Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
CiU, ERC i IU-ICV denuncien un pacte PSOE-PP per evitar que Aznar declari sobre l'11-M
23 jun 2004
Socialistes i populars neguen cap acord per excloure la compareixença de l'expresident en la comissió
Els grups parlamentaris de CiU, ERC i IU-ICV consideren que el PSOE i el PP han subscrit un pacte en relació amb la comissió d'investigació sobre els atemptats perpetrats a Madrid l'11 de març passat. Aquest pacte consideren que va quedar ahir en evidència pel fet de no incloure en les seves peticions de compareixença la de l'expresident del govern espanyol José María Aznar; compareixença que sí reclamen, però, tant CiU com ERC i IU-ICV. Fonts del PSOE i el PP van negar l'existència de qualsevol tipus d'acord i van recordar que es poden sol·licitar més compareixences durant el procés d'investigació.


Només el nom de tres de les més de cent persones requerides davant la comissió pels grups parlamentaris apareixen en totes les llistes. Es tracta de l'exministre de l'Interior �ngel Acebes, del seu succesor, José Antonio Alonso, i de l'exdirector del Centro Nacional de Inteligencia Jorge Dezcallar. El nom de l'expresident del govern espanyol José María Aznar apareix en totes les llistes excepte en les del PSOE i el PP. Això, segons van denunciar la resta de grups, posa de relleu un pacte entre els dos grups majoritaris per evitar que Aznar comparegui davant la comissió, i evitar, així, la possibilitat que el seu successor, José Luis Rodríguez Zapatero, també hi sigui citat.
Respecte a aquest possible acord, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, va dir als periodistes que «tindria motius i podria donar dades» sobre «algun tipus de tracte» entre el PSOE i el PP, no només per evitar la compareixença d'Aznar i la possible de Zapatero, sinó per «algun altre factor» relacionat amb la comissió, va dir el polític català. Segons el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Puigcercós, el que hi ha és un «acord de no agressió» entre el PP i el PSOE per «tancar en fals» la comissió. Per la seva banda, Gaspar Llamazares, d'IU-ICV, va coincidir amb CiU i ERC que les dues forces majoritàries volen «posar portes al camp» en la comissió.
Tant el protaveu del grup parlamentari del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, com el del PP, Eduardo Zaplana, -tots dos figuren en alguna de les llistes de compareixences sol·licitades- es van esforçar davant la premsa per demostrar la inexistència de cap mena d'acord i van assegurar que les seves demandes de compareixences i de documentació responen a la seva metodologia de treball. Ni un ni l'altre, però, van dir quin serà el sentit del seu vot quan avui s'analitzi la possibilitat de citar Aznar.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-859020.html

Copyright by the author. All rights reserved.
Sindicato Sindicat