Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia
Desmantellat aquest matí el primer camp de transgènics a Catalunya
03 jul 2004
âEL TEMPS PERDUT PER LA INVESTIGACIÃ ÃS TEMPS GUANYAT PER A LA CONCIÃNCIAâ?

Aquest matí de 3 de juliol de 2004 gent diversa vinguda dâarreu hem acudit a Gimenells, convocades per la Plataforma Transgènics Fora! per aturar un experiment de blat modificat genèticament que forma part de SUSTAIN.
Aquest projecte està finançat principalment per la UE i hi participen lâIRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agrària de la Generalitat), la Universitat de Barcelona i dâaltres organismes dâinvestigació de França i Anglaterra.
La plataforma la integrem nombrosos col·lectius i persones de tot Catalunya que, conscients de lâestratègia de fets consumats del sector biotecnològic i de la complicitat entusiasta de les institucions que diuen representar-nos, entenem que tenim el deure i la legitimitat de recórrer a lâacció directa per mirar dâaturar als qui pretenen imposar-nos els transgènics.

Denunciem:
- que Espanya és el país de la UE amb més superfície de transgènics conreats (només de blat de moro ja hi ha més de 32.000 hectàrees) i lâúnic que en produeix a escala comercial.
- que Catalunya és una de les regions de lâestat pioneres pel que fa a la introducció i proliferació de conreus transgènics; actualment és ja molt significatiu el seu grau de penetració al nostre camp, especialment a les àrees cerealistes com la plana de Lleida.
- que tant lâIRTA com la resta de centres de recerca públics homòlegs a lâestat, participen activament en programes dâinvestigació dins el negoci de les âCiències de la Vidaâ?, contribuint així al desenvolupament i a la expansió dels OMG.
- que la Generalitat de Catalunya ha ocultat i arxivat diversos casos de contaminació genètica detectats en productes dâagricultura i ramaderia ecològica, lâúnic tipus de producció on es fan anàlisis. Per altra banda, es nega a facilitar la localització precisa dels conreus transgènics experimentals i comercials que hi ha al principat, una informació dâaccés públic segons la legislació europea.
- que la contaminació genètica és un fenomen inherent a la proliferació dels conreus i les collites transgèniques i nega tota possibilitat de coexistència amb conreus ecològics i convencionals. Amb tot, no es coneixen ni es poden predir les conseqüències ecològiques i per a la salut que aquesta nova forma de contaminació implica.
- que lâagricultura transgènica representa lâúltima i més nefasta proposta de lâagroindústria, un model productiu extraordinàriament nociu tan ecològicament com socialment que ara, amb la seva versió transgènica, promet als agricultors més dependència del mercat i de les multinacionals i més degradació ambiental al planeta.

Dâacord amb el que ha estat exposat:
ens oposem als transgènics i a lâordre polític, econòmic i social que els fa possibles i ânecessarisâ?,
apel·lem a la responsabilitat i a la capacitat dâorganització col·lectiva,
reivindiquem lâacció directa com a estratègia de lluita eficaç i legítima, i
apostem per lâagroecologia i per les persones, perquè siguin elles les que, lliure i col·lectivament, reinventin les nocions de recerca i de desenvolupament i el món-laboratori en el que vivim.

Per últim, exigim:
que sâaturin les investigacions en aquesta matèria,
que es facin públiques les localitzacions dels conreus transgènics comercials i experimentals, i
que Catalunya sigui declarada zona lliure de transgènics

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Desmantellat aquest matí el primer camp de transgènics a Catalunya
03 jul 2004
Viva!!!!
Re: Desmantellat aquest matí el primer camp de transgènics a Catalunya
03 jul 2004
Ben fet companys/es!!
Però el que hem de reivindicar no és una Catalunya o uns PPCC lliures de transgènics, sino un planeta lliure de transgènics.

No es pot aturar l'avenç tecnològic si no es fa globalment.

AMB TRANSGÈNICS NO HI HA LLIBERTAT
Re: Desmantellat aquest matí el primer camp de transgènics a Catalunya
03 jul 2004
aupa am akesta gent k su kurra!!!

fora trangènicSS!!!
Re: Desmantellat aquest matí el primer camp de transgènics a Catalunya
25 jul 2004
Espero que se'n puguin fer centenars més d'aquestes, fins que un dia no ho poguem fer.

I espero que aquell dia sigui a causa d'haver segat tot el transgènic segable.

"Per quan vingui un altre juny, esmolem ben bé les eines. Bon cop de falç, bon cop de falç defensor@s de la Terra... bon cop de falç..."
Sindicat Terrassa