Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
fins els ous de la telebasura
24 jun 2004
Ja n'estic farta, això és inaguantable. Sembla que no en tinguem prou amb la manipulació informativa com perquè després ens "enxufin" aquests anomenats "reality show" que, tinguin el nom que tinguin (gran hermano, la casa de tu vida..), sempre acaben sent el mateix.
No se'n cansa la gent de veure les mateixes històries a les pantalles? no sacien la seva set amb una d'aquestes pallassades a la temporada com perquè a sobre ens n'haguem d'empassar dues o tres a l'any amb diferents noms? Doncs la resposta és no. La gent no es cansa perquè aquesta merda, com tota merda, enganxa. És divertit veure com es tiren plats pel cap, com s'insulten, com es veuen de desgraciats els uns als altres; veure la ruqueria de les persones que no saben conviure dóna morbo.
Però què hi ha darrera de tot això? Doncs hi ha masses de gent que s'ho mira. Però és que no és només que es mirin aquest programes, sinó que passen del gran hermano, al programa que comenta el gran hermano i finalment al programa on van els protagonistes, o els coneguts dels protagonistes....i així sense acabar-se mai. De manera que ens podem trobar que a una mateixa cadena des del matí fins la nit es facin uns monogràfics inaguantables sobre tota la "posada en escena" d'aquests concursos.
Però el més trist de tot no és això, sinó els valors que transmeten aquests programes. Allà s'hi pot veure de tot: maltractaments físics, maltractaments psicològics, falta de respecte, racisme, xenofòbia, centralisme...i la llista encara és més larga. El que és fort és que tots aquests concursants es creuen sentir "sensibilitzats" en els temes socials, fins i tot de tant en tant pengen pancartetes pintades amb colorins que s'atreveixen a denunciar alguna cosa que després ells mateixos cometen.
L'única cosa que estan aconseguint aquests concursos és imbecilitzar el públic. És clar q crec que no tots els programes que es facin han de fer pensar a l'espectador, però trobo que la situació actual ja és excessiva i que el que fa aquesta programació és que les persones passin de la condició d'espectadors a voyers vegetals que acabaran absorvint tota una sèrie de valors deshumanitzants i consumistes (òbviament quan s'acaben aquests programes tothom es compra el disco del verano).
La televisió, i els mitjans de comunicació en general, són una arma de foc capaç de transformar la realitat i injectar-nos-en una altra per la vena, sense que a vegades ni tan sols ens n'adonem.
El que cal tenir en compte és que la manipulació no només està en els informatius, sinó que es pot trobar a molts d'aquest programes que podem veure cada dia, cada hora, a qualsevol canal, i que tenen un rànquing d'audiència que espanta.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: fins els ous de la telebasura
24 jun 2004
No lo entiendo... ¿por qué no cierras la tele y lista? Si te quejaras de que la tele pública hace telebasura con nuestro dinero, lo comprendería, pero no te quejas de eso, te quejas de que es inaguantable que te enchufen mierda una hora tras otra, una cadena y otra.

Quizá será una cuestión de costumbre. Yo tengo tele desde hace cuarenta y tres años y debe hacer como cuarenta que casi ni la miro (salvo alguna cosilla aislada como la palmancia de Franco, que eso sí que fue prestoso; hostia, qué impagable ver al orejones aquel llorar como una magdalena porque se le había muerto el amo en olor de melenas...).

O sea que cierras la caja tonta y coges un libro, o entras en internet, o te das un revolcón con tu pareja, o sales a la calle a ver mundo (si te fijas un poco, se ven muchísimas cosas)... Haces algo de eso y verás cómo te baja el berrinche, y el azúcar, y las transaminasas...

Que nadie se equivoque: la sociedad no es un producto de la tele, es la tele la que es un reflejo de la sociedad.
Re: fins els ous de la telebasura
24 jun 2004
Mira..
Des de fa temps q miro la televisió des d'una vessant crítica i m'adono que hi ha gent que tenim sort de veure realment que això no és més que una estrategia x mantenir el sistema actual intacte descol·locant al poble dels problemes reals i banalitzant qüestions que haurien de ser d'interès públic.

Inculquen valors als ciutadans que no son els correctes. Si us fixeu en aquests programes passen el mínim permès de decibels ;) sempre estan cridant pq no saben parlar. La música a tope, comentaris estúpids, crits...

Una colla de subnormals ocupant espais televisius precedits de publicitat d'automòbils, compreses, rentadores...

