Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[RUB�] Un oci alternatiu és possible
30 jun 2004
Assembleaoci.rtf_1
Assembleaoci.rtf 1 (10,78 KiB)
Un oci alternatiu és possible

Rubí a Juny del 2004
El passat dia 29 de maig es va celebrar a Can Serra (Rubí) l’últim acte que la Assemblea per a un Oci Alternatiu de Rubí ha organitzat des de gener d’enguany. L’acte, que va consistir en un concert amb cinc grups de música de Rubí i rodalies, va finalitzar tot un seguit d’activitats que l’assemblea ha desenvolupat per informar de la mancança d’oci alternatiu que presenta la nostra ciutat i, alhora mostrar la participació ciutadana que es dóna quan es fan propostes en aquest sentit.
A febrer del 2004 l’Ajuntament va decidir reduir, encara més, l’horari d’obertura de l’Ateneu de Rubí. Aquesta acció va conduir a una mobilització ciutadana espontània i diversa reclamant una actitud per part de l’administració en sentit contrari al que, fins llavors impassibles, veníem observant: infrautilització de Can Serra i el Celler, tancament de la Torre Bassas els caps de setmana, reducció d’horaris de l’Ateneu… manca de propostes d’oci no consumista i alternatiu.
Sota el nom d’Assemblea per a un Oci Alternatiu ens hem reunit ciutadans/es de Rubí, que des de les diferents individualitats i punts de vista, trobem a faltar una aposta decidida per a aquests espais de trobada, al marge de les minses propostes d’oci de consum actualment existents.
Davant d’aquestes primeres reaccions ciutadanes i reivindicatives es produí un silenci administratiu, al que varen seguir mobilitzacions al carrer en forma de manifestacions, tallers, concerts per tal d’informar a la resta de la ciutadania de les actuacions de l’Ajuntament i alhora fer arribar a tothom les nostres inquietuds.
Finalment, ens vàrem poder reunir amb l’Ajuntament i aquest, desprès d’admetre la manca de propostes en aquest camp d’actuació va cedir l’ús de Can Serra i va disposar d’una subvenció, que hem rebut al mes de juny, per a que l’Assemblea per a un Oci Alternatiu dinamitzès aquest espai.
Aquesta no és la intenció de l’Assemblea, que reclama a l’administració que executi el programa polític amb el que es va comprometre i en tot cas busqui i executi mecanismes de participació ciutadana per a que les accions puguin ser dissenyades amb els ciutadans/es de Rubí. Però és l’administració a qui li correspon executar-les.
L’Assemblea no és entitat sols és un conjunt de veus de Rubí. Per realitzar les activitats es necessita una assegurança que en primer terme ens facilita la coordinadora d’entitats i acaba cobrint l’Ajuntament, que inicialment s’havia negat.
Tot això ha anat acompanyat d’una descoordinació entre departaments de l’Ajuntament i entre tècnics, produint-se situacions il·larants en que un mateix espai es trobava cedit per a dos activitats diferents el mateix dia, o desdir-se d’acords moments abans de la realització d’activitats programades.
Malgrat tot, des de març fins a Maig, l’Assemblea ha dinamitzat can Serra i ha organitzat: concerts, tallers, butifarrades,… lliures i populars. Més de vint activitats de tot tipus en que ha participat gent de Rubí, d’arreu de Catalunya, de Madrid i d’Euskadi sensibles a les nostres reclamacions, arribant a assistir vora 1500 persones al conjunt de les activitats.
Tots aquests actes han estat organitzats per persones que hem destinat part del nostre temps en construir propostes en les que creiem sense buscar cap mena de lucre econòmic. I el resultat ha estat evident als nostres ulls, les activitats programades han comptat amb el suport popular.
Creiem doncs demostrada la demanda de propostes d’oci alternatiu a Rubí doncs quan aquestes es produeixen la gent hi participa. Ara és moment que l’Ajuntament entomi aquesta inquietud ciutadana i desenvolupi accions en aquest sentit.
Així doncs l’Assemblea per a un Oci Alternatiu deixa de dinamitzar Can Serra a l’espera de les propostes d’Oci Alternatiu de l’Ajuntament. Alhora que engegarà en breu noves propostes de debat i reflexió sobre l’Oci Alternatiu que ens proposa en l’actualitat l’administració pública, sempre sense descartar d’altres accions que ens puguin semblar convenients.
Assemblea per a un Oci Alternatiu
assemblearubi ARROBA yahoo.es
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/90919/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/69936/index.php

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat