Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
Provocadors a Indymedia
03 jul 2004
Sovint ens trovem a Indymedia dos tipus de provocadors, Analitzemlos:
Sovint ens trovem a Indymedia dos tipus de provocadors, Analitzemlos:

-Els directes com el nostre "amic" jaim.

-I els que mes hem preocupen, com el senyor (A)que a la noticia http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/102523/index.php, s'ha delatat a ell mateix al posar el comentàri fora de lloc de: "el bilingüísme és la millor argumentació per ARRINCONAR (?¿) el català i embaucar-nos a tots el castellà d'una manera democràtica. Si no respecten el català, fem-los fora!!!".
La seva utilització de la paraula ARRINCONAR, hem dona que sospitar davant la dinamica que es porta tant a indymedia d'intentar enfrontar el nacionalisme i el socialisme i/o anarquisme en les seves vesants. Que ens dona que pensar i ens fa plantejar amb la idea o del Troll, o del "treballador" a sou de l'estat que es dedica a reventar el moviment des de dins...

Reflexionem-hi siusplau.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Provocadors a Indymedia
03 jul 2004
Estic d'acord, tot i que hi ha altres individus que tampoc respecten el dialeg i no son maderos, pero no trobo gens descabellada la idea de crear una confrontacio interna entre diferents moviments socials, provaria de no caure en el parany.

Salut i resistencia.
Re: Provocadors a Indymedia
03 jul 2004
Dons jo penso igual que (A)... el bilingüisme és una estrategia espanyolista per mantenir l'espanyol en territori català, i per desviar l'atenció del problema, i el problema és que l'espanyol és impossat a Catalunya, Valencia, Alacant i Illes Balears...

Però ho fan tan tan bé, que ara sembla que no és impossat, i que som totes bilingües...

¿Per qué quan alguna / algún pensa diferent a Indymèdia Barcelona (la que no censura, la que és més oberta) se li diu Troll?

Un troll és un alborotador, no un Independentista!!!
Re: Provocadors a Indymedia
03 jul 2004

Si trobeu interessant aquesta noticia i la voleu difondre en la vostra llengüa... podeu traduirla, ens farieu un favor i evitarieu un excés de noticies en castellà i anglés a indymedia.

Mercés!
Re: Provocadors a Indymedia
03 jul 2004
tant dificil és entendre que la lluita pel català es una lluita mes, feu plorar
Re: Provocadors a Indymedia
03 jul 2004
ja et veig ... ja els canvis "misterioros"
a més ja esta traduïda
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
Jo tb estic d'acord amb el Sr (A), evidentment que el bilingüisme no existeix, sols és un pas previ a la desparició d'una llengua. Perquè sols hi ha un lloc en el mòn on el bilingüisme sigui vist com quelcom a conservar, positiu i tolerant, quan rera aquest sols s'amaguen segles de genocidi cultural?

Per cert si pensar això és ser un secreta, ja em podeu apuntar a la llista de secretes. Per cert tb penso q sols la incultura pot fer que ens barallem entre nosaltres confonguent l'enemic, però és clar arriba un moment en el qual ja n'estas fins la pera d'estar-te justificant tot el dia pq cony parles en català, i deixes de fer-ho, ho fas i punt i saps que aquest és un dels actes de rebelia que t'acosten a la llibertat, com desobeir per sistema les lleis, com mostrar menyspreu a politics, militars, policies i empresaris... com deixar de barallar-te amb 4 autoanomenats llibertaris, que sota el seu fornteras ni banderas amaguen les fronteres de l'estat espanyol i la bandera negra i roja... o potser allo no és una bandera? O potser la cultura española no es una cultura, o potser Espanya no és un estat? O potser algú té dret a erigir-se com a salvador del mon i guardia de la doctrina revolucionària, afirmant que la cultua catalana és petitburgesa?

Vaja jo passo de justificar-me, i que cadascú parli en la llengua que vulgui, però deixeu de tocar els collons, perdeu tot el dia lluitant contra algú que no és el vostre enemic, 4 males experiències no poden determinar tota la vosttra vida oblidem-nos de les fronteres mentals i anem per feina.

