Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
<center><img src "http://fotut2004.org/img/fotut2004.jpg?foo=bar";></center><br><br>
Hola,<br><br>

Tras diferentes comentarios en "posts" o noticiarios anteriores sobre temas que parecen ser conflictivos: emancipación del proletariado catalán del 36, anarquismo entre las fronteras de Cataluña, maquis de Levante y Aragón, independentismo de España y Francia de los paises catalanes... he visto algunos comentarios muy fuertes (no lo quiero calificar con otro adjetivo para que no me lancéis muchas piedras).<br><br>


Mi pregunta es:<br><br>

Si lxs editores voluntarixs de BARCELONA Indymedia han elegido hacer la página en 3 idiomas: castellano, catalán e inglés... ¿POR QUà CUANDO ALGUIEN CONTESTA EN CASTELLANO SE LE SEÃALA COMO ANARCOESPAÃOLISTA, FASCISTA O MALEDUCADO?<br><br>

Por favor, Indymedia ha de servir para crecer, no para destruir.<br>
NO MÃ?S RACISMO, NO MAS XENOFOBIA.<br>
La explotación laboral, sexual y racial no tiene patria.<br><br>

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
com cansa aquest tema. s'ha discutit com unes vint mil vegades. hi ha anarcoespanyolistes, hi ha provocadors i hi ha altres trolls que desvirtuen el debat. si es vol fer un debat de veritat sobre el tema, s'ha de fer cara a cara.

internet té moltes limitacions
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
si mejor cara a cara porque hay mucho catalanista falton y mucho niñato que no ha currao en su vida.
salut y anarquia
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
Gràcies marttinenc, crec que has agafat bé el meu missatge. Però també hi han faltons que prediquen l´anarquisme sense pensar realment en el que diuen.
Salút!
Re: a "buf..."
27 jun 2004
Hola "buf..." si realment et cansa aquest tema, per qué contestes dons? millor quedat en casa al sofà i descansa, i ja parlem demà. Deixans als que ens preocupa el tema expressar-nos lliurement. Adeu, fins demà.
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
como bien dice una amiga tienen 17,18 añitos cuando curren o se bajan los pantalones ,o se van a la empresa del papa o se vuelven como nosotr@s,lo malo es que en internet no vemos la edad de quien escribe.
salud y anarquia.
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
al marge del que pugui dir martinenc, l´espanyolisme és feixisme, és imposició. I, hi han certs sectors del poble català que estan disposats a avançar i de fer progresar la justícia social en aquest país, desde la lluita social, i desde tots els àmbits d´acció política.

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME
la lluita és l´únic camí
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
la gent que parla en aquest forum no repressenta a indymedia necessariament.Si algu t'ha faltat al respecte es com si et falten el respecte al carrer , aixo esta obert a TOTHOM!
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
Estoy de acuerdo con la noticia.
Ayer mismo MARTINENC me llamaba fascista y no me contestaba a mis preguntas alegando que yo era un maleducado y falto de sensibilidad al escribir en español.

Y como veo, Martinenc sigue descalificando hoy.

Para él, tenemos 17 años y somos hijos de papá.
Pues no, yo tengo 26 y me gano mi sueldo yo solito desde que tengo 16 tacos. ¿te parece bien? No me interesa tu respuesta.
Sólo decirte que tú, a todos los que pensamos de manera diferente nos descalificas por la lengua, edad, opcion sexual o trabajo. Bonitos argumentos. Llegarás lejos en esta vida, Martinenc...
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
Penso que el debat no està siguent seriòs, comencem parlant de la llengua i acabem amb les típiques discusions plenes d'estereotips i de capullades. Que si indepe pijo, niñato, que si anarco espanyol, pasodetodo... Quan s'acabaran aquestes xorrades! Aquestes discusions demostren que el moviment anticapitalista (per incloure-hi a tothom)està en un moment força baix. Tant de contingut com de forma.
No tots els indepes ni tots els anarcos són iguals, n'hi ha de gilipolles a totes bandes i de gent maca a totes bandes també. De fet referir-se a la gent per si és indepe o anarco o el que sigui és una etiqueta que tampoc té massa sentit. Jo per exemple em puc anomenar independentista però penso que no tinc res a veure amb molts independentistes ( i els seus plantejaments) i a més hi han aspectes de l'anarquisme que també em semblen interessants, com del marxisme, és clar.
Potser hauríem de ser menys sectaris perquè si no podem ni parlar de coses com aquestes, com podem fer que les assemblees de barri, de pobles, de casals de CSO... funcionin?
Va home prouta tonteria!
Salut!
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
Yo siempre me he expresado aquí en castellano y nunca nadie me ha reprochado nada, al menos por ese simple hecho.
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
pues repasa las intervenciones de Martinenc y las hostias que le cayeron por lo que dijo.
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
l'estat bilingüe no existeix ...
Bilingüisme = Perdua de la llengua minoritzada !
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
Crec que aquest tema a Catalunya el tenim bastant superat, que cadascú parli com vulgui i els trolls i provocadors se'ls ignora. És la única solució.

