Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Forces dels EEUU bombardejen Fallujah
25 jun 2004
Avions de combat dels EEUU han llençat un tercer atac contra els barris residencials de l´est de Fallujah i una àrea industrial
Font: Aljazeera

Divendres, 25 juny

FORCES DELS EEUU BOMBARDEJEN FALLUJAH

Avions de combat dels EEUU han llençat un tercer atac contra els barris residencials de l´est de Fallujah i una àrea industrial.

L´atac s´ha produït malgrat la treva pactada entre els "líders" de Fallujah i els "marines" després dels combats d´ahir. L´atac aeri d´avui ha colpejat àrees on els combats han estat produint-se durant els dos dies passats entre els membres de la resistència iraquí i forces de l´ocupació dels EEUU, va dir el corresponsal d´aljazeera Abd Muhammad Al-adhim qui va ser testimoni de l´atac aeri.

"Hem rebut informació que la maquinaria militar dels EEUU ha entrat a Fallujah i els enfrontaments continuen entre la resistència iraquí y les forces d´ocupació dels EEUU, però no hem estat capaços d´arrivar a aquelles àrees", digué Muhammad.

Un avió militar dels EEUU llençà com a mínim 2 míssils a una casa de la ciutat, segons testimomis locals. L´atac va provocar que els líders locals acussesin a l´exèrcit d´ocupació de violar una treva.

L´alt el foc fou reconegut després que els militars dels EEUU tiressin 10 bombes dirigides per làser sobre objectius de Fallujah, ahir.

"Sempre que arrivem a un pacte amb ells, ells el trenquen, i òbviament la gent de Fallujah no romandrà en silenci, ells han de vengar-se", digué un "notable" de Fallujah, Abd Allh al-Janabi.


COLUMNA DE FUM

El corresponsal d´Aljazeera veié la incursió aèrea d´avui sobre Fallujah.

Les autoritats d´ocupació dels EEUU reivindiquen que algunes de les recents incursions aères recents han tingut com a objectiu les cases de seguretat de Abu Musab al-Zarqawi i combatents estrangers en la ciutat iraquí (Fallujah), a l´oest de Baghdad.

Habitants de Fallujah han refutat aquestes alegacions amb combatents i "notables" negant la presència de al- Zarqawi.

Un grup de combatents de la resistència de Fallujah aparegué per TV el divendres, llegint una declaració que nega les acusacions dels EEUU.

"Les forces de invasió americanes diuen que Al-Zarqawi, i amb ell un grup de lluitadors àrabs, estan a la nostra ciutat" llegeix en una declaració feta per un home emmascarat el divendres.

"Sabem que aquests rumors sobre Al-Zarqawi y els combatents és un joc que les forces de l´invasor americanes aprofiten per colpejar l´Islam i els Musulmans en la ferma ciutat de mesquites".

Abd Allah Al-Janabi, es va dirigir a una multitud d´habotants de Fallujah en el divendres, dient que Al-Zarqawi estaba sent utilitzat com a pretext per atacar Fallujah de la mateixa manera que les acusacions d´armes de destrucció massives sense fonaments van ser utilitzades per atacar Iraq.

"La gent de Fallujah és valenta, intrèpida, i no te por de la mort a causa del seu pais. Ells no necessiten tenir Abu Musab Al-Zarqawi entre ells, ells són totalment capaços de protegir la seva ciutat i el seu país ", digué Al-Janabi.
Mira també:
http://english.aljazeera.net/NR/exeres/0B325CDD-9A23-4D11-987B-C1D86EA0B568.htm
http://english.aljazeera.net/HomePage

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat