Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : immigració
Nova agressió espanyola contra Catalunya
30 jun 2004
La situació a Alcarràs
L´Estat espanyol, no prou content amb la sagnia que significa l´expoliació fiscal i la manca d´inversió en infraestructures, intenta d´erosionar Catalunya amb problemes poblacionals que no pot o no vol resoldre.

La vergonyosa maniobra de "treure´s de sobre" 300 immigrants il.legals per ubicar-los com a font de conflictes a Alcarràs compromet la credibilitat d´un organisme presumptament neutral, la Creu Roja. Dins l´escàndol d´aquest pobres dissortats transportats des d´Algesires i Madrid com a carn de canó, el cap de la Secció espanyola n´ha hagut de reconèixer la paternitat.

Ãbviament, si tinguéssim una Creu Roja Catalana independent de la Secció espanyola, això no succeiria.

Cal donar una resposta catalana de la societat civil a l´"abocador de problemes humans" a què ens condemna Espanya.

LLIBERTAT PER A ALCARRÃS

PAÃ?SOS CATALANS INDEPENDENTS I DIGNES!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
30 jun 2004
Potser la millor manera d´acabar amb aquest problema, és d´una banda anara a Alcarras a ajudara aquests treballadors i treballadores perque siguin respectats els seus drets com a persones, garantir que no seràn repatriats/des, que tindran acces a ajuda socials i per ultim llençar a la cupula de la Creu Roja Espanyola i la Catalana si cal dins una patera de camí cap a l´estre de Gibraltar, on segur que aprenen una lliço d´humiltat, la llàstima és que els trobaria la Guàrdia Civil de Costes, i a ells els portarien cap a casa seva, al Nord, ric i prosper que any rera any empobreix cada cop més al Sud.
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
30 jun 2004
Sr. català i coherent, m'imagino que vostè ja deu estar de camí a Alcarràs. La seva proposta per a la gent de la Creu Roja reconeixerà que es molt forta. Ens pot explicar d'on li ve a vostè aquest sentiment de superioritat moral que el port a dir coses com aquesta?
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
01 jul 2004
MUCHO TE QUIERO PERRITO PERO PAN POQUITO
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
01 jul 2004
el què cal és desemmascarar a la Creu Roja i totes les seves col.laboracions amb el poder espanyol i no carregar els neulers als treballadors immigrants que van d'aquí a allà sense saber què fer ni com viure.

LLibertat pel poble català, que som TOTS !
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
01 jul 2004
Crec que el titular d'aquesta notícia és massa simplificador. Perquè, què és el poble català? El concepte "poble català", o "poble suís", és una abstracció, i totes les abstraccions són construccions mentals. És poble català tota la gent que viu a Catalunya? Només la que hi ha nascut? Només la que parla català habitualment? Només la que està per sota d'un cert nivell de renda? La que vota el PP?
Es podria fer una llista amb noms i cognoms de qui és i qui no és poble català? Sota quins criteris?
Si us plau, a veure si tenim una mica més de rigurositat en el pensament. "Poble", "nació", "classe social", són conceptes, són abstraccions, que sempre tindran la realitat efectiva que en un moment donat cadascú li vulgui donar.
Una vegada, visitant els EEUU, vaig conèixer una família blanca. Després d'uns dies vivint amb ells, em vaig quedar molt sorprès quan em van explicar que ells no eren blancs, sinó negres. Tenien la pell més clara que la meva, el nas recte, llavis prims i fins i tot algú d'ells era pel-roig. Però resulta que als EEUU el concepte "negre" és una convenció social. És negre tot aquell que tingui un avantpassat conegut de raça negra, per molt blanca que sigui la seva pell. Llavors els vaig preguntar que si marxessin a viure a una comunitat on ningú els conegués, si podrien presentar-se com a blancs i ser considerats socialment com a blancs, i em van respondre que sí, que se'n donaven de casos com aquest. Per tant, si una cosa que sembla tan senzilla com ser blanc o negre pot plantejar aquestes fronteres tan difuses o fins i tot deixar a una convenció social decidir qui és negre i qui és blanc prescindint del color de la pell, pensem en la qüestió de qui és català, o qui és treballador.

I per cert, és el mateix ser català que formar part del poble català? El senyor Samaranch, antic president del COI i de la Caixa, era català, però formava part del poble català? No estem més aviat davant d'un concepte polític que cadascú des de la seva pròpia estratègia política fa servir com li convingui?
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
01 jul 2004
papeles para todos
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
01 jul 2004
No entenc que es pretèn liant la troca amb això de que és poble català o que no. Respecto el teu comentari però em sembla una mica recargolat, crec que tothom es possa d'acord quan algú diu italians, espanyols, francessos, alemanys, independentment de si fem servir poble, estat, nació o país com a termes per definir-los. En el tema del català hauria de ser el mateix però no entenc perque costa tan admetre el fet de l'existència d'un poble català, i jo considero poble català a totes aquelles persones que viuen en l'ambit geogràfic on es parla la llengua catalana i que tenen voluntat de ser-ho, independentment de que parlin català, castellà o àrab. És el fet de ser-hi i de sentir-se.

Una altra cosa és que l'amic català de gracia possa totes les solucions als problemes en la pertinença a un país o un altre, cosa que em sembla un error absolut. Si existís una creu roja catalana tindria o no les mateixes mancances que les altres, com si existís una selecció, un estat, etc. Dir que pel fet de ser català les coses ja funcionen em sembla d'un xauvinista i un orgull patriotero que detesto. El problema és que pel català-gracienc, tots els problemes se solucionarien amb l'independència o almenys ell fxa com a objectiu i fi dels seus mals aquesta, perque per ells els mals són espanyols i punt. A mi em sembla un mitjà més per continuar lluitant per canviar aquesta societat capitalista, i tinc claríssim que dins del poble català existeixen autèntics cabrons en els que no coincideixo per res, però això és un poble no? gent de molts pensaments units per un sentiment, una cultura o una procedència semblant.

El cas d'Alcarràs no es detestable perque la creu roja espanyola els hagi enviat a un poble català, és detestable per l'utilització d'essers humans en condicions precàries independentment de la nacionalitat dels que els manipulen i de la seva pròpia nacionalitat. No seria menys delicte a l'inversa ni tampoc a Sudan o Sri Lanka. Aquesta per mi és la diferència entre un nacionalista i un independentista. El primer parla de les seves "ofenses" i el segon de totes.

Això no és una agressió espanyola contra Catalunya és una agressió d'essers humans contra essers humans.
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
01 jul 2004
Aquest català és el mateix freakie-troll que ens avorreix a altres posts.
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
01 jul 2004
els immigrants són benvinguts,
però detesto la presència militar i policial espanyola, que ja sabem quin tracte donen. Fem força, que si no les coses no canvien.
Re: a GANG
01 jul 2004
Tens raó en part, el terme "poble català" té també connotacions subjectives, per alguns és qui té "sang catalana", per altres qui viu i treballa a Catalunya, etc... Jo un dia vaig veure una pintada que, potser serà simplista, però m'hi identifico molt: deia "Catalunya és de qui se l'estima".

Però bé, aquest no és el tema del post que han penjat. No li busquis tres peus al gat. El qui l'ha penjat enten "poble català" és x idea, i tu creus que és "y" idea. D'acord. Però, parlem del problema que planteja en lloc de recargolar tant les coses:

- Com acollim els immigrants? Com podem ajudar-los? Com podem fer front a les violacions de drets a què els sotmeten?

i una segona que té debat per estona:

- Què/qui hi ha realment darrera de la Creu Roja?
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
01 jul 2004
Sabeu lo que penso, sincerament?
Donks que els immigrants son per als polítics un caramelo, un caramelo en el sentit que els utilitzen per esvalotar el vesper. Els immigrants, ens porten capítols com el de l'esglesia de Barcelona, una okupació.
Ara aquest kapítol d'Alcarràs.
Quin sentit i podem trobar?
Esvalotar el vesper, sembrar el kaos i que existeixi conflicte social, entre la població.
Això és nazisme!
Però nosaltres no entrarem en el seu joc, de mirar malament els immigrants, perque ens els presenten com alborotadors, mafiosos, lladres, asesins, terroristes, només cal anar fent un anàlisi dels últims temps, les noticies van farcides de immigrants (sortint malparats, és clar).
No aconseguiran fracturar la societat, ni dividiran, ni venceràn!!!Es dediquen a propagar als 4 vents cants de sirena amb FORUMS i osties, i despres apliquen la seva medicina a cop de bastó. Els polítics són els veritables enemics, son la cúspide de la societat capitalita, lo més podrit, la major brossa humana.
Pau entre pobles i guerra al capital!!!
Salut i Revolució!
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
02 jul 2004
nova agressió del gilipolles d'aquest pretès català a la nostra sensibilitat
Re: Nova agressió espanyola contra Catalunya
02 jul 2005
el gentilici "català" és pot entendre de dues maneres molt diferents. Català pot ser tot akell que resideix a Catalunya i es considera català de nacionalitat Española (tal com una persona de Murcia és un murcià) o bé pot ser tot akell que resideix a Catalunya i es considera de nacionalitat catalana. Els dos son catalans, pero són dues formes substancialment diferents de ser català. El primer tipus de català no pertany al poble català, no per exclusió sinó per auto-exclusió.
Sindicat Terrassa