El problema no és escriure en castellà, és que quan algun troll publica alguna merda (no em refereixo a aquest post) després en surten trenta contestant-lo. Doncs, deixeu a aquests trenta (troll + pro-trolls) que es distreguin amb capullades i els altres aprofitem el temps com creiem que ho hem de fer.

Jo també sóc dels que diuen que ens hauríem d'esforçar per recuperar el català, però si en algun moment donat algú, pels motius que li sembli, vol escriure en castellà, crec que la immensa majoria dels que fem servir aquest espai no tenim cap pega, tret d'algun provocador puntual, que almenys per mí no representa res ni ningú. Una cosa és utilitzar el castellà, i una altra deixar de fer-ho en català, que crec que aquest no és el cas d'Indymedia Bcn ni de molta gent que aquí publica.

Quan a lo dels debats polítics entre anarcos, indepes i anarcoindepes ;-) sempre surt gent amb els fums pujats que se li escapa alguna de grossa, però tots sabem que tant hi ha anarquistes, indepes, etc... a consciència, com anarco-cerveseros, independentistes que només se'ls veu al carrer el dia 11 i cerveseros d'altres tendències que només se'ls veu en farres però quan se'ls necessita no els trobem mai. De tot hi ha de tot. Quina és la solució? Doncs fàcil, llegir i contestar (o no) els missatges que ens interessin, i els que no, us els salteu. No sé quin és el problema.

I aquest post doncs, el problema que proposa, no crec que sigui un problema; el problema és saber fer servir aquest mitjà, que com tots, té la seva gràcia.

En fi, aquesta és la meva opinió.

Salut a tothom!!
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
Lupo no vagis de martir, si Martinenc va censurar-te per parlar en castellà ho trobo fatal, però les teves intervencions només busquen que provocar i crear discussions gratuites. Ara vens aquí a queixar-te de que t'han insultat per parlar en castellà, cosa que no aprovo però que em sembla que de nou ho convertiu en una cosa oportunista perque des dels inicis s'ha parlat en casellà, català i anglès i només quatre gilipolles han recriminat la llengua de l'altre. Tu l'únic que has estat fent a Indymedia ha sigut crear zitzania. Hi ha gent com tu que només destrueixen i provoquen, no se si ets poli, fatxa o idiota però que ara vagis de martir té collons, que tothom repassi el que has dit en noticies anteriors i no et recriminarem per parlar en la llengua que vulguis sino per fer una fastigosa provocació de cada tema en el que entres. Lupo torna't a la comissaria d'on surts i deixa de tirar llenya al foc que vosaltres enceneu.

Fora trolls
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
A veure 4 mossos d'esquadra i altra xusma a sou pròxims a untiat nacional catalana escriuen uns discursosfilonazis i això ja val d'excusa a 4 pseudoanarcos per justificar q parlar català es un sintoma de burgesia. Doncs q jo sapiga els pijos be la saben la llengua de l'imperi.

L'altre es q jo no he vist mai a ningu saltar sobre un altre per escriure en castellà, tot i q farem una proba demà publicare una noticia en català a indymedia madrid a veure q en pensen? A veure qui es el tolerant?
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
Ãltimament indymedia esta sent assetjada per multitud de trolls homofòbs (cosa de les dates que roden) i ultranacionalistes, de tots els pelatges possibles (el sionista, el xovinista català, i el bonehead neonazi).

Vergonya em fa, veure com indymedia sâesta convertint en un circ, a on nosaltres fem el paper de lleons i cristians alhora, i els reaccionaris dâespectadors gaudint de lâespectacle i animant-nos fervorosament amb els seus crits.

Hauria de fer-nos reflexionar per que un Jaim, un -boix noi- amic del Sureda, o un nazipastillero, troben estimulant la lectura de un mitja de contingut anticapitalista com es indymedia.

Hauriem (i despres que cada un que fagi el que li doni la gana) dâintentar centrar-nos menys en ridiculitzar i estigmatitzar lâadversari, i fer un exercici de allò que Marx anomenava âla dialècticaâ? (a pesar de que âvisto lo vistoâ? sembla que ni els autoproclamats marxistes saben que vol dir).