Per un mon on hi quepiguen totes les cultures i les persones puguem ser lliures i autonomes, sense estats, ni polítics ni burocrates.

Endavant amb els paisos catalans autonoms i autogestionats: Independència i Socialisme!
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
Llibert, absolutament d'acord amb tu.
Amb l'espanyolisme i l'anglicisme, no hi haurà espai pel català, i si diem açó diuen que som trolls, secretes o provocadors.

Força i unitat als països catalans!!
Ara i després
04 jul 2004
Ara

bilingüisme.jpg


Bilingüísme i imperialisme cultural: neocolonialisme als espais alternatius?

Després

llengües.jpg


Una proposta nacionalista, nacionalitària, realment multicultural i internacionalista.
I d'on no pot sortir si no és des dels moviments alternatius a la capital dels Països Catalans?
una lengua
04 jul 2004
no desaparece porque los que no la conocen no la aprenden

una lengua desaparece porque los que la conocen no la usan

agradezco a tod+s l+s que ablan cataqla que escriban en catala, pero desagradezco a los que intentan que otr+s personas se expresen en ese idiioma

aprende, comprende, vive, convive

((toda imposicion es un eercicio de fascismo))

e nacido en este planeta, vuelo, como las aves, de un territorio a otro. no pido a nadie que sea como yo. yo trato de entender el mundo que me rodea

ni fronteras ni banderas, lucha social !

(salute)
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
"¿Per qué quan alguna / algún pensa diferent a Indymèdia Barcelona (la que no censura, la que és més oberta) se li diu Troll?"

no es per pensar different, sino per fer servir aquesta eina només per a provocar, insultar, desviar els debats o ser simplement pesat repetint sempre lo mateix sense aportar res nou

un exemple d'un troll provocador es el senyor jaim, que publica articles sionistes sense cap anim de debatre o convencer, només per a que la gent reboti

dels trolls que fan servir indymedia per a insultar hi ha tants, que no crec que faci falta posar exemples concrets

a 'català' no's diu troll per pensar different, sino per desviar el debat i ser realment un pesat. ningú té res en contra que obri una noticia per a debatre el bilinguisme a indymedia, pero el que està fent es imposar el seu debat per damunt dels altres.

teniu en compte que a indymedia's re-publiquen moltes noticies de mitjans castellà-parlants, que a la meva opinió tenen un alt valor informatiu, i per differents motius (no saber prou català per fer una traducció, falta de temps, ...) es absolutament inviable demanar una traducció per a cadascuna de les noticies enviades. es una decisió entre un indymedia només en català i pobre en continguts, o un indymedia multilingue amb la riquesa informativa que té ara.
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
voles molt pero sempre que els altres coneixin la teva forma de volar, sino que es fotin
Has provat de deixar-te anar i intentar vestir-te d'una altra manera?
Has provat a més de volar, coneixer els llocs per alla on voles? una cosa es fer turisme i l'altre viatjar
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
hernan cortes (o els almogavers) tambe viatjaven
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
jo (no soc en "catala) debato aqui, a l'espera de posar un text sobre el bilinguisme i el que significa
el que no entenc es aquesta deria que tens tu de "retalla i enganxa" (felicitar-te pero tambe podries fer una mica de tria) i sempre sempre sempre en espanyol (hi ha l'internostrum)
Es evident que la lluita per la llengua d'aquest poble se te'n fot, és logic que a alguns que vivim la teva actitud i la d'altra gent com una agressió subtil pero constant, tinguem la neura de donar-vos (d'una forma educada, jo diria fins i tot babosa: "si's plau", no em trepitgis que em fa mal) un toc d'atenció, que efectivament podeu continuar com fins ara passant-vos-la pel forro -excepte els bascos d'un post que han entes a la primera la queixa, perque serà?-, perque estem pels drets de tothom, menys pels nostres o com a minim pels dels que ens envolten....
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
nomes fa que posar aquesta consigna inventada a la primera epoca convergent, l'epoca de la "Norma", aquesta consigna per la que educadament es demanava que si podia ser que en aquest pais es parles la llengua d'aquest pais, aixo si, demanant-ho be, educadament, perque ja se sap que els drets s'han de pidolar, mai exigir, no sigui que ses excel·lencies s'enfadin i com que no hi ha cap necessitat real de solidaritzar-se amb res, se'n passi olimpicament i 29 anys despres de la mort del quefe, a Barcelona l'unica llengua realment imprescindible en tots els ambits sigui la imposada per la legalitat dels seus sequaços (i el que barreji aixo amb la immigració o el "cosmopolitisme" o l'universalisme no sap el pes que poden arribar a tenir les estructures de poder, l'administració etc respecte la cultura d'una societat, les seves classes dominants i les subalternes)
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
i aixo de multilingue es una falacia perque els continguts (entre els que tu publiques els darrers dies un 50%, a veure si anem a fer una volta) son un 90% en espanyol, un 10 % en catala i un 10% en angles -i un 1% en portugues, els de'n Francisco Trinidade- (o 70-30-2-1% tant li fa). Es a dir, basicament, Imc-Barcelona, reflex de la ciutat, es basicament una plana en espanyol i a més en català i a més en anglès. I aixo no és ni multilinguísme, ni poliglotisme ni res (fa molta gràcia aquests que s'omplen la boca de poliglotisme i multiculturalitat i només saben expresar-se en una sola llengua, la universal es clar, la seva). En tot cas és el que en sociolinguistica s'anomena bilingüisme assimètric.
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
Pos a mi me parece, que aixos del multiculturalismo és da buten porque te permet dir las bajanadas que tu quieras senssa ka ningú santeri dal q intetas dir. It's very maravilloso visca la varcelona multicultural, postolimipica, neoguay, on cadascu habli com li doni the hungry!

