Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
VI Jornades de Canvi Educatiu i Social. Socialització preventiva de la violència de gènere.
25 jun 2004
Es realitzaran el:
19 i 20 dâoctubre de 2004
PARC CIENTÃ?FIC DE BARCELONA
(Auditori);C/Baldiri Reixac, 4-6

Lâobjectiu prioritari de les jornades és analitzar les actuacions que serveixen per prevenir la violència de gènere. Sâaportaran les iniciatives que, en qualsevol cultura i lloc del món, han servit per avançar en la seva superació. Particular atenció mereixeren les característiques dels ambients preventius en contextos familiars, dâoci, laborals i educatius, per tal que els maltractaments no arribin a produir-se o que, si ho fan, les víctimes trobin un decidit suport del conjunt de la societat que aconsegueixi que no es tornin a repetir. Aquestes jornades volen ser també una contribució des dâun àmbit científic al procés de reflexió, debat i aplicació de la Llei Integral contra la Violència de Gènere.

Per a més informació: http://www.pcb.ub.es/crea/agenda_cat.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: VI Jornades de Canvi Educatiu i Social. Socialització preventiva de la violència de gènere.
25 jun 2004
que és una sessió per captar gent a la secta? com els que fan sobre Nostradamus els de Nueva Acrópolis, però en versió temàtica social?
Re: VI Jornades de Canvi Educatiu i Social. Socialització preventiva de la violència de gènere.
25 jun 2004
Como una de las mujeres que estoy participando en los actos contra la violencia que sufrimos, me alegra que la universidad también se mueva y se celebren jornadas así. He visto que CREA, ya en el 2001, organizó otras con Judith Butler. El comentario de este "un" demuestra que en nuesto país quedan muchos machistas y que nuestra lucha es todavía muy dura. Os animo a sumaros a nuestras movilizaciones hasta que estos "un" dejen de molestarnos.

Por cierto, una amiga de Gerona me ha preguntado si también se están preparando actos por allí. Si sabéis algo decirmelo, por favor.
Re: VI Jornades de Canvi Educatiu i Social. Socialització preventiva de la violència de gènere.
25 jun 2004
A âunâ?.
Sembla ser que alguna cosa seât remou per dins. Noto certa âobsessióâ? per part teva, a través de les diferents intervencions que fas amb diferents noms en el tema de CREA, en atacar-lo i en âcaptarâ? a gent per a la teva campanya...
Re: VI Jornades de Canvi Educatiu i Social. Socialització preventiva de la violència de gènere.
25 jun 2004
A âunâ?.
Sembla ser que alguna cosa seât remou per dins. Noto certa âobsessióâ? per part teva, a través de les diferents intervencions que fas amb diferents noms en el tema de CREA, en atacar-lo i en âcaptarâ? a gent per a la teva campanya...
Re: VI Jornades de Canvi Educatiu i Social. Socialització preventiva de la violència de gènere.
15 set 2004
Funcionament de CREA

per 2 noies excrea
03 jul 2004 07:11:20

Som dues noies que hem treballat a CREA. La pressió psicológica que és viu dins és molt difícil d'expressar amb paraules, però esperem que aquestes línies siguin almenys sinceres. I sí, triem l'anonimat per por a les represàlies per part del grup. Ens agradaria donar noms i cognoms, emails, i adreça, però per la proximitat del grup a les nostres vides preferim no fer-ho.
Una cosa més, aquí no estem qüestionant els projectes, aquests són transformadors i la gent a la que sâadrecen es beneficia molt. El que denunciem aquí són altres pràctiques que no són necessàries ni beneficioses per portar a terme els projectes, i que sovint acaben fent mal psicològic a persones que treballen al centre.
Per facilitar l'explicació de la nostra experiència viscuda dintre seguirem els 10 punts que Pepe Rodríguez exposa en el seu llibre "Adicción a Sectas", aquests estan penjats en un dels foros per antisectes el 25 de juny:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/100186/index.php.
Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions:

1. Aquest centre de recerca és un grup cohesionat que segueix un seguit de principis socials que tothom comparteix més o menys en la seva totalitat. Quan algú/na diu o té actituds que es podrien qualificar de impròpies es manté un diàleg, dirigit per algú/na amb un cert poder, per fer entendre a la persona que aquestes actituds no són progressites, inclòs si és necessari seâl convida a sortir.
Dit així sembla un funcionament totalment lícit, el problema sorgeix quan moltes dâaquestes campanyes contra companys han estat iniciades han molt poc fonament. Amb altres paraules, quan algú/na fa/diu alguna cosa que pot comprometre al grup, es reacciona ràpidament per silenciar-li, ja sigui amb amenaces o mentides propagades dins el grup.
Hi ha un líder, que evidenment, ningú qüestiona i al que tothom li té molt de respecte. Però també existeix una camarilla que li dóna suport. El seu carisma ve de que és un expert en teoria sociològica i il·lumina a les noies amb el seu coneixement intel·lectual.

2. L'estructura que ells volen donar a coneixer és la dâuna organització horitzontal i assembleària. Però això no és totalment cert, com hem dit abans el director té un pes molt important en tot el que es fa, seguit de la cúpula. La gent apren el codi ocult de funcionament, que és molt diferent de com diuen que funcionen. Per tant, les intervencions en les assemblees i altres reunions són totes en la mateixa línia, el disens només és en petits matisos, encara que diguin que són gent molt plural.
Com els principis que es defesen són principis per la transformació social, amb l'argument que aquesta passa per la transformació personal es prenen el dret de ficar-se a la teva vida personal i a dir-te el que et convé o no.
No es prenen decisions de forma autònoma. Tot ha de passar pel coneixement de la cúpula o per designats seus d'absoluta confiança (la cúpula té informació privilegiada que no arriba a totes les persones del grup). Quan algú pren una decisió sense consultar, es té una "xerrada" amb ell o ella, per asegurar-se que mai més tornarà a succeir.