------------------------------------------------------------------------------
Company arran dels teu comentari vull comentar-te algunes afirmacions que fas:


-âanarquismo entre las fronteras de Cataluñaâ?.

Hauries de haver dit âlâanarquisme a Catalunya. Lâanarquisme (fins i tot el que defensa lâalliberament nacional) no te fronteres, i la cultura catalana tampoc; es lâentitat administrativa anomenada nacio-estat la que es delimita territorialment entre fronteres.

El fet nacional no es basa en el fet de tenir dâunes fronteres, lâexistència de la nació-poble va més enllà dâaquestes, es basa en una identitat colâ¢lectiva; de fet als països catalans ja tenim una frontera que ens atravessa, com per comprovar per comprovar nosaltres mateixos que les fronteres no només separen els pobles, sinó que de vegades fins i tot un mateix poble.

De fet es interessant assenyalar que al llarg de la historia ha hagut diversos moviments nacionalistes, sense assentament territorial concret (afroamericans, hebreus, gitanos...) que no sâhan basat en el estatisme per la defensa dels seus drets nacionals. Mes que en les versions mes reaccionaries daquest, per exemple als USA al costat dels nacionalistes revolucionaris del âpartit de les Panteres Negresâ?, teniem els âBlack Muslimsâ? que si reivindicaven un estat negre.-âindependentismo de España y Francia de los paises catalanesâ?.

Els estats espanyol i francès mai han estat sotmesos a un procés de dependència envers del estat dels Països catalans (en tot cas; pobles berebers i els habitants de Napols, Atenes i Neopatrida). Si el que volies es ridiculitzar als companys que defensem posicions independentistes, des de lâantiestatisme i âpretesamentâ? el pensament llibertari. Hauries de tenir amb comte abans de menysprear amb tanta contundència aquesta opció; que el moviment anarquista català te les seves arrels en moviments de reivindicació nacional, concretament el federalisme del segle IXX. I que no hi ha federalisme que valgui, si aquest es basa en la dependència prèvia de un poble envers altre. Segons el meu criteri, el federalisme llibertari es basa en la interdependència dels pobles i lâautodeterminació.


- âLa explotación laboral, sexual y racial no tiene patriaâ?.

El capital no te pàtria, âla explotación laboral, sexual y racialâ? SI. La quantitat de plusvalua que un patró extreu de un treballador, no es igual depenen del seu sexe (home/dona), o racial (immigrant/autòcton). Lâimperialisme avui en dia es una realitat, ben palpable, Quan el president dels USA, Wilson, va defensar el dret a lâautodeterminació dels pobles, va ser en un context de domini colonial i control de les matèries primeres per part de França i Anglaterra. El neocolonialisme es avui una realitat ben palpable que impedeix a els pobles accedir a qualsevol grau de desenvolupament (ni tan sols el just per pagar el deute extern).


- Respecte a la teva pregunta, intentaré respondre dintre de les meves possibilitats, a pesar de que caigui de vegades en el terreny de lâespeculació : ¿POR QUà CUANDO ALGUIEN CONTESTA EN CASTELLANO SE LE SEÃALA COMO ANARCOESPAÃOLISTA, FASCISTA O MALEDUCADO?

La bandera del antinacionalisme esta avui en dia desvirtuada, ja no tant per lâincidència que puguin tenir els sectors anarquistes mes proclius a aquestes tesis. Sino a personatges, com Fernado Savater. El terme âantinacionalismeâ? a esdevingut en una defensa inmovilista del actual âstatus quoâ? de lâestat espanyol. Mentre âespanyolismeâ? en llenguatge mediatic a esdevingut sinònim de tornar a un estat centralista.

1r. A nivell cultural, certes posicions semblants dâinmovilisme, les podem observar, en certes actuacions del moviment llibertari. ¿Quina es la presencia del català en la premsa llibertaria? La cosa a millorat dâun temps ença, però a alguns ens sembla que el moviment va a remolc de la societat en assumir aquestes qüestions. A dir la veritat fa temps que no em trobo un company que em digui en una assemblea (en tota la bona fe del mon), que... â¿por que no lo haces en castellano, para que lo entienda todo el mundo?- pues precisament per que fer-ho en català hauria de ser la cosa mes normal del mon; i per que si mai la fem servir? haurem de veureâns resignats a veure el català relegat a ser una llengua dâàmbit domèstic. Anticipant-me a una mala interpretació, dir que no pretenc en cap moment comparar Savater amb el antinacionalisme de certs sectors llibertaris. Si que lâinhibició del mon llibertari envers de la lluita per la recuperació de la cultura catalana deixa la sensació de que com deia Bertol Brech â lluitarà per la causa enemiga qui no lluiti per la pròpia-. Ara també em dâentendre que la manipulació i apropiació que ha fet la burgesia principatina de les reivindicacions nacionals (cosa que no els va impedir recolzar a en Primo de Rivera o Franco), haguí creat aquest recel al si de molts treballadors combatius.