Un salute des do ville du barcelona!
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
aixo del "retalla i enganxa" no es cap deria, soc conscient que no serveixo per a redactar, aixi poso textes de persones que saben expresar-se millor que jo ;)

ja faig força tría i estic vigilant no ocupar massa espai, només publico el que realment em sembla interessant per a compartir amb els altres lectors d'aquest mitja. clar que aixo no'm salva de equivocar-me alguna que altre vegada. aixo dels 50% es pura polémica, ni de lluny arribo a aquesta cuota.

si penjo sobretot noticies en castellà es que els llocs amb noticies que'm interessen son gairebé tots en aquesta llengua (si'm pots donar adreças de més llocs de noticies en català t'ho agraeixo).

internostrum està molt bé per a una primera aproximació, però penso que abans de publicar traduccions automatiques com a noticies s'hauria de repassar.

no sé d'on has tret les xifres de les cuotes de les differents llengues, també (?) he comptat i hi ha més publicacions en castellà que en català, pero ni de lluny les desproporcions qu'esmentes tu.

lo més efectiu per a augmentar la presencia del català a indymedia es aportar redaccions properas o traduccions en la vostra llengua.
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
sobre les "quotes" ja em perdonaras, es el que sembla alguns dies, encara que he fet matematiques, soc de lletres (no se si el Francisco Trindade ocupa l'1%, dec tenir-li un apreci particular) sobre el dale que dale amb el que quan es parlar d'aixo que fem i desfem que aportem etc, la qual cosa pressuposa molt erroniament el perfil de qui t'esta escrivint aixo (l'anonimat te avantatges -l'horizontalitat, igualitarisme per a mi- i desavantatges, aquesta), el perfil dic tambe pel que fa als temes que a un o una li preocupen... fa com el tema de la llengua: si a algu li preocupa "la bomba que cayo a cien mil quilometros del ropero y el refrigerador" que deia en Silvio i en un ailas! erroni moment vol saber coses sobre el bilinguísme, lluitat pel català és ben facil -si hi ha interes- en agafa el google posar algunes paraules i oh sorpresa et pot sortir la plana del www.ciemen.org, per exemple o la de www.pangea.org/illacrua/ segons com... pero ja com es diu en ciencies socials, no hi ha treball de recerca sense hipotesi de partida... i el que s'esta demanant no és mes informació sobre llengua, sino l'us d'aquesta llengua fet per tothom, de la mateixa manera que no demanaria més informació sobre feminisme o lluita contra l'homofobia a tothom, sino l'us d'un llenguatge no sexista i no homofob a tothom, per fer un paral·lelisme... nomes CAL tenir una mica de consciència que la lluita pel català i la lluita pels drets linguistics i la diversitat són una lluita més
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
(no hi ha "vista prèvia)<br>
Sobre les "quotes" ja em perdonaras, es el que sembla alguns dies; encara que he fet matematiques, soc de lletres (no se si el Francisco Trindade ocupa l'1%, dec tenir-li un apreci particular) <br>
Sobre el "dale que dale" amb el que quan es parla d'aixo què fem i què desfem, que aportem etc, pressuposa molt erroniament el perfil de qui t'està escrivint aixo (l'anonimat te avantatges -l'horizontalitat, igualitarisme per a mi- i desavantatges, aquesta) i els temes que a un o una li preocupen... <br>
Fa com el tema de la llengua: si a algu li preocupa "la bomba que cayo a cien mil quilometros del ropero y el refrigerador" que deia en Silvio i en un -ai las!. erroni moment vol saber coses sobre el bilinguísme, la lluita pel català, etc. és ben facil -si hi ha interes- agafar el Google, posar algunes paraules i -oh sorpresa!- ens pot sortir la plana del <a href="http://www.ciemen.org";>Ciemen</a>, per exemple o la de <a href=http://www.pangea.org/illacrua/">Illacrua</a> segons com... <br>
pero com es diu en ciencies socials, no hi ha treball de recerca sense hipotesi de partida...
<br>i el que s'esta demanant no és mes informació sobre la llengua, sino un us d'aquesta fet per tothom, de la mateixa manera que no demanaria més informació sobre feminisme o lluita contra l'homofobia a tothom, sino l'us d'un llenguatge no sexista i no homofob a tothom, per fer un paral·lelisme... <br>només<a href="http://www.cal-llengua.org";>CAL</a> tenir una mica de consciència que la lluita pel català i la lluita pels <a href="http://www.linguistic-declaration.org";>drets linguistics</a> i la diversitat són una lluita més
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
No volia entrar en el debat pq hem pareix una provocació, peró la gent q diu defensar el català i exigeix a les persones q publiquen en aquest idioma nomes lis dic una cosa traduiu vosaltres les notícies q estan en castellà, exixiu molt peró feu poc, si penseuu q n´hi han pques notícies en catalá publiqueules, peró aixó no el feu i saveu pq? doncs pq el vostre proposit es crear polemica i no defensar el catalá con dieu, ´lo gracios es q ja som molts els q ho sabem. inymedia el fem entre tots
Re: Provocadors a Indymedia
04 jul 2004
es nota que ets de lletres, primer jugues amb xifres presentant-les com un fet, i després quan es diu que no son certes, només queda ironía, i un ximplet que no's ha adonat. a la meva llengua aixo es diu manipulació, tu mateix ...

per cert, no't havia demanat informació sobre llocs amb noticies defensant la llengua, sino de noticies ESCRITES en català que podríen interessar per aquí. ho sento només era l'intent d'augmentar l'us del català a aquest mitja per part d'un ximplet que no sap traduir a aquesta llengua.

quina sort que hi ha gent tan llesta com tu, que sempre tenen propostes constructives per la questió de com potenciar l'us del català a indymedia sense perdre valor informatiu. graciés!
Re: Provocadors a Indymedia
05 jul 2004
veig que augmentem el nivell (pels insultets i el bon rotllo es clar, "manipulador" vago i maleante, soc mes coses per la vostra informacio)

us penseu que ser catalanoparlant es com ser un minyo escolta?

