Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
Àmplia resposta a l´imperialisme lingüístic espanyol
Després que ahir publiquéssim la iniciativa de foragitar l´espanyol com a idioma d´Indymèdia-Barcelona, una allau de respostes i suports s´ha donat entre els participants.

Les argumentacions del sector nacional català han girat al voltant del bilingüisme com a via de destrucció progressiva de la catalanitat, així com les propostes de cara a la discrimnació positiva del nostre idioma propi.
Alhora, han despertat la polèmica davant un tema que els cercles "progressistes" d´aquí subsumeixen en l´excusa de l´"enriquiment lingüístic" i el "cosmopolitisme" més abjecte. Tot allò que, en fi, representà el Foro Babel al seu dia i que avui empra de portaestendard el PSC-PSOE i ICV.

Molt saludable ha estat l´exemple dels castellanoparlants integrats dins l´idioma català, en donar-nos l´exemple de l´ÚNICA via d´assumpció real de la catalanitat. Endavant!!.

Cridem a continuar-nos expressant amb la mateixa contundència en una qüestió on ens hi va la supervivència com a poble.

Invito els catalans a omplir qualsevol notícia en espanyol a aquest web de comentaris a l´estil d´

EN CATALÀ SI US PLAU!.

Catalans!. Prou de deixar-nos trepitjar per l´imperialisme espanyol de dretes i d´esquerres!.

INDEPENDÈNCIA I DIGNITAT!!!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
una proposta: junta't amb jaim i companyia i monta http://trolls.indymedia.org. aixi la resta podem treballar tranquilament sense perdre el temps amb debats fantasmes
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
I si no vull la independència dels Països Catalans no tinc que parlar en catalá?? Si parlo en catalá és que soc un nacionalista??
De la mateixa forma, quelcom que parli castellà es espanyolista??
Tot es redueix a això??!!

Vinga, pareu el carro!!
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
i que passa amb tota la gent d'arreu que no parla catala? amb aixo voleu dir que si ets de mexic, per exemple, abans d'escriure res has de fer un curs de catala?...aneu-vos a pastar fang i deixeu-nos tranquiles.
Re:Fuera trolls!!!!!!!!
28 jun 2004
S'han de cremar tots els llibres en castellà, executar tot aquell que parli en castellà, marcar amb una cinta tot aquell que no hagi nascut aquí, que treballin per nosaltres gratuitament, fotre a la pressó a qui no tingui sang purament catalana!!

Todo sea por el bien del capital y del estado español verdad català(español)?
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
Ben fet, ja n'hi ha prou d'espanyols i espanyolets amb la puta bandereta dels collons i el seu putu idioma, QUE SE'N VAGIN AL SEU PAÃ?S!!!!
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
TENGO ESPERANZA DE QUE PRONTO ESTE ESPAÑA 2000 EN EL GOBIERNO,Y QUIZA SEA ANTES DE LO QUE ESPERAMOS,ENTONCES ESPERO CAMARADAS QUE SE ESTABLEZCA EL ORDEN EN LAS CALLES QUE ESTAN LITERALMENTE TOMADAS POR LOS GITANOS QUE SON CONTRAPRODUCENTES PARA LA SOCIEDAD QUE NO HACEN MAS QUE MOLESTAR,CIRCULAR POR LAS ACERAS CON ESOS VEHICULOS LLAMADOS "FLEGONETAS"POR ELLOS MISMOS,Y TOCAR LAS PALMAS DE MODO MOLESTO Y CON UN BAILE DESAGRADABLE GANANDOSE EL DESPRECIO DE LAS PERSONAS DE ORDEN A QUIEN ATENTAN A SUS VEHICULOS QUE ESTAN APARCADOS CORRECTAMENTE Y DE M�S,TENGO ESA ESPERANZA,QUIERO ANTE TODO SALUDAR A TODOS LOS CAMARADAS AGRADECER LA LECTURA DE ESTAS LINEAS A QUIENES LO HAN HECHO Y HASTA PRONTO,DESEANDO MUCHA SUERTE A ESTE PARTIDO NACIONAL DE ESPAÑA.ARRIBA ESPAÑA!
joder cuanta basura
28 jun 2004
fuera nazis de indymedia (me da igual que sean nacis catalanes o espanyoles)

ni racismo, ni sexismo: lucha de clases !!!

salute
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
Vaja troç de fatxa el gracienc aquest.
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
lamentable, estos payasos son los culpables de que la gente le coja tiña al catalán
La "tiña" al català
28 jun 2004
Chema i tots els altres:

No necessito que al meu país tingueu simpatia o no per la llengua catalana. El que vull és que sigui el vehicle necessari de comunicació arreu dels Països Catalans, en lloc dels idiomes imposats pels Estats ocupants: l´espanyol i el francès.
Per això repeteixo a tots els espanyolistes militants i als catalans afectats per l´autoodi del colonitzat:

ALS PA�SOS CATALANS EN CATALÀ I PROU!!

INDEPENDÈNCIA ÉS DIGNITAT!!!
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
lo que tu necesites, niñato me la trae floja, indymedia no es tuyo, capullo. hazte un indymedia con el jaim, con el novanur y con el walter y dejarnos en paz. subnormales.
Re: Fuera trolls
28 jun 2004
El troll de USENET es un parásito malvado mental encontrado en todas las areas de USENET. La mayoría de la gente cuerda evita estas criaturas, debido a que los trolls de usenet no saben descansar y atacan incesablemente, demandando respuestas desde sus víctimas.

Los trolls de USENET, a diferencia de la mayoría de los trolls, son inmunes a los flames, (Flammae useneticae), lo cual es desafortunado, ya que casi siempre intentará atacarte con eso. En efecto, cuando un troll es atacado con flames, el actuará usando estos flames para crear más, lo que es devuelto al desafortunado atacante. Los trolls de larga duracción están capacitados para convertir un grupo de news entero en inhabitable debido a los flames que crea.

La única forma de atacar de un troll es mediante su habilidad de incitar respuestas, que el necesita para seguir adelante; por lo tanto, el mejor camino para defenderte contra un troll es simplemente IGNORARLE.
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
perque no es la teva solament teva llengua
no es la teva solament teva lluita
i estas fent les coses d'allo mes malament possible
i nomes et fan cas quatre fatxes
i emmerdes la troca que dona gust
i la cagues i recagues i tornes a cagar
i estas fent que a un espai on s'ha i es pot plantejar la discussió d'una altra manera emmerda que emmerderas
ets un desgraciat perque despres cada cop que penjem alguna cosa de la CAL o sobre la llengua sortiran quatre burros com tu dient el contrari, recordant que todos los nazis i que se jo
i et repeteixo: no és la teva llengua i prou, es la del nostre poble i tu no ets el salvador messianic de res
Enlloc de fer "aixo" no se t'ha passat pas pel cap plantejar una discussio amb els cincuanta mil arguments que hi ha contra el bilinguisme o exercir el teu dret a ser monolingue a tot arreu i sempre -cosa que no crec que facis-, no, tu nomes fas que embolicar la troca amb el teu patrioterisme d'espardenya
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
28 jun 2004
Que alguns cafres utilitzin malament unes reivindicacions justes, com ara la minorització de la llengua catalana, no afecta en cap sentit a la legitimitat de la denúncia. És simptomàtic que alguns pseudointernacionalistes de seguida estiguin a punt per carregar contra la cultura catalana. Reflexioneu una miqueta abans de disparar.
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
i tots caient a la seva estupidesa de 4 grapes...

Per la independència i el socialisme als Països Catalans...

FORA TROLLS d'INDYMEDIA !!!!
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
"...subido en los tejados o no lo entiendo o lo entiendo demasiado..."
Me expreso en indymedia.org como me da la gana...
29 jun 2004
Encara que aquesta discussió estigui en català...cambio de registro y lengua porque no pienso aceptar que nazionalistas me impongan como tengo que hablar i gracienc esta resultando ser un troll fatxa. Frases como:

"(...)al voltant del bilingüisme com a via de destrucció progressiva de la catalanitat, així com les propostes de cara a la discrimnació positiva del nostre idioma propi.
Alhora, han despertat la polèmica davant un tema que els cercles "progressistes" d´aquí subsumeixen en l´excusa de l´"enriquiment lingüístic" i el "cosmopolitisme" més abjecte."

me parecen profundamente fascistas y nazis, este tio esta defendiendo, y me parece que es consciente de lo que dice, la pureza de la lengua, de la cultura...de la raza. No deja de llamar la atención que se hable continuamente de unidad de la cultura catalana y se pretenda fagocitar en lugar de integrar al Pais Valencià i ses Illes. La lengua, todas las lenguas, son plurales y dinámicas.

La pureza lingüistica, limpia de españolismo y anglicismos es su pobreza y su muerte anunciada, cuando una cultura se encierra y se vuelve endogámica esta condenada a una muerte lenta.

