Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
CONSTITUCIÓ DE L'ÀREA AFECTIU-SEXUAL GLTB D'EUiA I MANIFEST
23 jun 2004
Damaged file
CONSTITUCIÓ DE L'ÀREA AFECTIU-SEXUAL GLTB D'EUiA I MANIFEST

El passat dissabte, dia 19 de juny, es va constituir l'Àrea afectiu-sexual, gai, lesbiana, transsexual i bisexual d'Esquerra Unida i Alternativa.

Aquesta àrea, que comença a caminar, pretén que les reivindicacions per la equiparació de drets de les persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, formin part dels valors de la esquerra transformadora i per tant que des d'EUiA les defensem siguent part del nostre ideari i de la nostra acció socio-política.

Per una altra banda, treballarem per que a les institucions on tenim presencia, tinguin resó les reivindicacions dels moviments de la diversitat sexual i per que es prenguin iniciatives per avançar cap a la eliminició de la discriminació per raó d'orientació sexual.

Per últim, i pot ser més important, intentarem incidir en el moviment associatiu existent, intentant que la seva diversitat ideológica i social, conflueixi en unitat d'acció. Treballarem per engrandir el moviment allà on tinguem presència, donant-li contingut transformador i alternatiu.

La propera reunió de l'area afectiu-sexual GLTB (gai, lesbiana, transsexual i bisexual), serà el proper dissabte 10 de juliol. Ja us informarem del lloc i l'hora. Si algun company o companya está interesat en aquests temes, o vol tenir informació del que anem fent, pot dirigir-se per mail a l'adreça: euia ARROBA euia.org indicant que vol informació de l'àrea GLTB, posant que va a l'atenció de Joan López.

No cal dir que nosaltres no possarem trabes en funció de la orientació sexual de ningú. Totes les persones interesades seran ben rebudes, tinguin la orientació sexual que tinguin. Us esperem a totes i a tots.
Manifest d'EUiA pel 28 de Juny

Han passat 25 anys de democràcia. En el nostre país hi ha milers de persones que van ser perseguides i empresonades en aplicació de la "Ley de Vagos y Maleantes" de la dictadura franquista.

En tots aquests anys s’ha avançat molt i avui en dia, afortunadament, els drets de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals estan ben acceptats per la societat, però persisteixen grans desigualtats i focus d’homofòbia. L’hem vist amb les recents agressions a gais a Barcelona.

En la nostra societat aquesta situació es tradueix en discriminació laboral, en la prohibició de manifestar lliurement l’afectivitat en públic o amb el menyspreu i burla cap a les lesbianes, gais i transsexuals. Es dóna prioritat a les relacions heterosexuals en l’educació, en els mitjans de comunicació i en tots els àmbits on l’afectivitat i la sexualitat tingui algun reflex. Aquesta situació de desigualtat legal i social els fa viure com a ciutadans de segona.

Des d’EUiA sempre hem recolzat les reivindicacions de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals, i presentem lleis i recolzem totes les propostes en les institucions i parlaments, per aconseguir la plena igualtat jurídica: amb els drets humans no es negocia. Tant el Govern de la Generalitat com el Parlament de Madrid, governats per l’esquerra, han abordat i promulgat lleis que atorguen i regulen el matrimoni civil, una llei de parelles de fet i el dret a l’adopció. El dret constitucional a l’educació i la salut, obliga al sistema educatiu a introduir valors i promoure entre els i les joves el coneixement i el respecte a totes les variants de la sexualitat humana. L’educació sexual no pot reduir-se a l’ensenyament biològic del sistema reproductor.

La realitat Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals no pot ser quelcom apart o marginal, ha se ser servible i natural com la vida mateixa en tota la societat de forma transversal.

EUiA recolza tots els actes del 28 de juny, Dia Internacional pels Drets de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals. Fem una crida a totes les organitzacions i persones progressistes a participar el 28 de juny en la concentració a les 20 hores a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.
Mira també:
http://www.euia.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa