Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : educació i societat : amèrica llatina
Cremen seu pública en una protesta de mestres a Perú
03 jul 2004
Cremen seu pública en una protesta de mestres a Perú
by Ignacio Friday July 02, 2004 at 10:08 AM



Quan ve de dalt la violència és bona, però quan ve de baix és terrorisme... Expropiant saquejant sabotejant, respostes del proletariat a la social democràcia i la seva "PAU DELS CEMENTIRIS"



Almenys 39 persones van resultar ferides el dijous després de durs xocs fisics amb la policia en la ciutat andina d´Ayacucho, durant una protesta de centenars de mestres en vaga i residents en la qual apedrearen entitats públiques, van saquejar propietats privades i van cremar l'edifici de la seu regional.

Els manifestants en Ayacucho, a 580 quilòmetres al sud-est de Lima, es van enfrontar durant hores amb les policia, que va llançar bombes lacrimògenes va pegar i va persiguir en portatropes als manifestants i va realitzar tirs a l'aire per a dispersar la violenta protesta.



Durant els disturbis, els manifestants van cremar les portes i la recepció de dos hotels, - un d'ells propietat de l'alcalde d´Ayacucho -, van destruir diversos caixers automàtics de bancs privats i cabines de telèfons públics, tots prop de la plaça principal de la ciutat, passant de la teoria a la practica anticapitalista.



L'edifici de tres pisos de la seu del govern regional d´Ayacucho, que va ser pres per unes hores pels manifestants durant la protesta, va ser cremat. Alguns dels seus estris, com computadores i demes material Cibernetic, van ser cremats al capdavant del local.



El primer ministre, Carlos Ferrero, va afirmar a Lima en una conferència de premsa efectuada en el Palau de Govern que la violència va ser incitada per infiltrats del grup guerriller maoista Sendero Luminoso.

I és aquesta la resposta de l'Estat quan veu una protesta popular, esquinçar-se les vestidures i cridar senderista a qualsevol persona que és agitador i lluitador social.



L'estat s'alarma per que Ayacucho va ser bressol del grup maoísta Sendero Luminoso, que al costat d'altre grup rebel van portar a terme una guerra contra l'Estat en la dècada de 1980 i principis de la de 1990 .



El ministre d'Interior, Javier Reátegui, va dir que va enviar més reforços policials a Ayacucho i va descartar que es vagi a decretar l'estat d'emergència en aquesta ciutat.

Aquesta movilització i aquestes protestes no són generades de l'aire, hi ha demandes puntuals i hi ha comandes clares al govern central. perquè escoltin les demandes cal fer molta gresca.




Més dades sobre els actes a Ayacucho
by Ignacio Friday July 02, 2004 at 10:20 AM

El president de la regió d´Ayacucho, Omar Quezada, va afirmar que "l´anarquía" va prevaler en la zona .

Aquests burocrates no saben molt del que és l´anarquia però almenys tenen una idea que la resposta proletaria és sana per als cors.



Aquesta resposta no és gratuïta, el dirigent dels mestres, Robert Huaynalaya, va dir a Lima a la radioemisora RPP que dos professors havien mort en els enfrontaments amb la policia.



No obstant això, el Ministeri d'Interior va informar que fins les 2pm no va haver morts en els actes de violència en Ayacucho, igual que el govern de fujimori usava als mitjans per a dir que la marxa dels 4 seus era un passeig de torxes.



MESTRES REBUTGEN INFILTRATS



Els manifestants d´Ayacucho, que corejaven lemes contra el govern del president Toledo, van saquejar a més un negoci de fotografia del legislador Walter Alejos i van trencar les finestres del Poder Judicial i d'altres entitats de l'Estat. No és violència sense control va dir un dels manifestants, sabem que coses atacar, i a qui, no xoquem amb el poble.



Ilave Ilave corejaven alguns dels protestants.



La protesta va començar en el matí del dijous, després que la policia va desallotjar a mestres en vaga que havien pres fa vuit dies la seu del Ministeri d'Educació.



Després del desallotjament, amb bombes lacrimògenes i tirs, un denominat front de defensa d´Ayacucho va organitzar una jornada de protesta en la ciutat en suport als professors que reclamen millors condicions de treball.



Un periodista de Reuters va poder veure el trasllat de dos ferits greus, un mestre que va ser impactat per una bomba lacrimògena i un policia copejat pels manifestants.





"És una calúmnia (la versió dels infiltrats), el que ha passat és que a l'haver tirs de la policia, la gent s'ha enardit," va dir a Reuters el secretari general del sindicat de mestres públics d´Ayacucho, Yuri Revollar.



Revollar va dir que els mestres busquen amb la seva protesta que el govern del president Toledo anul·li, a més, una recent llei, que opinen posaria en perill l'ensenyament gratuït.



"En cap moment s'ha declarat que privatitzarem l'educació, és propòsit del govern mantenir una educació gratuïta i les escoles públiques," va dir el primer ministre.



En Perú hi ha uns 8,7 milions de nens i adolescents en les escoles públiques primàries i secundàries.

