Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
<<>> !||Hospi||!
25 jun 2004
Ahir 23 de juny va tenir lloc el judici contra l'hort okupat del barri hospitalenc de Santa Eulàlia i contra les dues cases del costat.
Ahir 23 de juny va tenir lloc el judici contra l'hort okupat del barri hospitalenc de Santa Eulàlia i contra les dues cases del costat. L'unic persona imputada pel cas no va ser avisada. Malgrat la indefensió palesa en la que es trobava tan la persona imputada com les que formen l'hortet, el jutge va realitzar la vista

L’Hospitalet.- El dia 23 de juny va tenir lloc el judici per la via civil contra l’hortet de Santa Eulàlia i les dues cases del costat, sense que prèviament se li notifiqués a la persona imputada la cel·lebració del mateix. La persona imputada va rebre el dictàmen favorable de la justícia gratuïta el dia 17 de juny sense que se li facilités cap telefon ni adreça de l’advocat designat. El dia 23 de juny es va adreçar al Jutjat de primera Instància núm. 2 de L’Hospitalet per preguntar la data del judici i allà li van informar que el judici tenia lloc aquell mateix dia a les 10:30. Segons l’advocat designat pel torn d’ofici, ell havia enviat dues cartes certificades anunciant el judici que mai han arribat a l’Hortet. Cap a les 11:00 va iniciar-se la vista oral on l’advocat defensor va demanar la suspensió al·legant la situació d’indefensió que patia l’imputat i la impossibilitat de poder aportar cap mena de prova per la part demandada. El jutge, José M. Cutillas Torns va desestimar la suspensió i el judici es va cel·lebrar. Al llarg del judiciel jutge va fer callar, en diferents ocasions, tant a l’advocat defensor com al imputat mentre declarava. El judici va quedar vist per sentència i segons les poques persones que van entrar en la sala, pinta bastant malament. Malgrat ser una vista pública, es va prohibir l’entrada de la gent que va haver d’escollir entre esperar-se sola o acompanyada pels mossos.
L’assamblea de L’Hortet ha decidit engegar una campanya de mobilitzacions durant aquest juliol per intentar aturar el desallotjament i implicar als veïns i veïnes. L’Hortet de Santa Eulàlia havia estat reivindicat pel barri com a zona verda des dels anys 70, en l’actualitat és un espai que en pocs messos està sent utilitzat per molta gent del barri, tan nens, com joves, homes i dones i gent gran i on encara els tomàquets estàn verds . La propietària, la constructora Nova Reus del carrer santa Eulàlia 115, va comprar aquests terrenys que ocupen 1732 m2 per 614 mil euros (100 millions de pessetes) i coneixent la disposició de l’ajuntament de L’Hospitalet a demanar a la Generalitat la requalificació dels terrenys per a permetre construïr 24 habitatges de luxe i dues plantes de pàrking subterrani. La mateixa constructora Nova Reus va comprar també la Casa dels Cargols del barri de La Torrassa, catalogada dins el patrimoni històric de la ciutat, i que després va cedir a l’equip de govern de Celestino Corbacho.
Des de l’assamblea de l’Hortet es convida a tothom a una diada festiva, popular i reivindicativa el diset de juliol amb activitats infantils, cercavil·la, xerrades sobre la situació urbanística del barri i el desallotjament de l’hortet i a la nit, orquestreta i festivalet.

L’Hortet de Santa Eulàlia

Per a obtenir més informació tant sobre el projecte de l’Hortet com sobre la requalificació dels terrenys o el document de compra-venda us podeu adreçar a infoblokes ARROBA sindominio.net.

Salut i okupació!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: <<>> !||Hospi||!
25 jun 2004
Algú del tech-team pot arreglar el títol de l'article? S'ha possat entre <<>> potser és això el problema...
disculpes
deixa't dur a l'hort!
25 jun 2004
El petit racó del somni.
El finestrall que tinta la llum de colors per introduir vida a la vida, amor a l'asfalt, sentiments entre tant de plàstic.
La vostra existència és una sort que seguirà resplandint...

Qui havia dit que no era possible?
passat per l'hortet !||Hospi||!
30 jun 2004
si ankara no hi heu anat deixeuvos caure per l'hortet d santa eulàlia, fa k et sentis mol millor d viure a la ciutat i d veure k hi ha gent k es curra uns projectes k ti cagas!!

TRIGARAN A FOTRENS FORA DE L'HORTET!!!!
AUPA Hortet

salut
Re: <<>> !||Hospi||!
04 jul 2004
AUPA HORTET!!!!!
UN ANTIC DE L' ABAT ESKARRE...
Magnífica ocupació!!!
21 jul 2004
L'altre dia, sense tenir ni idea de l'existència de l'Hortet, vaig passar casualment pel davant. No podia creure el que veien els meus ulls, tanta bellesa emmig del continu anodí d'asfalt, ciment, edificis anodins, botigues, cotxes i més cotxes, i individus alienats. Mentre segueixi apareixent gent jove com vosaltres seguirà havent esperança que el món segueixi evolucionant a millor (que encara que sembli mentida, de d'una perspectiva històrica, tot i que encara és una merda i que l'evolució sigui a pas de cargol, mai havia estat millor). Endavant les atxes,

D.
Re: <<>> !||Hospi||!
18 nov 2004
Hay cientos y cientos de casas abandonadas, casas preciosas en entornos increibles que están destruyendose solas.

El otro dia paseando por el penedes, en Barcelona, vi pueblos enteros bandonados, dejados de la mano de los dioses, con el desorden avanzando en ellas.

Cassa preciosas con las vigas de madera, autosostenibles, con pozos y en algunos aspectos mucho mejor diseñados que esos pisos de hormiguero, de alienación.

Y no se denuncia al que abandona por dejar que se estopeen autenticas joyas, no.
Criminalizan al okupa, a los chic*s con energia para cambiar el mundo. A los que trabajan para sobrevivir y no al que vive de rentas y especula.

Adelante con las hachas, con las flechas y los arcos!!

Seremos como indios integrados en el entorno. Resistiremos.
Re: <<>> !||Hospi||!
18 nov 2004
Hoy para la majoria de okupas de hospitalet es un dia triste nos han exado de un sitio donde no molestabamos, donde gente a disfrutado el Hortet.Como quiere este gobierno que compremos casa de 60 y 80 millones e pesetas unos jovenes de veinte venticinco años? Quien me lo explica a mi eso ehh? No hay derecho se puede ser pacifista pero al finalk se llega a un extremo que te tienes que volver radikal! y aprovecharse cuando no havia nadie dentro. Solo os interasa una cosa Sr Zapatero,Rajoi,etc y eso se llama dinero!Y os da igual como lo consigais por la buenas o por la malas( mas tirando a la segunda)Agunataremos hasta el final precupaos de los jovenes porque cada dia teneis menos jovenes que creen en la politica. Estoy seguro de que si las viviendas fuesen mas asequibles a nuestros bolsillos en moviento Okupa no existiria.Y para terminar no todos vivimos del cuento porque aqui un servidor trabaja. RESISTENCIA
Re: <<>> !||Hospi||!
18 nov 2004
Saludos compañeros

Yo he estado allí varias veces. La verdad que molaba esa casa okupa y vosotros sois buena peña.

Espero que consigáis okupar otra casa por aquí tan guapa com L'Hortet. Si lo hacéis cerca de Collblanc o la Torrassa seguro que os voy a visitar. Avisadlo por el Indy

:)
Sindicato Sindicat