Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Declaració ideològica del Col.lectiu d´Acció no-violenta
24 jun 2004
1.1 preàmbul

1.1.1.- Persones i grups que vivim, treballem i ens sentim integrants de la comunitat dels Pa
ïsos Catalans, decidim coordinat els nostres esforços mitjantçant la constitució d´un ample moviment de lluita no-violenta als països Catalans, alternativa d´alliberament del nostre poble.

1.1.2.- El principal vèrtex de connexió de tots els grups i persones que el constituïm és la nostra creença en l
a No-viol
ència, entesa des d´un o uns quants dels següents prismes: concepció filòsofica d´una nova societat, vivències d´interiorització personal; alternativa comunitària; mitjà de lluita política
i social -partint de l´anàlisi de les causes objectives que produeixen situacions d´injustícia i d´opressió- convertint-se en opció popular de lluita revolucionària. La No-violència és integralment mitjà i fi, eina de combat dels pobles en la viaque els porta a la llibertat.


1.1.3.- Aquest COL.LECTIU D´ACCIÓ NO-VIOLENTA
als Països Catalans no aspira a prendre el poder pòlític en la nostra societat, instant, però, que sigui el poble, ell, globalment, qui n´esdevingui protagonista directe. Es declara independent, sense que això signifiqui l´exclusió dels membres que lliurement pertanyen també a un grup polític determinat.
1.2.-BASES


Com a COL.LECTIU D´ACCIÓ NO VIOLENTA als Països Catalans fem una acció explicitada en els 10 punts següents:

1.2.1.- Considerem la No-violència com a millor mètode de lluita que pot conduir-nos a una transformació radical i global de la persona i la
societat.

1.2.2.- Respectem la llibertat de consciència i d´acció en tant no coarti la llibertat dels altres, i donem primacia a aquestes enfront de les lleis o situacions que atemptin contra la
persona.

1.2.3.- Lluitem per la defensa dels drets humans i pel perfeccionament de la seva
actual declaració.

1.2.4.- En la realitat de la lluita de classes, aportem la nostra convicció de respecte a la persona humana de l´adversari, enfrontant-nos, però, a les seves funcions opressores. És per això que optem per una estratègia revolucionària que signifiqui un canvi en els mètodes de combat,a fi d´arribar a una societat sense classes on no hi hagi explotació.

1.2.5.- Entenem que l´única transformació vàlida de les estructures socials sols és possible amb un canvi de la mentalitat individual i col.lectiva, resultat d´una educació permanent mitjantçant un procés cultural que suprimeixi tabus, mites i prejudicis.

1.2.6.- Rebutgem qualsevol mena d´opressió, repressió i agressió siguin d´ordre econòmic, ecològic, polític, militar, cultural, religiós o sexual i qualsevulla altra faceta que atempti contra la integritat i possibilitats de realització humanes.

1.2.7.- Rebutgem la discriminació sexual com a sistema d´opressió en funció del sexe, fonamentalment envers la dona i les minories sexuals. Per tant, lluitem per la igualtat i llibertats sexuals.

1.2.8. Considerem que la guerra és un crim contra
la humanitat. Per això estem disposats a no col.laborar en la seva preparació i a lluitar contra totes les seves causes.

1.2.9.- Estem pel dret dels pobles a determinar llur futur i a regir-se independentment, i més concretament per l´autodeterminació del nostre poble. Treballarem per l´autogestió dels pobles a tots nivells cap al seu alliberament.RESSENYA:

"La DECLARACIÓ IDEOLÒGICA no vincula en el seu contingut total (Preàmbul i bases) a cadascun dels militants que s´integren en aquest ample front de lluita no-violenta. La DECLARACIÖ actual, tant en el contingut com en la forma, no és inmutable, sinó que està sempre subjecte a debat i a revisió mentre fem camí cap als objectius proposats."

This work is in the public domain

Comentaris

lucha no violenta ?
24 jun 2004
preguntales a l+s palestin+s o a l+s irakies o a l+s afghan+s (por poner solo unos ejemplos)

lucha y violencia no son antonimos, son sinonimos
Re: Declaració ideològica del Col.lectiu d´Acció no-violenta
24 jun 2004
Qui sou?? com es pot contactar amb vosaltres?? pensava que una de las bases de la no-violencia era el tema de ser public, per a ser mes forts. Tambe suposo que el tema de que el colectiu sigui a nivell de paissos catalans sigui per proximitat geografica i de lluita, no? o soc massa ben penssat. De totes formes, si us plau, digueu on sou per contactar. Salut.
Re: Declaració ideològica del Col.lectiu d´Acció no-violenta
24 jun 2004
el ganva ha ressucitat!!! celebrem-ho, benviguts i benvigudes al món dels vius, una abraçada
Sindicato Sindicat