No és més que el sistema en format audiovisual, aquestes ganes de tenir tot al marge sense qüestionar els problemes reals de la societat i sense provocar el més mínim debat social.

Lo pitjor es que això entra a casa nostra i a molts els té apoltronats al sofà... la seva resposta és "em distreu, no em fa pensar". És molt trist veure a una persona somrient veient Vitamina N, apoltronada al sofà... li preguntes: Vols sortir a fer un volt? mira el dia que fa! no... no tinc ganes... em tumbo al sofà a veure al Jordi Gonzalez. -Però... que t'agrada d'aquest programa? ai! deixam en pau! em distreu i punt, fes el ke hagis de fer.

Em rebenta!! i més em rebenta treballar actualment x un mitjà de comunicació com la tele gravant exposicions... o la notícia de no se ke.

De que serveix una notícia si al dia següent no t'enrecordes d'ella? La tele ocupa l'espai de després de la jornada laboral i als migdies. Lo suficient x mantenirte obedient davant de la tele sense reflexionar ni pensar si el teu curro és una merda o no.

A la merda tot!! Petem la telebasura JA!
Cumple !!!
24 jun 2004
Aviat faig el meu "cumple" de 9 anys sense veure TV.

TV = La Més "Eficient" Droga-Arma de Control Mental "MASSIV�SSIMA".

! No tocar peligro de coma mental !
Re: fins els ous de la telebasura
25 jun 2004
jo deixo posades les noticies del 24 o el porno del 25, pero tambe vaig estar molts anys sense tenir-ne i la veritat d'allo més be.
Re: fins els ous de la telebasura
25 jun 2004
També hi ha la indymedia-basura. No oblidem! Entre el jaim, el "uno cualquiera" i molts altres la proporció de comentaris interesants a la columna de la dreta sovint no supera el 50%. I aquí la culpa no es tant del estat i del capitalisme (bé; indirectament també) sino de tots nosaltres, es decir la masa plebeya.
Re: fins els ous de la telebasura
25 jun 2004
Jo no miro la tele. Quan la veig encesa el primer que faig és apagar-la o, en el cas de que hi hagi algun interessat/da en veure-la, rondinar.

Estem controlats, o això pretenen... no se qui. El cas és que no som homes ni dones ni vailets ni mosses, sóm màquines programades i reprogramades pels mass-media.

Els granhermanos, les sèries on surten famílies i veïns en situacions cotidianes ténen l'objectiu de donar-nos i fer-nos assimilar un model de conducta. Model que nosaltres prendrem com a "normal", rebutjant i oblidant els comportaments i conductes que són espontànis fins a tal punt que l'espontanietat és torna condicionada.

Com a exemple tenim:
-Incorporacions de nous termes i modificacions al nostre llenguatge col·loquial essent entre la joventut on més palès es fa.
-Conductes reapreses: relació fills-pares, xicot-xicota, joves-adults, joves-vells, joves-joves...

Jo crec que el perill és que com a persones i com a col·lectius socials que sóm ens estem buidant, estem perdent la espontanietat humana i sobretot estem tancant portes a conductes proposades per nosaltres mateixos.

Quan aquells que ens pretenen controlar, que no sé qui són, ens han buidat del tot de la nostra naturalesa i ens han omplert amb la seva moral consumista, disposaran de milions de persones-màquina que acudiran a qualsevol reclam publicitari, fent-los consumir sense fre.

Jo me n'adono i m'hi resisteixo, i intento avisar i prevenir a tothom que pugui.
Re: fins els ous de la telebasura
25 jun 2004
Circo y pan.
Re: fins els ous de la telebasura
25 jun 2004
No exagerem. A la tele hi ha documentals, programes de cine, llibres, cultura, pel·lícules,... Que d'aquests n'hi ha poquets, sí, però això no vol dir que la tele sigui una merda. Tot depèn de com s'utilitzi. També hi ha llibres merda, en proporció potser igual o més que programes basura. A part, veure un dia com criden, es barallen i s'autoflagelen a un reality també va bé per saber que de penya boja, n'hi ha a tot arreu, :P
Re: fins els ous de la telebasura
26 jun 2004
A mi em va be, perque als deu minuts em quedo dormit i ja m'en vig al llit.
Re: fins els ous de la telebasura
23 jul 2004
a mi també em va bé sobre tot a final de mes ;em pagan una pasta per treballar en TV.........
+info
12 ago 2004
La televisión perjudica seriamente la salud
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/94282/index.php
Sindicato Sindicat