanes de Nanociència i Nanotecnología a la casa de Convalescència de l'Hospital de Sant Pau. En aquestes jornades porta la veu cantant el sector franco, i més concretament els centres de Grenovle (MINATEC, ESRF), a qui els del PCB es volen assemblar (quan siguin grans), de fet participen 9 centres francesos contra 4 de catalans.

Per part catalana han de participar el CREBEC del PCB, l'institu de Ciències del Materials ubicat a l'Universitat Autònoma i integrat al CSIC (http://www.icmab.es), l'Institut de Cinències Fotòniques de la UPC (http://www.icfo.es), i l'institut de Microelecrònica dels CSIC ubicat a la UAB (http://www.cnm.es).

S'han de tractar temes de totes menes, nanobiomaterials, nanodispositius, estratègies generals del Bussines nanotecnològic, i sobretot polítiques i programes d'investigació.

És per això que, avui dia 5 de juliol, durant la matinada, hem bloquejat la porta d'entrada a la Casa de Convalescència, amb l'esperança d'endarrerir un xic l'ate inaugural de les jornades, que ha d'anar a càrreg del Conceller del DURSI. Al menys volem "molestar" a aquells que ens estan comprometen el futur, demostrar que és possible "molestar-los" i fer veure que si la "molestia" es contínua es veuran obligats a modificar els seus plans.

Enemics de la dominació, la domesticació i la civilització
Barcelona juliol de 2004

Més informació a http://www.etcgroup.org/article.asp?newsid=449 i http://www.ecoportal.net/content/view/full/25905.

¡¡¡HEMOS BLOQUEADO LAS JORNADAS FRANCO CATALANAS DE NANOTECNOLOGIA!!!

La Generalitat estableció como objetivo desarrollar las nuevas tecnologias, de hecho se ha coonstituido un fantasmal Institut Català de Nanotecnologia. Nanotecnologia y transgenia estan en la base de las principales apuestas de la investigación pública en Catalunya, ya séa la Alianza Biomèdica, ya sea el proyecto de sincrotron.

El grupo de investigación más potente en este campo, el CREBEC del Parc Científic de Barcelona PCB (http://www.pcb.ub.es) tiene como principal interés la nanobiotecnologia, un campo en el que se trata de encontrar la interface entre lo vivo y lo no vivo, logrando que elementos biológicos hagan el trabajo que desean los intereses corporativos (intereses que dominana el PCB), en estos momentos ya estan entrando en el mercado los primeros prototipos de DDS (sistemas de dosificación de fármacos), sistemas de análisis en un chip y se está trabajando mucho en nanobiosensores, los experimentos con virus y bacterias artificializados son todavía experimentos, pero se estan invirtiendo muchos recursos en ellos y es seguro que el público y la mayor parte de los científicos no tienen noticia puntual de ellos.

El CREBEC, después de obtener el reconocimiento europeo de formar parte de la red nono2life (http://www.nano2life.org) en el marco del VI Programa, y ante las espectativas abiertas por el futuro Instituto Européo de Nanotecnología (dinero y poder a controlar), a empezado a ir de la mano de los hermanos mayores franceses y se han organizado las Jornadas Franco-Catalanas de Nanociencia y Nanotecnología en la Casa de Convalescencia del Hospital de San Pablo. En estas Jornadas la voz cantante la lleva el sector francés, más concretamente los centros de Grenoble (MINATEC y ESRF), a quien los del PCB quieren parecerse cuando sean grandes, de hecho participan 9 centros franceses contra 4 de catalanes.

Por parte catalana participan el CREBEC del PCB, l'institut de Ciències dels Materials ubicado en la UAB y integrado en el CSIC (http://www.icmab.es), l'Institut de Ciències Fotòniques de la UPC (http://www.icfo.es) y el Institut de Microelectrónica, tambien del CSIC y ubicado en la UAB (http://www.cnm.es).
Se han de tratar todo tipo de temas, nanobiomateriales, nanodispositivos, estrategias generales de bussines nanotecnológico y, sobretodo, políticas y programas de investigación.

Es por esto que, hoy 5 de Julio, durante la madrugada, hemos bloqueado la puerta de entrada a la Casa de Convalescencia, con la esperanza de retrasar el acto inaugural de las jornadas, que ha de ir a cargo de Conseller del DURSI. Al menos queremos "molestar" a aquellos que estan comprometiendo nuestro futuro, demostrar que es posible "molestarles" y hacer ver que si les "molestamos" continuamente van a tener que modificar sus planes.

