Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[3deGràcia] ENTITATS DE GRÀCIA ES CONCENTRARAN DIMARTS ALS JUTJATS PER PROTESTAR CONTRA LA TORTURA
25 jun 2004
·Demandem que el cas contra tres joves no es jutgin a l'Audiència Nacional i urgeixen la lliure absolució dels detinguts.

· El cap de la Brigada d'Informació de Barcelona declara dimarts 29 als Jutjats de Barcelona imputat per tortures.

· La Coordinadora impulsa una campanya de 1.000 autoinculpacions i ha presentat una moció al Districte de Gràcia que s’aprovarà el proper 6 de juliol.

· A l'acte han assistit l'eurodiputat d'IC-V, Raül Romeva, el president de l'ACAT, i Ramon Piqué, de la Coordinadora dels Independentistes Torturats el 1992, i Gabriela Serra.
3_roda02-1.jpg
PRESENTEN LA CAMPANYA EN SUPORT ALS TRES DE GRÀCIA

GRÀCIA.- El trasllat a l'Audiència Nacional del sumari judicial contra tres joves graciencs detinguts l'abril del 2002, ha tingut avui la primera resposta social, coincidint amb la celebració demà de la Diada Internacional en Suport a les Víctimes de la Tortura.

La Coordinadora Antirepressiva de Gràcia ha presentat avui la campanya de suport als tres joves, que preten fer retornar la causa judicial a la justícia ordinària i exigeix la lliure absolució dels encausats. La campanya va tenir el tret de sortida el passat dimecres en l'acció protagonitzada al Fòrum contra el jutge Baltasar Garzón. Entre les iniciatives, destaquen la campanya d'adhesions, una campanya de mil autoinculpacions al sumari judicial adreçada a l'Audiència Nacional, la centralitat de la reivindicació a les Festes Mahors, la presentació de mocions a les Institucions i la denúncia que estem "sense cap mena de dubtes, davant un muntatge policial provinent de la política de mà dura de Julia Garcia-Valdecasas". Els tres joves estan sota risc de ser jutjats a l'Audiència Nacional i poden ser condemnats fins a 10 anys de presó per un delicte que mai van cometre

El cap de la Brigada d'Informació, imputat per tortures
A més, el cap de l'operatiu desenvolupat l'abril del 2002 declara dimarts vinent imputat per tres delictes de coaccions, maltractaments i detenció il·legal, després que el jutjat número 29 hagi acceptat la denúncia interposada pels tres joves graciencs.

A la roda de premsa també s'ha destacat que estem davant un episodi, no aïllat, d'impunitat policial i han cridat a concentrar-se dimarts vinent a les portes del Jutjats de Barcelona per protestar contra els qui, aquí, torturen i maltracten la dissidència política i social.

Tortura, ni a l'Iraq, ni aquí, ni enlloc!!
Absolució tres joves graciencs!!
Mira també:
http://www.tresdegracia.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [3deGràcia] ENTITATS DE GRÀCIA ES CONCENTRARAN DIMARTS ALS JUTJATS PER PROTESTAR CONTRA LA TORTURA
25 jun 2004
Detenido en Bilbao un Guardia Civil que robaba de uniforme y con pasamontañas

Un guardia civil, vestido con su uniforme militar y cubierto con un pasamontañas, ha sido detenidopor sus compañeros de cuerpo en Bilbao, después de haber robado en las tiendas situadas en la estación de Renfe en Abando (Bilbao), informaron a Izaronews fuentes de la Benemérita.

De noche, con su uniforme de trabajo y amparado en la oscuridad, el guardia civil efectuó robos en las tiendas que se encuentran en el acceso a los andenes de la estación de Renfe en la capital vizcaina.

El militar fue descubierto gracias a las cámaras de televisión que Renfe, por motivos de seguridad, tiene instaladas en la citada estación, informaron las citadas fuentes.
Re: [3deGràcia] ENTITATS DE GRÀCIA ES CONCENTRARAN DIMARTS ALS JUTJATS PER PROTESTAR CONTRA LA TORTURA
25 jun 2004
POLICIES ESCORCOLLEN EL CASAL POPULAR I IDENTIFIQUEN 20 JOVES

Els agents s'han negat repetidament a mostrar l'ordre judicial.

Es produeix cinc dies abans que el cap de la Brigada d'Informació declari als Jutjats de Barcelona com imputat per una denúncia per tortures presentada pels tres joves de l'AJG l'abril del 2002.


A 3/4 de 7 de la tarda, un cotxe sense distintius policials i tres cotxes patrulla de la Policia Nacional s'han presentat davant el Casal Popular de Gràcia, seu de l'Assemblea de Joves i han demanat a totes les persones que sortissin a l'exterior.

Dos agents de paisà han adduït que duien una ordre judicial però s'han negat repetidament a mostrar-la. Davant la negativa a sortir dels joves que estaven al Casal, els agents de paisà, acompanyats de 8 agents més han decidit entrar a l'interior i identificar totes les persones presents.


Passades les 19.15 hores, els agents han abandonat al Casal, han realitzat noves identificacions als solidaris i solidàries que s'anaven congregant -i que també han pres nota dels números de placa professionals dels agents- i han marxat.

L'Assemblea estudia ara accions legals per l'actuació judicial, que es produeix cinc dies abans que el cap de la Brigada d'Informació declari als Jutjats de Barcelona com imputat per una denúncia per tortures presentada pels tres joves de l'AJG l'abril del 2002. En aquella ocasió, el Casal va ser escorcollat i no es van permetre la presència, legalalment prevista, de testimonis.
Sindicato Sindicat