Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Iemen:: Una delegació del govern intenta aturar el combats a la província de Saada.
26 jun 2004
Les autoritats iemenites han enviat una delegació a la problemàtica província de Saada que encara està sota assetjament per intentar capturar el buscat clergue Shaikh Badr al-Din al-Huthi.
UNA DELEGACIÓ DEL IEMEN INTENTA ATURAR ELS COMBATS

Dissabte 26 Juny 2004


Les autoritats iemenites han enviat una delegació a la problemàtica província de Saada que encara està sota assetjament per intentar capturar el buscat clergue Shaikh Badr al-Din al-Huthi.

Forces militars i de seguretat tenen el control del àrea on els seguidors d´al-Huthi estan concentrats, informà el corresponsal d´Aljazeera, Murad Hashim el dissabte.

Els combats van disminuir cap a la nit arran d´una visita dels mitjancers designats pel President del Iemen Ali Abd Allah Salh per persuadir al-Huthi per acabar els següents dies de combats entre els seus seguidors i l´exèrcit. Aproximadament unes 60 persones han estat mortes des del 20 de Juny quan van esclatar els combats a 240 km al nord de la capital Sanaa.

Els mitjancers, els quals iclouen membres del parlament, dignataris, clergues i el germà d´al-Huthi, arrivaren a la zona el divendres, però encara no està clar si les negociacions han començat, informà Hashim.

ACUSACIONS

Al-Huthi insisteix que el govern anul-li la seva ordre d´arrest, una petició que el govern refusà.

Les autoritats iemenites creuen que al-huthi, un líder de la secta xiïta zaidita --que es va revoltar contra la disciplina Omeia (sunnita) el 740 d.c-- a Saada, dirigeix el grup dissident "La joventut creient", el qual ha protagonitzat violentes protestes contra els EEUU i Israel a les mesquites, diuen les forces de seguretat.

Al-Huthi també està acusat dels atacs al comandament de les forces armades, a institucions governamentals, assalts a mesquites i atacs a xeics per forçar-los a sermonejar sentiments anti-EEUU, digué Hashim.

El clergue nega les acusacions

[font: Trad. Aljazeera + Agències]
Mira també:
http://english.aljazeera.net/NR/exeres/C6687645-9E9D-44DF-8FC0-70C235AC0051.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Yemen :: familias angustiadas
01 jul 2004

La familia de Najib al-Hijri, de 18 años de edad, fue informada mediante una llamada telefónica de que éste se encontraba bajo la custodia de los servicios de Seguridad Política en la ciudad de Saná, en Yemen. Sin embargo, cuando se desplazaron al lugar indicado para visitarlo, los funcionarios les comunicaron que Najib no se encontraba allí. Los familiares siguieron indagando desesperadamente sobre su paradero y en el curso de sus gestiones el propio hermano de Najib fue interrogado.

Aunque finalmente se ha conocido el lugar donde Najib se halla recluido, éste sigue privado de acceso a abogados y no tiene idea siquiera de cuándo se verá su causa. Esta situación a tenido serias consecuencias para su familia: ha afectado económicamente a sus seis hermanos, que tratan de compensar la pérdida de ingresos, y la constante preocupación por Najib está afectando a la salud de sus ancianos padres. En ningún momento se han presentado pruebas siquiera de que Najib pueda suponer una amenaza para la seguridad del país.

Éste no es un caso aislado. Tras los atentados perpetrados el 11 de septiembre en Estados Unidos, las fuerzas de seguridad desplegadas en la región del Golfo han sido responsables de un aumento del número de detenciones arbitrarias, detenciones en régimen de incomunicación y reclusiones sin juicio. En muchos casos, estas fuerzas de seguridad parecen haber seguido el ejemplo de abusos similares perpetrados por el gobierno estadounidense en lugares como la bahía de Guantánamo.

Las familias están angustiadas y sufren penalidades económicas y estigmatización social al relacionárselas con delitos de los que no se ha acusado formalmente y menos aún condenado a sus familiares. Esta situación provoca sufrimiento no sólo a los detenidos, sino también a sus familias, que deben vivir con la incertidumbre de desconocer la suerte que correrán sus familiares detenidos.

actúa >>>

Sindicat Terrassa