"Ná es eterno" y las lenguas están vivas, nacen crecen se reproducen y desaparecen. Sin duda hay que defender la lengua catalana en moderado peligro de extincion, pero creo que hay que saber buscar el equilibrio entre difusión y atracción, porque una cultura que solo se observa el ombligo, cualquier cultura también la castellana o la mapuche, está condenada al fracaso.

En fin espero que cada uno saque sus propias conclusiones, por mi parte no pienso seguir discutiendo más, ni en castellano, ni en catalán, ni en inglés. Me parece bastante obvio y no tengo ganas de seguir dando de comer a los trolls.

That's all folks!!
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
coincideixo amb stop... una cosa es certa, al català li queden 2 telediarios si no l'utilitzem en tots els àmbits (no estic dient que utilitzem el català exclusivament)
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
aqest comentari va per al "Expaña":

Chavalin que dentro de 4 años saldrá del poder el PPSOE para dar paso a una nueva era de color verde... el KANNABIS AL PODER!!!
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
... o tengo todo o todo se me va...
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
¿ja li está fotent als porros a les 11 del matí!?!

Nueva era color verde, nuevo orden mundial kannabico...jajaja...kannabis al poder!!
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
No crec que es tracti d'un tema de nacionalistes o histories de politiqueo...SIMPLEMENT EL CATALÀ ÉS LA NOSTRA LLENGUA...Si no la utilitzem aki, on ho farem? enlloc...pq sempre hem de pensar amb els altres? Els altres només saben castella? Nos no hem hagut d'aprendre angles, frances, etc...per poder tenir acces a certa informacio? o es que els indymedias de frança també ho passen tot a espanyol pq tot sudamerica ho pogui entendre...
Contra el fascismo español, fascismo catalán
29 jun 2004
It shall be the policy of this Nation to regard any nuclear missile launched from Cuba against any nation in the Western Hemisphere as an attack by the Soviet Union on the United States, requiring a full retaliatory response upon the Soviet Union.
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
es tan dificil de entender ,escribe como quieras pero dejanos en paz .
vaya tela jajajajajjajajajajajja.
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
Si mussa, escriu, parla i pensa en català però no et possis del costat dels feixistes que parlen de neteges etniques, ni de superioritats culturals, ni d'opressió d'altres cultures. Que jo defensi el català no vol dir que estigui d'acord amb aquest feixista que s'autodenimna català. A la puta merda els feixistes, siguin d'on siguin i parlin el que parlin
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
aqui de neteja ètnica i genocidi cultrural només n'ha fet el nacionalisme espanyol, demanar que les notícies siguin en català trobo que és perfectament comprensible, igual que quan algú demana que siguin en algun altre idioma no se li diu feixista.

aquí el que hi ha és molt nacionalista espanyol disfressat de fals esquerrà o fals anarquista.

es podrien posar notícies en català i si algú ho demana, traduir-les a altres idiomes estranges com lúrdú, el berber, el rus o l'espanyol, per si hi ha gent que encara li costa d'entedre-ho en la llengua comuna del país. Cosa que entenc.

comparteixo el FORA FEIXISTES

el problema és que n'hi ha alguns que no saben què són el s feixistes, i fan el mateix discurs que el PP, Basta Ya i altres granespanyolistes.

el castellà no és una llengua neutral, si tan antinacionalistes sou i esteu contra les imposicions, feu-me el favor d'escriure en esperanto, o almenys en anglès, que és una llengua que entén molta més gent que l'espanyol.

(i si ara em surt algun pseudoalternatiu a parlar d'universalismes i dels 300 milions, comptant els pobles indigenes a qui també van imposar l'espanyol a sang i foc, és que ja em parteixo de riure!)

salut i revolució.
un idioma
29 jun 2004
es un instrumento de comunicacion

me gusta leer catalan (me sirve para ir aprendiendo mas), y frances o ingles o galego-portugues o italiano

me gustaria aprender mas

cuando algo me interesa, y no lo entiendo, busco amigablemente algun* colega que me lo traduzca

imponer un idioma (sea este el ingles, el espaniol o el catalan) es, simplemente, fascista

el fascismo no es algo exclusivo de una raza o una nacion. hay fatxas de todas las razas y en todas las naciones

contra el fascismo: internacionalismo

contra la idiocia: multiculturalidad
a mussa
29 jun 2004
estas seguro de que en catalunya no ay nadie que hable castella viviendo y trabajando ?

tambien hay gente que habla arabe en espania, y tampoco los fascistas quieren reconocerles sus derechos

habla como quieras, y deja a los demas que hablen como quieran tambien
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
planteja la discussio com l'ha plantejada el primer és una pifia brutal, tot i que, que jo m'hagi fixat, no fa servir com a minim descaradament ni criteris etnicistes ni racistes ni xenofobs tal com alguns l'acusen
pero la manera de plantejar-ho es NEFASTA
perque, per exemple, una cosa tan i tan obvia com la discrimnacio positiva no es pot ni arribar a plantejar en la seva justa mesura ja que es comença amb l'adrenalina
i de seguida surt el discurs essencialista i fatxa d'alguns (en aquest poble hi ha de tot, de la mateixa manera que de gent obrera hi ha de tot)
(per aquests que s'escandalitzin del concepte de discriminacio positiva per la llengua d'un poble al territori on historicament s'ha parlat, què no diran de la discriminacio positiva i hipernecessaria per les dones en molts aspectes de la societat!)
coses com aquestes o la lluita contra el bilinguisme s'han d'explicar (a més de mantenir un actuació tendent al monolinguisme -i estalvieu-vos les critiques els que no hi esteu d'acord, ja que es evident que respecte el castellà (no respecte a l'arab, el tamazigh o l'esperanto) s'ha fer coses d'aquest tipus per intentar evitar la minorització i la dialectalització de la llengua del nostre poble
...
pero tot aixo no es pot fer si perdem l'oremus i treiem tota la merda que tenim a sobre
ens hi juguem molt amb la llengua i si anem aixi perdrem
(i per a alguns: lluitar per la llengua de la gent treballadora d'aquest pais -gent, que en algunes contrades i trams generacionals, només coneix aquesta- no implica no lluitar per altres drets d'altres col·lectius de gent treballadora, per exemple l'exigencia de papers per tothom per accedir a drets fonamentals basics com son el treball, la vivenda etc etc; al contrari: la defensa d'un dret obre la ment a defensar-ne d'altres, la defensa de la propia identitat negada porta a estar obert a reconeixer i entendre més be les altres; i ja que alguns i algunes treieu i retreieu aquest tema que dol força, com a minim, a un li serveix per adonar-se de la gran solidaritat que hi ha en aquestes planes d'alguns i algunes cap als col·lectius d'immigrants, la qual cosa vol dir que a les properes accions d'aquests col·lectius, ja que tan se'n parla, l'afluencia serà ben important: alla ens hi veurem)
a V
29 jun 2004
He dit jo que a Catalunya no hi hagi gent vivint i treballant que parli castellà? (d'on ho has tret?) Primer, no he parlat d'imposar res a ningu!! ni molt menys!! que cadascú s'expressi com vulgui, només faltaria, però el que no entenc és com és de difícil entendre que el Català és la llengua d'aqui. Lo important és entendre's no? doncs tota aquesta gent que viu i treballa aqui i parla castellà suposo que el català l'entendrà (com a mínim), al igual que els que parlem català entenem el castellà (i content que estic de entendre i parlar una altra llengua). Però en fi, és l'etern debat, que a la que defenses una cosa com la llengua en seguida se't tiren a sobre titllante de feixista i no se quantes coses més...m'agradaria veure a molts d'aquests en el moment en que en el seu propi poble veiessin com se'ls "obliga" (no a la força) a utilitzar una llengua que no és la seva....Si voleu un idioma pràctic siguem realistes, utilitzem l'anglès i arribarem a tot el món!!
Problemes de llengua: Bocamollin! 3 píndoles al dia
29 jun 2004
Bla bla bla..... és aquest el teu problema?

O el problema és bla bla bla i no hi ha resposta?

Bocamollin! les píndoles que arreglen la bocamolleria.

Bocamolls i bocamolles, faxtendes i fatxes catalans, castellans, i de tot el mon gaudiu de la solució definitiva!

Indicacions:

Diarrea mental bocamolla.
Espanyolitis bocamolla
Catalanitis bocamolla.
Pot actuar en cas d'altres bocamolleries idomatiques, idiopàtiques i sectaries.

Contraindicacions:
Humor agut
Humor crònic
Inteligència real

Posologia:
A qualsevol hora i moment.
Sobretot abans d'escriure a IMC

Preu: 5 céntims.
Re: Sana reacció antiespanyola a Indymèdia
29 jun 2004
"...su herida golpead de vez en cuando,
no dejarla jamás que cicatrize...
si hay un hombre que tiene el corazon de viento llenadselo de piedras y hundirle las rodillas sobre el pecho..."
Sindicato Sindicat