Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
criminalització i repressió
25 des 2014
Creat: 25 des 2014

CONTRA LA PERSECUCIÓ DEL PENSAMENT I DE L'EXPRESSIÓ

A la matinada del 16 de desembre, diversos ateneus llibertaris, centres socials i habitatges particulars van ser assaltades i registrades pels mossos d?esquadra, per ordre del jutge Bermudez de l'Audiència Nacional, a Barcelona, Sabadell, Manresa i Madrid.

En aquesta operació, de nom Pandora, es van aturar a 11 companyes i companys anarquistes, 10 a Catalunya i 1 a Madrid. Les detingudes a Catalunya, després de passar pels calabossos dels Mossos a Barberà i intentar prendre'ls declaració, van ser portats davant del jutge Bermúdez, decretant la llibertat de 4 de les detingudes i presó per a les altres 7, amb l'excusa de la investigació sobre una organització "terrorista" anarquista anomenada GAC que, emparant-se en el secret de sumari i sense mostrar proves a la defensa de les detingudes, tindria capacitat per realitzar atemptats amb explosius.

Només iniciar-se l'Operació Pandora, els mitjans de formació de masses es van dedicar a difondre la versió policial d’alarma social sobre el "terrorisme anarquista", però aquesta difusió no va poder evitar que la solidaritat ocupés els carrers de tot l'estat espanyol amb concentracions (Compostela, Lleida, Berga, València, Zaragoza, Madrid, Igualada, Mataró, Burgos, Sabadell, Alacant, Ciudad Real, Cartagena, Ourense, Pl.Sants), manifestacions (Burgos, Zaragoza, Berga, Madrid, Compostela, Barcelona), accions, cartells, ocupacions de ràdios, comunicats des de la presó, videos, cançons ...

La resposta va aconseguir una dimensió internacional ia Grècia, Itàlia, Alemanya, USA, Mèxic, Austràlia, van expressar el seu suport a les detingudes amb concentracions davant les ambaixades, emissions de ràdio i convocatòries en altres països.

Nombrosos comunicats de diferents col·lectius han expressat el seu total suport a les detingudes i han expressat la seva solidaritat per diferents mitjans i diferents maneres. ( Endavant-OSAN :: CNT Sabadell :: Antiespecistas :: GAVL :: TKDK :: CSLP :: ZGZ :: R. BRONKA :: CLOT :: ITALIA :: ENTREBANC :: BANC EXPROPIAT :: SANT ANDREU :: POBLE SEC :: OACU :: POLEMICA :: FLAMA :: CAN MASDEU :: CNT-Catalunya :: JLM-FIJL :: ARGELAGA :: AssFFSA :: MANRESA ).

ADRECES I COMPTE DE SUPORT

DIVENDRES 26 DESEMBRE
Sopador
Des de les 19h Ateneu Llibertari Poble Sec

DIVENDRES 26 DESEMBRE
CONCENTRACIÓ
19:30h Plaza L’Humedal-Xixón

DISSABTE 27 DESEMBRE
17h Plaça Catalunya a Barcelona
MANIFESTACIÓ PER LA LLIBERTAT DE LES ANARQUISTES PRESXS

DIMARTS 30 DESEMBRE
CONCENTRACIÓ A GRÈCIA

DIMECRES 31 DESEMBRE
MARXES CONTRA LES PRESONS a Barcelona

+ INFO:: #EfectoPandora

Sindicat Terrassa