2n. Respecte el segon punt: fascista? Comentar-te que qui tâha dit feixista, o simplement no sap en que consisteix concretament el feixisme? O be, només pretenia contestar a una provocació amb una provocació, El nacionalisme es feixisme = Anarquisme es espanyolisme.

3r. Maleducado? Qualificar alguna persona de maleducada, per parlar castellà, es xovinisme català, i no hi ha que fer gaire cas (on no hi ha no hi raja) o bé no es referia al idioma, sinó al âtoâ? mateix del escrit.
Per un altre part comentar-te que quan jo vaig anar a la EGB, vaig constatar com dâallà molta gent va sortir sense aprendre a parlar català (en tot cas aqui âmal educatâ? sâescriuria separat).


Por favor, Indymedia ha de servir para crecer, no para destruir.


NI IMPERIALISME ESPANYOL I FRANCES, NI XOVINISME CATALÃ!
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
mira lupo no se si habra otro martinenc pero si lo que dices es de mi estoy flipando nen,las ostias que me calleron?yo llamar españolista?si me lo dicen a mi...pa flipar deja lo que tomes lupo.
dime la noticia esa porque estoy flipando...
salud y anarquia.
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
mira, MARTINENC, ets un capullo.
Tú li vas dir a lupo que assistís a una mani de gais i que se la fotessin ben dins.
Martinenc = HOMÒFOB.
I si, et van caure un bon capàs d'hosties, si.
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
atencion hay otro martinenc por ahi.
pon el enlace porfavor estoy flipando
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
martinenc NO fue el que me dijo lo de que me la metieran!!!!
Fue ARNAU. Arnau es el homófobo.

Arnau es el homófobo.

Arnau es el homófobo.

Arnau es el homófobo.

Quedas absuelto, Martinenc, aunque tú dijiste unas burradas sobre ETA... Bueno, a tí te dejo como capullo, pero no homófobo, vale?
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
creia que l'antiimperialisme llibertari podia reconduir el debat...però ni cas, és més fàcil fer el "besugo"

respecte preocupacions que exposàveu companys/es, als provocadors el millor és ni cas, així se'n cansen. si tu respons, el tio (2,3, 5 penjats??) no pararà de tornar-hi i tornar-hi i si que aconseguiràs que cada cop més gent no col.labori a indymedia. aquests desapareixeran i amb x temps en tindràs uns altres donant la vara

apa, salut
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
Quina imatge més lamentable q s'està donant del contrapoder i dels moviments socials en general.. és increïble.. deixeu de buscar confrontacions per parides que únicament ens perjudiquen a totes i a tots i ignoreu el primer q raja merda... Perquè jo no se si realment són polis alguns dels que escriuen aqui, però si és així és cagarà de riure quan vegi discusions com aquesta.
Salut i deixem de fer el ruc.
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
Gent que defensa llengües parlades per burros i terres plenes de burros no haurien de tindre cabuda en pàgines com aquesta.
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
27 jun 2004
i sí, va per totes les nacionalitats o llengües
MASSA TROLLS
27 jun 2004
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MMASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
MASSA TROLLS
27 jun 2004
fem algo ja,o kè?
Re: Pregunta a lxs lectores de Indymedia BARCELONA
28 jun 2004
jo no crec ke ningu d'aki tingi dret de dir com a d'escriure o parlar una persona pero es ke el ke em fa mes gracia de tot es ke aixo u feia Franco collons ke la censura a indy no futem ke hi ha un a cosa ke s'en diu llibertat de expresio x atre vanda dir ke a barcelona viu molt extranger i puder tambe volen mira indy i no entenen el catala ke no tenen dret a entendre el ke hi ha escrit partin de la base ke molts no poden aprendre per ke no hi han prous cursus de catala i aixo ke tenim el super tripartit (ke ancara no hi ha posat remei)el problema ja ho he dit molte vegades es ke dins dels independentistes et trobes amb persones ke no tenen res d'envejar als faches espanyols (per sort no tots els indepes son iguals)
salut i anarkia
Sindicat Terrassa