Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[3deGràcia] EL CAP DE LA BRIGADA D'INFORMACIÓ ES TANCA EN BANDA I MENYSPREA LES PREGUNTES DE L'ACUSACIÓ
29 jun 2004
"No lo sé" i "No me acuerdo" les respostes més recorrents
GARZON_CABRON!!.jpg
COMUNICAT DE PREMSA
Coordinadora Antirepressiva de la Vila de Gràcia

Avui, 29 de juny de 2004, ha prestat declaració el Policia Nacional 74.977, membre del Grup VI de la Brigada d’Informació de Barcelona. La seva declaració s’ha fet en base a la denuncia presentada per tres joves de Gracia que, el mes d’abril de 2002, van ser detinguts per aquest Grup. La denuncia es basava en la comissió d’un delicte d’amenaces, coaccions, detenció il·legal, contra la integritat moral i contra els drets individuals.

Durant la seva declaració, l’agent ha caigut en nombroses imprecisions i vaguetats. L’Agent ha declarat que no coneixia el motiu de la detenció dels joves i que no sap quantes vegades van arribar a declarar a comissaria. Fins i tot ha arribat a afirmar que no sabia com eren els calabossos de la planta baixa de la Prefectura de Policia de la Via Laietana.

Així mateix, el declarant ha manifestat el seu desconeixement sobre si existeix cap tipus de mecanisme de control sobre les entrades i sortides dels detinguts dels calabossos, durant la seva estada en el centre de detenció. Un fet que evidencia la manca de garanties dels detinguts durant la seva estada a la Comissaria, en tant que no queda constància de les cambres i calabossos on estan en cada moment.

Un cop efectuada la declaració, l’agent ha hagut d’esperar mes d’una hora per tal de sortir de les dependències judicials on havia prestat declaració. La seva sortida no s’ha produït fins l’arribada d’un nombrós grup d’agents de la Guardia Civil i de l’unitat d’intervenció de la Policia Nacional.

Barcelona, 29 de juny de 2004
Mira també:
http://www.tresdegracia.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [3deGràcia] EL CAP DE LA BRIGADA D'INFORMACIÓ ES TANCA EN BANDA I MENYSPREA LES PREGUNTES DE L'ACUSACIÓ
29 jun 2004
Molt bé.
Si no fem denúncies com aquestes cada cop que vulneren els nostres drets la cosa seguirà sempre igual.

Cal anar-hi, anar-hi i anar-hi
Sindicat Terrassa