Jo el que estic exigint es que en aquest pais vull viure en la llengua d'aquest pais, basicament

No faig oposicions a traductor de grans pensadors lluminaries de cap de setmana (que voleu un matxaca? doncs el llogueu a una ETT) Les meves aportacions les faig amb la meva llengua, no tinc perque fer d'esclau de mantes que no els dona la ... gana de fer les coses en aquest pais en la llengua d'aquest pais. Per cert aportacions que van sobre molts altres temes. Et deus pensar que perque passes del catala aixo et fa més "alternatiu". No. Aixo en tot cas ho fara els temes que toquis i la manera en que ho facis (per cert, et vaig entendre be amb el que el senyor volia sobre els enllaços, passa que una mica de cultureta no fa mal a ningu i per cert l'Illacrua sobre la llengua en parla es clar, pero em sembla a mi que tb d'alguna altra cosa, pel que m'he fixat en 10 o 15 anys)

(i en tot cas, en el tema de la llengua d'alternatiu certes posicions res, en tot cas, altaveus de l'ideologia dominant i poca cosa mes, alguns)

De la mateixa manera que jo el meu temps el puc dedicar a aprendre altres llengues, no la de l'imperio -aquesta me la van ensenyar a garrotades i quatre progres d'opereta no aconseguiran el que la guardia civil no va aconseguir-, com el kalo, el quetxua, l'arab o traduir coses a l'angles, o fer quatre passes en esperanto... demanaria als senyors hispanoparlants o "mapa d'españa una grande y libre al cap" de fer un petit esforcet, res, poca cosa, per posar un granet de sorra en que aixo deixi de ser una colonia cultural i pugui ser alguna altra cosa. Si no es molt demanar.

I ja som el cap del cami, com sempre. Si una cosa es demana si's plau a casa meva -no se a casa dels altres- ho trobem correcte i a tenir en compte. Si no enteneu que la lluita pel català es una cosa de tothom que es consideri minimament d'esquerres, pels drets humans o fota-li "hatxe", no cal que ens posem la xapeta del que sigui. Brazo en alto i narinant.

I si tant i tant i tant d'esforç es escriure i parlar en aquesta llengua que parlen 7 milions de torrecullons, us compreu el "Digui, Digui" de la teleconvergent, o us apunteu a un curs de català per a estrangers del Consorci o feu els encreuats d'algun diari escrit en català, per anar fent practiques.

Perque gent tan saberuda com sembla que corre per aquestes planes, tant i tant informada no tindra cap problema en aprendre a usar una llengua que a molts llocs de Catalunya la gent magrebí o de Gambia la parla PERFECTAMENT.

(i cadascu que baixi les escales com vulgui pero si les hem de baixar junts no ens hem de fer nosa, com a minim)

i amb aixo de "potenciar l'us del catala sense perdre valor informatiu" escriu una carta a en Suarez, podeu fer un club de pensades del Movimiento
Re: Provocadors a Indymedia
05 jul 2004
és una evidencia que la llengua més parlada en general a Indymedia-Barcelona és l'espanyol, (els nombres i els calculs, te'ls fas tu, maco)
Re: Provocadors a Indymedia
05 jul 2004
Modificat: 02:23:05
Mira compañero: soy castellanoparlante, nacido en el sur, de familia sureña, visitante de catalunya durante años y residente en barcelona desde hace no poco. Adoro este país y resulta que ésta es la ciudad en la que quiero vivir. No te voy a contar mi historial antiautoritario ni mi odio por los fachas ni mi naturaleza antiimperialista, pero sí te voy a contar lo siguiente: tu post me da verdadero asco. El castellano es la lengua que han hablado mis/nuestros ancestros anarquistas y comunistas, es la lengua en la que se ha expresado durante siglos gente explotada y gente de pueblo resistente. Es la lengua de Cervantes, de Baltasar Gracián, de Antonio Machado y de Miguel Hernández.

Si al hablar en tu lengua, el catalán, no sabes distinguir entre un mierda de guardia civil y el universo sentimental, político, histórico, poético, resistente, que evoca la lengua que ahora utilizo para responderte, es que no te mereces a tu propio país ni a tu propia lengua.

Tú no argumentas, me/nos escupes a la cara cuando afirmas que no vamos a conseguir hacerte hablar castellano, si no lo hizo un guardia civil. Si de verdad crees que todo el que habla esta lengua quiere en realidad imponértela, es que la guardia civil te tiene, definitivamente, más colonizada la cabeza y la educación sentimental de lo que tú te piensas. Cambia el chip, porque nunca va/vais a conseguir solidaridad con vuestra causa esgrimiéndola a garrotazos.