-------------------------------------------------

(Castellano)

Queman sede pública en protesta de maestros en Perú
by Ignacio Friday July 02, 2004 at 10:08 AM


Cuando viene de arriba la violencia esta buena, pero cuando viene de abajo es terrorismo... Expropiando saqueando saboteando, respuestas del proletariado a la social democracia y su "PAZ DE LOS CEMENTERIOS"

Al menos 39 personas resultaron heridas el jueves tras duros choques fisicos con la policía en la ciudad andina de Ayacucho, durante una protesta de centenares de maestros en huelga y residentes en la que apedrearon entidades públicas, saquearon propiedades privadas y quemaron el edificio de la sede regional.
Los manifestantes en Ayacucho, a 580 kilómetros al sureste de Lima, se enfrentaron durante horas con las policía, que arrojó bombas lacrimógenas Golpeo y persiguio en portatropas a los manifestantes y realizó disparos al aire para dispersar la violenta protesta.

Durante los disturbios, los manifestantes quemaron las puertas y la recepción de dos hoteles, - uno de ellos propiedad del alcalde de Ayacucho -, destruyeron varios cajeros automáticos de bancos privados y cabinas de teléfonos públicos, todos cerca de la plaza principal de la ciudad, pasando de la teoria a la practica anticapitalista.

El edificio de tres pisos de la sede del gobierno regional de Ayacucho, que fue tomado por unas horas por los manifestantes durante la protesta, fue quemado. Algunos de sus enseres, como computadoras y demas material Cibernetico, fueron quemados al frente del local.

El primer ministro, Carlos Ferrero, afirmó en Lima en una conferencia de prensa efectuada en el Palacio de Gobierno que la violencia fue incitada por infiltrados del grupo guerrillero maoista Sendero Luminoso.
Y es esta la respuesta del Estado cuando ve una protesta popular, rasgarse las vestiduras y llamar senderista a cualquier persona que es agitador y luchador social.

El estado se alarma por que Ayacucho fue cuna del grupo maoísta Sendero Luminoso, que junto a otro grupo rebelde llevaron a cabo una guerra contra el Estado en la década de 1980 y principios de la de 1990 .

El ministro de Interior, Javier Reátegui, dijo que envió más refuerzos policiales a Ayacucho y descartó que se vaya a decretar el estado de emergencia en esa ciudad.
Esta movilizacion y estas protestas no son generadas del aire, hay demandas puntuales y hay pedidos claros al gobierno central. para que oigan las demandas hay que hacer mucha bulla.



Unos datos mas sobre los actos en Ayacucho
by Ignacio Friday July 02, 2004 at 10:20 AM

El presidente de la región de Ayacucho, Omar Quezada, afirmó que "la anarquía" primó en la zona .
Estos burocratas no saben mucho de lo que es Anarquia pero almenos tienen una idea que la respuesta proletaria es sana para los corazones.

Esta respuesta no es gratuita, el dirigente de los maestros, Robert Huaynalaya, dijo en Lima a la radioemisora RPP que dos profesores habían muerto en los enfrentamientos con la policía.

Sin embargo, el Ministerio de Interior informó que hasta las 2pm no hubo muertos en los actos de violencia en Ayacucho, al igual que el gobierno de fujimori usaba a los medios para decir que la marcha de los 4 suyos era un paseo de antorchas.

MAESTROS RECHAZAN INFILTRADOS

Los manifestantes de Ayacucho, que coreaban lemas contra el gobierno del presidente Toledo, saquearon además un negocio de fotografía del legislador Walter Alejos y rompieron las ventanas del Poder Judicial y de otras entidades del Estado. No es violencia descarreada dijo uno de los manifestantes, sabemos que cosas atacar, y a quienes, no chocamos con el publo.

Ilave Ilave coreaban algunos de los protestantes.

La protesta comenzó en la mañana del jueves, después de que la policía desalojó a maestros huelguistas que habían tomado hace ocho días la sede del Ministerio de Educación.

Tras el desalojo, con bombas lacrimógenas y disparos, un denominado frente de defensa de Ayacucho organizó una jornada de protesta en la ciudad en apoyo a los profesores que reclaman mejores condiciones de trabajo.

Un periodista de Reuters pudo ver el traslado de dos heridos graves, un maestro que fue impactado por una bomba lacrimógena y un policía golpeado por los manifestantes.


"Es una calumnia (la versión de los infiltrados), lo que ha pasado es que al haber disparos de la policía, la gente se ha enardecido," dijo a Reuters el secretario general del sindicato de maestros públicos de Ayacucho, Yuri Revollar.

Revollar dijo que los maestros buscan con su protesta que el gobierno del presidente Toledo anule, además, una reciente ley, que opinan pondría en peligro la enseñanza gratuita.

"En ningún momento se ha declarado que privatizaremos la educación, es propósito del gobierno mantener una educación gratuita y las escuelas públicas," dijo el primer ministro.

En Perú hay unos 8,7 millones de niños y adolescentes en las escuelas públicas primarias y secundarias.
Mira també:
http://peru.indymedia.org/news/2004/07/9276.php

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa