Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : amèrica llatina
VI FIRA PER CHIAPAS
03 jul 2004
Ara ja fa més de 10 anys, concretament l’1 de gener de 1994, els indígenes chiapanecs organitzats en l’Ejercito Zapatista de Liberación Nacional s’aixecaren en armes contra el mal govern. Tal i com ells i elles expliquen en la declaració de guerra que varen fer al exercit mexicà aquell primer de gener:
focparaula.jpg
âNosotros, hombres y mujeres íntegros y libres. Estamos conscientes de que la guerra que declaramos es una medida última pero justa. Los dictadores están aplicando una guerra genocida no declarada contra nuestros pueblos desde hace muchos años, por lo que pedimos tu participación decidida apoyando este plan del pueblo mexicano que lucha por trabajo, tierra, techo, alimentación, salud, educación, independencia, libertad, democracia, justicia y paz. Declaramos que no dejaremos de pelear hasta lograr el cumplimiento de estas demandas básicas de nuestro pueblo formando un gobierno de nuestro país libre y democrático.â?
âLa Declaración de la Selva Lacandonaâ?
Comité Clandestino Revolucionario Indígena-Comandancia General del EZLN
   
Només foren dotze dies de foc, la Societat Civil mexicana va néixer aquell 12 de gener per demanar lâalto el foc al govern mexicà, i per dir als zapatistes que estaven al seu costat, que entenien les causes i que volien lluitar amb ells, però que el camí no havia de ser el de les armes, havia de ser el de la paraula. I des de llavors, lâEZLN, acompanyat per la Societat Civil mexicana i dâarreu, camina el camí de la paraula i te les seves armes callades, tot el contrari que el govern mexicà. Ha seguit lluitant per les mateixes raons, ha seguit construint els Municipis Autònoms Rebels Zapatistes, com el âDel Trabajoâ?, amb qui estem agermanats, tornant el vertader significat a les paraules: democràcia, llibertat, justícia.

    En aquesta festa celebrem el desè aniversari dâaquest aixecament armat, i ho celebrem dient NO A LA GUERRA, igual que ho digué lâEZLN en les manifestacions mundials del març de lâany passat. I també ho celebrem denunciant lâapropiació que fan de les paraules: diversitat, cultura, justícia social, sostenibilitat, tolerància... les transnacionals de la guerra i lâespoli i els governs al seu servei, tot emmascarant la realitat, són llops amb pell dâanyell.

Us esperem el dia 2 de Juliol al vespre al Patronat, i el dia 3, al Passeig.
Per gaudir, ballar, recordar, parlar, pensar... i qui sap, potser rebelâ¢lar-nos.

La Garriga Societat Civil

   
PD.- Aquest 7 de juny de 2004, ha sigut assassinat enmig de la ciutat de Chilón, a la Zona Nord de Chiapas, Eduardo Vázquez Ã?lvaro, coneguda autoritat zapatista, de 50 anys dâedat. Els terratinents continuen matant impunement als que lluiten contra els seus interessos. El govern mexicà segueix mirant sense veure-hi. Els zapatistes continuen lluitant i morint. En aquesta festa celebrem les seves vides, i les seves morts, no les oblidem.
DIVENDRES 2 DE JULIOL a les 22,00h
Teatre Municipal El Patronat

Colâ¢loqui amb Angel Luis Lara (guionista de la pelâ¢lícula âCaminantesâ?) i
Daniel Vázquez (participant a la âMarxa del Color de la Tierraâ?)
Projecció de la pelâ¢lícula âCaminantesâ? de Fernando León de Aranoa

Colâ¢labora: Cine Club de La Garriga

DISSABTE 3 DE JULIOL a les 18,00h
El Passeig

Inici de la Festa, cercavila, manifest de la VI Fira per Chiapas
Actuació dels Bastoners de La Garriga
Titelles per a nens i nenes âTornassolâ?
Cantada dâhavaneres - Esplai dâavis de La Garriga
âRemena nenaâ? - Ràdio Silenci
Cançó protesta nicaragüenca - Ricardo Loza
Projecció del video âLâagermanamentâ? - LGSC/Municipio Autónomo del Trabajo

22,00h

Actuació de la Colla de Diables âEl Jordietâ? de Garcia
Cheb Mugit
La Ocharanga
Nailon
La Llorona Sound System - Wagner Pà, Toti, J.L.G., Dj Ãal...

Organitza: La Garriga Societat Civil lagarriga ARROBA societatcivil.org
Mira també:
http://www.societatcivil.org/web/
http://www.societatcivil.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: VI FIRA PER CHIAPAS
03 jul 2004
os molan las bravas!!Las patatas claro por eso os sobran hidratos(a algun@ claro),no me refiero a ir por las bravas,aqwuí no lo entendereis pero despues de mucho tiempo lo vais a comprender de subito,sobre todo algunos"·se las van a comer con asfalto y todo"las patatas no por las ba.rvas.
Ya entendereis ya.
Haleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Guerras justas !!!
04 jul 2004
Personalmente el llamado subcomandante Marcos me parece un personaje hipócrita al servicio de la Iglesia Vaticana que ha contribuído al empobrecimiento de Chiapas. Lo de una guerra justa es una enorme hipocresía jesuítica: NINGUNA GUERRA PUEDE DECLARARSE JUSTA, bajo ningún concepto. La lucha ciudadana es por definición, siempre pacífica: el recurso a la guerra es siempre un recurso para mantener privilegios, que se libra siempre contra la ciudadanía.
Re: VI FIRA PER CHIAPAS
04 jul 2004
digues-li a un ugandés que faça lluita ciutadana,va!Voràs com es riu de tú...(si és que sap què és riure, clar...)
megalerdo ahora aqui!!
04 jul 2004
hola colega. como viene el verano vamos a picar. tu haciendo d troll y yo con la sangre. ya te has dejado democracia nacional y ahora te ha dado con el vaticano y los zapatistas y... con q mas nos sorprenderas?

ya se q con los trolls mejor no hablar pero por si alguien q no te conocia d antes caia en la trampa d hacerte caso.

picotazo >>> zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Re: VI FIRA PER CHIAPAS
05 jul 2004
pobre megalerdotroll, tingueu compassió (cristiana... o no!), heu d'entendre que quan li agafen els baixons l'empren amb el primer que li ve, ara toca a l'esglèsia i el zapatisme, demà... deu i darà.

PS.Els conversos son els pitjors. Traumes d'infantesa, pot ser?
Sindicat Terrassa