Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat : laboral
Bones noticies sobre el mobbing
02 jul 2004
La Generalitat de Catalunya prepara una campnaya contra l´assetjament moral al treball
Amics,

Una vegada mes m´adreço a vosaltres per donar-vos bones noticies en relació a la lluita contra els maltractaments al treball.

La primera bona noticia, va ser que despres de la meva denuncia, hi va haver un reconeixem implícit de l´existencia dels maltractaments morals a la Corporació Sanitària del Parc Taulí de Sabadell, en l´etapa en què el Dr. Pere Monràs era el Director General i el Sr. Lluís Brunet era el President.
Aquest reconeixement implícit es pot deduir clarament, per un fet inqüestionable,

1) La Corporació Sanitària del Parc Taulí, temps desprès de rebre la meva denuncia sobre l´assetajement moral al que vaig ser sotmès, va aprovar una Guia sobre prevenció de l´assetjament moral en el treball o mobbing.

2) La Corporació va incorporar també com objectius institucionals, la prevenció de l´assetjament moral.

Mes clar l´aigua.

La segona bona noticia, es la recepció de la resposta al meu escrit adreçat al Govern de la Generalitat de Catalunya.
Hem diuen, entre altres coses, que en breu està previst promoure una campanya contra l´assetjament moral en el treball o mobbing a Catalunya.
Crec que es una magnifica noticia.

La tercera bona noticia, es dir-vos que em van telefonar de la Secretaria del Ministre de Treball del Govern Espanyol, Sr. Caldera, en relació a l'escrit que li vaig enviar.
La conversa va ser llarga i coincident pràcticament amb tot el que jo plantejava.
Em van dir que passarien informe de la conversa al Ministre i que esperaven que s´adoptesin algunes de les mesures que jo suggeria. Veurem.

Noticies dolentes.
a) Que els maltractadors no han tingut la decència ni la dignitat de reconèixer els fets, sinó que -com s´afirma en les investigacions sobre el mobbing-, els transfiguren i modifiquen, intentant justificar les seves vergonyoses accions, desacreditant i fent quedar malament a les víctimes.

b) Que malgrat els seus negatius antecedents, continuen ocupant càrrecs de responsabilitat pels que no tenen la imprescindible idoneïtat ètica. Clar que aquí hi ha tot un munt de complicitats que potser haurem de considerar i actuar en conseqüència.

No obstant, per les noticies que heu llegit, els maltractadors o tindran cada vegada mes difícil per continuar amb les seves pràctiques aberrants.Veieu que em diuen des de la DIRECCIÃ GENERAL DE RELACIONS LABORALS de la Generalitat.
He resumit i subratllat els paràgrafs que em semblaven mes significatius.


Benvolgut Sr. Pellicer,

En resposta a la vostra carta, enviada al Govern de la Generalitat de Catalunya, en primer lloc us hem dâagrair la minuciositat en lâexposició dels fets succeïts.

...Per aquest motiu valorem les aportacions que feu al vostre escrit perquè detallen un coneixement de la problemàtica, tant pel que fa referència a lâefecte que té sobre la dignitat de la persona, qualitat reconeguda com un dret fonamental a la constitució i a la declaració universal dels drets humans, com pels efectes socials que pot tenir...

...Per tant, coincidim plenament amb vostè en la necessitat que aquest tipus de situacions siguin detectades i també denunciades...

Està previst que en breu aparegui un fulletó explicatiu de lâassetjament moral o âmobbingâ? amb el que es promourà una campanya de coneixement i detecció dâaquest tipus de situacions.

Per acabar, indicar-vos que, efectivament, els objectius generals en aquesta matèria de la Generalitat de Catalunya coincideixen amb els que esmenteu en el vostre escrit sobre la necessitat de desenvolupar una cultura respectuosa amb la dignitat de les persones i evitar donar cobertura als maltractadors amb la dotació dels mecanismes de control necessaris...

Atentament,

Mar Serna Calvo
Directora General de Relacions Laborals

Barcelona, 17 de juny de 2004

NOTA:
Be amics, com veieu, cal perseverar i no tenir por quan es te la raó.
Poquet a poquet, entre tots -sense els maltractadors, està clar-, anirem fent un mon una miqueta millor.
Anar per la vida amb una certa decència, defensant determinades posicions ètiques, de vegades no es fàcil, però val la pena.
Una cordial salutació

Antoni Pellicer i Honrubia
30 Juny 2004

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Bones noticies sobre el mobbing
02 jul 2004
Molt ben explicat i molt bé. Endavant i tot el meu suport, Antoni.
Re: Bones noticies sobre el mobbing
02 jul 2004
Si, bones noticies Antoni.
Si no hi tens inconvenient les linko a mobbing.nu i foros.nu

Salutacions
Sindicat Terrassa