Hala, salud.
Re: Provocadors a Indymedia
05 jul 2004
butlleti ARROBA canalsolidari.org

http://www.canalsolidari.org/web

igual t'interessa...;)

PS. sincerament, gràcies pels teus cortar i pegar.
Re: Provocadors a Indymedia
05 jul 2004
butlleti ARROBA canalsolidari.org

http://www.canalsolidari.org/web

igual t'interessa...;)

PS. sincerament, gràcies pels teus cortar i pegar.
Re: Provocadors a Indymedia
06 jul 2004
graciés pel enllaç :)
Re: Provocadors a Indymedia
06 jul 2004
(malgrat el to, t'equivoques de ple: l'Hernandez es un dels meus poetes preferits -sino el que mes- i entenc molt be les tradicions de lluita de qualsevol lloc, encara que no t'ho creguis -per cert, no se si t'has fixat que fins i tot cito al Silvio i no li demanare mai traduccions, si em calen ja me les faig jo...)

el teu error esta en no veure que si jo entenc la teva llengua i la d'en Silvio -a més d'entre unes quantes coses, llegir l'Andaluces de Jaen de l'Hernandez o escoltar Triana- es perque en aquest tros de món va ser una llengua imposada fins fa 29 anys per una dictadura -no parlarem de quans segles- i des de fa 29 anys cap aqui imposada de fet i no massa subtilment per un Estat, uns mitjans de comunicació, etc a banda de tota una serie de sectors que, a esquerra o dreta, fan allo que Josep Rovira, dirigent del POUM, deia:
"El treballador que a Catalunya és anticatalanista és un inconscient reaccionari" i afegia "però el treballador que a la resta de la península és anticatalanista no fa res més que expressar inconscientment l’imperialisme de la seva pròpia burgesia."
L'internacionalisme passa per entendre i reconeixer els problemes a cada lloc i en cada situacio (com a mi no em costa res reconeixer que al meu pais -i a la meva classe- hi hagut classisme i xenofobia historicament davant una immigracio originàriament més pobre, aixi de simple i clar)

Us negueu a veure que l'espanyolitzacio avança i avança entre d'altres en el bilinguisme -i a vegades ni aixo arriba- que practiquen molts sectors d'esquerres en aquest pais (en aquest tema, pero, per a mi no ho son, d'esquerres aquests sectors, en tot cas serien de "centre" alguns) -i a vegades desgraciadament quan més a l'esquerra més espanyolitzacio de fet-

Evidentment per qui no li afecti aixo no es un problema. És la famosa "lucha social" que tot ho encabeix fins que empassega: les dones, l'ecologia, l'opcio sexual i -no es nou- la nacionalitat ... Com si allo social nomes fos el que alguns afecta, el que afecta a d'altres -o com minim en aquest aspecte- no es social. Vaja, els catalanoparlants com a tals no devem pertanyer a la societat sociable i socialment valorable.

Per cert encara no veig on creus veure que estigui menyspreant cap poble, cap lluita, cap tradicio de lluita etc etc etc. Indirectament m'acuses de xenofobia per exigir que vull viure en la llengua d'aquest pais en aquest pais (cosa que no exclou a que qui vulgui viure d'una altra forma que ho faci, per exemple en irlandes, arab i clar en castella ho faci, es tan complicat pero tan simple com moltes de segons quines tradicions d'esquerres d'aquest pais). I per cert la xenofobia pots estar ben tranquil perque vas ben errat, no forma part del meu bagatge.
"Conseguir solidaridad?" Es una cosa que hauria de sortir, pero si no surt que hi farem. Ara anar pidolant,no. Els drets s'exigeixen perque són drets.

... ... ... ...


(I si te da asco, Primperan, nen)
Re: Provocadors a Indymedia
07 jul 2004
un dia despres el que veig -per si ho llegeixes-: vols dir que no vas una mica de "colono"?
Sindicat Terrassa