Enemigos de la dominación, la domesticación y la civilización
Barcelona julio de 2004

Más info en http://www.etcgroup.org/article.asp?newsid=449 i http://www.ecoportal.net/content/view/full/25905.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
05 jul 2004
foteu vergonya aliena, pallassos. Fora d'indymedia!
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
05 jul 2004
Jajajja, dais pena, la tecnologia nos salvara y nos hara mas facil la vida, y la nanotecnologia abre una nueva puerta a la ciencia medica para salvar vidas, y llegan cuatro flipaos antitecnologicos y se creen que hacen grandes acciones molestando al personal? Dais pena, en serio, jajaj, iros con vuestras paranoias a otra parte, seguro que sois tontos de letras que no saben ni que coño es una derivada xD
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
05 jul 2004
Seguro que son los típicos anti-abortistas que envía el Vaticano, a joder una vez más el avance científico que en sí mismo es bueno. Sólo es malo cuando de su uso sólo se beneficia una minoría, en pro de la especulación médica privada. Es contra esto que hay que luchar. El uso público y el conocimiento público de las ciencias médicas es la LUCHA POR LA QUE HAY QUE HACER REVOLUCIONES MUNDIALES.

Vacunuas contra la tontería, pues.
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
05 jul 2004
completamente de acuerdo con rage.

el problema es que estas tecnologias no sean accesibles a la poblacion, no las tecnologias.

cuantos mas poderosas sean mas necesaria sera una revolucion para oponerse a su uso militar, elitista, etc.

pero estos primitivistas, antitecnológicos, neoluditas o lo que sean, flaco favor hacen a los criticos al uso elitista y militar de la ciencia, no a la ciencia en si.

los cientificos son potenciales aliados no el enemigo a batir...

la ignorancia mediaval de estas posturas asusta tanto o mas que los posibles desarrollos de la ciencia...
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
05 jul 2004
enemics de la raó i el sentit comú, mes aviat... a més, apreneu a escriure payassos NANOTECNOLOGIA no "nonotecnologia"
no posa nonotecnologia, posa nnotecnologia
05 jul 2004
és una errada de picat a màquina, apart del reguitzell d'insults algú més te alguna cosa a dir?
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
05 jul 2004
Sí, que prengueu nota del que pensem de vosaltres i que no torneu per ací fins que hagueu crescut
intolerance?
05 jul 2004
Unànime posició de contestacions curtetes, però:
1.-Buuuh qui ets per fer fora algú d'indimedia?, quan imc fagi fora a gent que publica noticies d'accions (pots no estar d'acord es clar) deixarà de ser IMC, serà que se jo, el Mundo o la Estrella Digital.
2.-SNDKN, no crec que els de lletres siguin tontos, més aviat el tonto ets tu, que confons la ciència matemàtica amb una simple tècnica de càlcul, et puc assegurar que a la majoria de centres de supercomputació i d'intel·ligència artificial tenen linguistes i que en els centres de matemàtiques d'elite hi ha força gent procedent de camps de "lletres".
3.-En Rage patina, d'on treu el que els autors son antiavortistes?, amb les mateixes dades es podria dir que ell es un nazi partidari dels forns crematoris... o sia amb cap base, quan es descalifica amb arguments sense base és que no s'en tenen.
4.-En Wu Wei deu ser un "tonto" (és broma) de ciències, hi va haver una ciència medieval, i un coneixement medieval, es propi d'ignorants posar el mediev com "l'era de la foscor".

En fi que casi em feu afiliar-me als molestadors de nanotecnòlegs.

Jo he llegit el curt misatge, però a més he punxat els links, especialment el de www.etcgroup.org, sembla un grup raonable i dona informacions que poden ser molt preocupants sobre els efectes de nanopartícules sobre la salut humana. Ens podem trovar que, com en el cas dels transgènics, ens imposin una cosa sese debat i sense coniexer efectes, en el moment en que es tingui la certesa dels efetes dels transgènics, serà tard per prendre mesures ... segurament si algú hagues parlat de materials amb informació diferents del DNA fa 30 anys haurien dit el mateix que vosaltres, però mira, el prion va enderrocar el "dogma central de la biologia"....
Sembla raonable aplicar el principi precautòri.
L'argument de salvar vides no em val, en un mon on moren piles de persones de gana, quan amb la producció actual (sense transgènia) és podria alimentar amb escreix la població mundial em sembla una broma de malgust. El mateix dic per la medicina, estan morint milers de persones per no disposar d'aigua potable, segurament el cost de potabilització i sanejament és inferior al que gastem en sofisticades eines terapèutiques que durant decenis sols afavoriran als països rics.
En fi, entre els primitivistes i els contestataris em quedo amb els primers.
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
06 jul 2004
Doncs jo definitivament me quedo amb els que defensen les ciencies racionals i no amb els que practiquen la politica de "tingues por a lo desconegut".

Aquestos ultims tan sols pretenen aturar els estudis cientifics perque hi poden haver riscos derivats com si el primer trasplant de cor no hagues sigut arriscat o el primer utensili de la prehistoria no hagues canviat irremediablement el curs de l'historia o ... en fi que una cosa es criticar a les industries farmaceutiques i els seus imperis de "coneixement" i un altre creure que aixó es un problema degut a la cienca/tecnologia/....

Salut.
Però coincidim en algunes coses?
06 jul 2004
La questió és si coincidim o no en algunes coses, si més no en l'apropiació del coneixement per part de les corporacions (cosa que en la noticia inicial apareix), si volem, com a mínim aturar la transgènia agrícola (per cert Monsanto, Syngenta etc.. també anomenen neoluddites al qui com va passar el cap de setmana passat a Lleida ataquen els conreus OGM), si pensem que manipualr microorganismes amb tècniques poc contrastades ha d'estar (com a mínim molt controlat) i que de moment s'ha d'impedir la seva dseminació .....
Atrintxerar-se en un suposat temple inmaculat i bondadòs de sabiesa científica no és tampoc una posició raonable.
També s'ha de separar clarament la "ciència" de la "tecnología". No és el mateix el coneixement del temps tan filosoficament, com a concepte físic, com a fet relacionat amb els cicles naturals.... (coneixement o ciència?) que un rellotge de corda (tecnología?) ... o un rellotge de fitxar o una bomba de relotgeria. Una cosa semblant al que deia aquell que confonia les derivades amb les ciències.
L'important és, des de els crítics al sistema, establir bases conjuntes d'acció, si la teva posició és la correcta, segur que els altres s'aniran acostant a ella, descalificar "a palo seco" és tirar pedres sobre el teu pròpi terrat.
Petons
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
06 jul 2004
jo a estos primitivistes els trobe gent molt raonable. La seua lluita kontra la dominació tecnològica és una causa ben justa. No ens adonem fins a kin grau ens domina.Les persones hem anat creant,poc a poc i mitjançant tecnologies, espais completament artificials i separats de la naturalesa a la qual pertanyíem(no sé si encara hi pertanyem...).Abans erem fills de la Terra i la Natura.Ara,som el seu virus.I cal tindre en compte ke, per molta anarquia o socialisme que vulgau aplicar,no vol dir que erradikeu la dependència tecnològica ke hem creat i ke va cmpletament contra l'ésser humà.
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
06 jul 2004
Doncs precissament el que ens fa humans és la creació i aplicació d'aquesta tecnologia, és la principal diferència que podem trobar amb les altres espècies, i aquesta derivada del nostre cervell més desenvolupat que el de la resta i no per això més coherent amb la natura. Que la tecnologia sigui una característica que no agradi a alguns no vol dir que sigui antinatural o que sigui dolent a priori. Estem parlant a través d'un ordinador, una peça creada i ideada per humans, no creixen dels arbres, però com a especie humana els hem ideat per al nostre ús, i aquest ús pot ser bo (com ara per exemple) o dolent (ordinadors per bombardejar amb precissió). El problema no és la tecnologia, és precissament aquesta tecnologia la que ens ha fet arribar fins aquí, tant pel que es bo com pel que es dolent, el problema són els monopolis, les oligarquies, els seus usos desviats, en definitiva la no universalització dels guanys d'aquesta per tothom.

Recomano un llibre bastant interessant sobre aquest tema, la tecnologia aplicada a l'evolució humana, es diu Sapiens i és dels investigadors d'Atapuerca. Fent un repàs de l'orígen de l'especie humana i la seva posterior evolució mitjançant la tecnologia i els coneixements, el camí cap a "l'intel·ligència" dels primers homínids a l'actual homo sapiens. Crec que és molt pedagògic, fàcil de llegir i recomenable 100%.
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
06 jul 2004
rebuj, además de llamar tontos a los demás ¿puedes responder a los argumentos?
porque dices cosas interesantes
pero no lo haces, y sobre lo único que me respondes te diré que me expresaría mal: no niego que en la edad media hubiera conocimiento (pensar que los demás son tan burros debería hacerte reflexionar)
sino que los primitivistas con los que he hablado me han dado esa época ideal para ellos (sin casi tecnología) como su referencia.

para mí una postura que pretende volver a la edad media no me parece razonable y el parentesco actual que les encuentro son los talibanes.

por cierto, que hablando con ellos descubrí que ell@s usan la tecnología más incluso que yo.
tienen sus ordenadores, webs, móviles, teles, dvds, todo el arsenal, vamos, ¿entonces de qué van?

para mí tienen el enfoque equivocado, coincidimos en ver el horror del sistema pero vemos causas diferentes.
probemos a responder estas preguntas:

1-¿son los males del mundo fruto de la tecnología en si misma?