3. En principi no obliguen ningú a distanciar-se dels seus amics i familiars el que passa és que dediques moltes hores del dia (i sovint de la nit) al projecte. A més de l'horari laboral, hi ha moltes reunions de projectes que es fan a les nits, o el cap de setmana. Cada 15 dies hi ha un plenari per discutir un llibre. Si ets dona, estan les reunions del âgrup de donesâ?, que encara que diguin que són d'assistència voluntària, s'ha de dir que unes dones són més lliures per triar que d'altres.
A més si ets estudiant o professor, has d'estudiar o preparar-te les classes, total que acabes per no tenir temps per compartir amb els teus antics amics i familiars.
I un cap de setmana a l'any unes jornades que són per cohesionar el grup i treballar aspectes del funcionament intern, aquestes jornades es converteixen moltes vegades en un malson per alguns/es perquè se'ls ataca frontalment.
Et pregunten sobre els amics, la parella, etc. I si consideren que estàs tenint relacions amb persones que no comparteixen els seus ideals et pressionen perquè els deixis, perquè si no estàs il-lusionada i al 110% al projecte no cal que hi siguis.
O sigui, el CREA no és només un lloc de recerca i treball, és una ideologia, que afecta a tots els àmbits de la teva vida, tant pública com privada, tant a les relacions de dins com a fora. Tot s´ha de saber.

4. Hi ha molta gent dâaquest grup que viu en pisos compartits, hi ha d'altres que viuen amb les seves famílies. En els pisos es realitza un control social brutal, tots tenen més o menys un mateix funcionament. Es fa el pacte d'explicar tot sobre la vida personal per ajudar-se mutuament a la transformació personal. I quan un pis té un problema que no sap solucionar, tenen el compromís de cridar als d'un altre pis. Tota la informació que dones al grup arriba a la cúpula i aquesta lâutilitza per tenir-te més lligat al grup. Una vegada et fiques en un pis d'aquests ja has begut oli!!!

5. Si ets dona i et califiquen de dona a la que l'agraden els tios "C", les xerrades no acaben mai. I si voleu saber que es això dels tio "C", senteu-vos perqué flipareu. Hi ha tipus "A": són els macos i normalment passen desapercebuts, les dones normalment no es fixen en ells i són els tios que haurien dâagradar a les dones de CREA. Per posar un exemple dâaquest tipus de tios: la cúpula i la majoria dels nois del grup (això vol dir que amb aquesta teoria es fomenta les relacions intramurs). Hi ha homes tipus "B" que tenen una mica dels de "A" i dels de "C". I els pitjors, que malauradament són els que agraden a les ties al seu parer, els tipus "C", els "chuletillas" que et trobes a una disco però que també et pots trobar a una biblio. Es suposa que aquesta nomenclatura només és per entendre la diversitat de tios i començar la transformació personal de les dones.

6. En relació al control de la informació, aquesta circula en una direcció, sempre des de la cúpula, però no a la inversa. Ja hem dit que existeix una cúpula que està preocupadísima per resoldre tots els problemes, també els personals de la gent de CREA.
La manipulació de la informació es fa de moltes maneres. Pero és tan subtil que només treballant allà ho pots veure. Més o menys, els arguments van d'aquesta manera: Els dolents són sempre els altres, i tenen enveja del grup, ansien el poder i són mediocres.
7. Segons la persona els danys psicològics que tot això pot ocasionar poden ser greus. Molta gent que ha sortit té una por espantosa de parlar-ne i acaben intentant oblidar tot allò sense denunciar-ho. I més si ets dona i has tingut relacions sexuals amb algú de la cúpula. Encara que ens sap greu reconeixer-lo, una proporció molt alta de les dones al CREA ha tingut relacions sexuals amb algú de la cúpula. Moltes vegades seduides per aquests intel·lectuals o per la necessitat de pertanyer i ser més ben acceptada dins del grup i per compartir més la ideologia del grup.
8. Sense cap mena de dubte existeix la figura de l'enemic que vol destruir el projecte o la figura del renegat. Aquestes figures les utilitzen per cohesionar el grup i descarregar totes les deries de la cúpula en persones concretes. I si has aconseguit una plaça de professor a la uni mentre has estat treballant a dins i deixes de pertanyer al grup et diuen que has de retornar la plaça perquè l'has aconseguit gràcies al grup.
En general, es pot dir que qualsevol persona que no estigui d'acord en la seva filosofia, o formes de fer, és enemic potencial.

9. Una de les maneres més habitual de captar gent és a les classes de les universitats on els profes que treballen al CREA donen classes. Introdueixen el projecte a un grup selecte d'estudiants (normalment noies i la majoria de vegades boniques) i els venen el projecte. Persones idealistes com les que estudien magisteri, pedagogia, psicologia o sociologia són una pressa fàcil pels professors. Són noies que somien amb canviar i millorar el món. El CREA els dóna les eines per fer-ho, clar que busquen persones IL.LUSIONADES a les que poder manipular més facilment. I més si es té en compte que l'ideal d'una societat més justa està lligat amb acostar-te amb el líder...

10. La gent treballa per uns salaris mínims, un pot arribar a treballar allà unes 60-70 hores en una setmana normal. No és una exageració! I encara et demanen que estiguis il.lusionat/da...


http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/100186
Re: VI Jornades de Canvi Educatiu i Social. Socialització preventiva de la violència de gènere.
15 set 2004
http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=4132
Sindicat Terrassa