2-¿la tecnología en cualquier sociedad llevaría a lo que lleva en esta capitalista? o

3-¿es el capitalismo un sistema inhumano con mas o menos tecnologia?

mis respuestas son:

1-No
2-No
3-Sí

por no hablar solo mal de los primitivistas su activismo, que siendo tan pocos suenen, es destacable.
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
06 jul 2004
El error de base es separar tecnología y sociedad. Unos creen que dinamitándo la tecnología recuperarán el paraíso; los otros creen que otra sociedad podría hacer un uso diferente de la misma tecnología. Los primeros odian esta sociedad; los segundos aman su tecnología.

Cada sociedad tiene una tecnología y un uso particular de ella. La pólvora se conoce antes de Cristo, pero sólo el capitalismo hizo posibles las dos guerras mundiales. La sociedad del espectáculo es inseparable de la renovación tecnológica permanente. Sabemos, por sus efectos, que ha hecho el capitalismo de la tecnología química. Y de la nuclear. Pronto veremos los efectos de la genética.

Entre tanto, la tecnología ha incrementado la producción global mundial, la productividad hombre/hora, mientras la desesperación emigrante crece en el Sur y la precarización en el Norte.

Podemos imaginar una expropiación de los expropiadores, pero carecería de sentido hacerlo para "producir" lo mismo y los mismos "efectos colaterales". Imaginar la Revolución como un 15-F 2003 ampliado es fácil. Pensar en rehacer este mundo, a comenzar por lo que uno hace cada día, te deja pensativo.
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
06 jul 2004
Acabo de leer el informe "Las aguas turbulentas de la nanotecnología" que aparece en el link de más arriba (etcgroup). Mi conclusión es bien sencilla: los profesionales encargados de prevenir o tratar mis riesgos (de la salud, del trabajo, de la alimentación, de las catástrofes naturales o no, etc.) estan cada vez más lejos de conocer la naturaleza de los riesgos que combaten y sus remedios.

Mi certificado de defunción pondrá algo que tenga bien poco que ver con las verdaderas causas de mi muerte.
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
30 ago 2004
VIvan los concesionarios tralara... es l'historia del senyor d'alacant que vivia de vendre porsches... no havia de fer res, ni de pensar gaire, nomes vendre cotxes...

els de l'ETC fan un bonic text que sembla molt serios i la resta del mon el tradueix i se'l creu sense gaire critica ni questionament... som una especie adorable...

aqui hi ha un altre link, tambe escrit d'una manera molt raonable...

http://www.reason.com/0312/fe.rb.the.shtml

jo penso que la sortida esta cap a endevant, i que el desenvolupament del coneixement por ajudar a crear un mon mes verd i tot aixo que somiem tots... i que la recerca a de ser publica i destinar-se a el que "el poble" dessitji... fer focs artificials mes macos i no bombes, si treballo a l'universitat i vull investigar en explosius, l'aplicacio sera el que dessitji la societat...

pero sembla que la gent te por...

sembla que vulguin aturar el tarana del mon...

entenc perfectament l'analogia amb els antiabortistes...

sembla que hi ha gent que te por... i tambe que hi ha gent que te una certa feblesa per la por morbosa i malsana... deu ser pq miren molt la tele... i la noticia a de ser forc,osament fastigosa i desagradable, un producte de la tecnologia... mort a l'electronica i mort a l'electro!!!
Re: Hem bloquejat les jornades Franco-Catalanes de Nanociencia i Nnotecnologia
08 jun 2005
HOLA A TOTHOM
ola a tos nens i nenes yo ara el k estic fent es un treball de les ciutats mediavals y no trobu informacio ¿que em puedu ayudar? sis plau el meu messenger per alguna cosa es somaya_1994 ARROBA hotmail.com agregeuma eh no us olvideu y ayudeuma sis plau
Sindicat Terrassa